New Mexico

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New Mexico image

New Mexico

New Mexico
Verenigde Staten
Dianethone

Magische plek in New Mexico

2003 was het jaar van de mule trip maar ook het jaar dat de diagnose gesteld was van mijn man zijn ziekte : Alzheimer! Niet niks...en toen wist ik bijlange nog niet wat het allemaal inhield!
Maar we gingen onze derde "States" trip maken en het zou New Mexico worden met daarna Arizona.
Zodus, we bezochten o.a. Petrified Forrest,Carlsbad Caverns,Guadeloupe Mountains,White Sands ,Taos,Santa Fe en dan ook nog het vliegtuig kerkhof in Tuscon.
En dan op weg naar de Grand Canyon om het highlight van de vakantie mee te maken : de muletrip.
Maar onderweg,nabij Silver City,kon je de Gila Cliff dwellings bezoeken.Enkel een ommetje van zo'n 60 km..weliswaar een heel bochtige weg zodat je toch wel twee uur moest uittrekken om er te geraken.
Daar aangekomen was het een kleine beklimming met links en rechts bordjes met de bede om "de ratelslangen met rust te laten!"
De grotwoningen zelf waren in vergelijking met die van Mesa Verde natuurlijk een pak eenvoudiger ,er was dan ook veel minder belangstelling voor! Er was daar een man,een 'volunteer' die het verhaal van de plaats vertelde en toen hij uitverteld was mijmerde hij hardop over hoe lang hij het al deed en hoe hij de seizoenen had zien passeren...regen..zelfs sneeuw..en wat voor een magische sfeer de plaats wel had!
We lieten de man verder mijmeren en gingen even verderop op een soort stenen bank zitten ..en plotseling voelde ik het...een gevoel van oneindige vrede,van totale geborgenheid,.eigenlijk niet onder woorden te brengen en niet te vergelijken met wat anders ook! Heel raar en onverwachts maar pertinent duidelijk!
Mijn echtgenoot,die voelde niks maar ikzelf,het is nu zes jaar geleden,herrinner het me als was het gisteren!

Alzheimer is de strijd aan het winnen...ikzelf wou terug daar te zijn..voor eventjes!