New York City

Watervallen in The Big Apple image
Watervallen in The Big Apple image Watervallen in The Big Apple image
cecile janisse

Watervallen in The Big Apple

De skyline van New York is na de val van de Twin Towers drastisch veranderd. Maar met de komst van vier verlichte watervallen wordt het aanzicht van de Big Apple deze zomer weer compleet omgetoverd.

Van juli tot en met oktober kun je in New York vier immense watervallen, variërend van 27 tot 37 meter, bewonderen. De kunstwerken, die onlangs door burgemeester Michael R. Bloomberg onder de naam 'The New York Waterfalls' zijn gepresenteerd, worden opgesteld aan de waterkant van Lower Manhattan, Brooklyn en Governors Island.

De Deense kunstenaar Olafur Eliasson heeft de watervallen ontworpen om de aandacht te vestigen op de natuurlijke omgeving van New York. De kunstwerken belichamen zowel het natuurschoon als het industriële landschap van de stad. Ze worden na zonsondergang belicht met groene energie.

Wil je zelf de watervallen bekijken? Neem dan deel aan een van de watertours die van juli tot en met oktober aan bezoekers van de stad worden aangeboden. Kijk voor meer informatie op http://www.nycwaterfalls.org/

Foto: The New York City Waterfalls (artist’s rendering), 2008 © Olafur Eliasson, 2008 Courtesy Public Art Fund

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

New York City thumbnail

New York City

Highlight #2
van Verenigde Staten
The Big Apple of The City that Never Sleeps. New York heeft vele bijnamen. Het is een van 's werelds...
9.5
6
reviews
Populaire highlights van Verenigde Staten
Toon meer highlights