New Hampshire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Genieten van de natuur in de White Mountains region van NH

New Hampshire,
Verenigde Staten


Ik heb 4 zomers in New Hampshire doorgebracht in het 'appropriately-named' Freedom aan Lake Ossipee. De regio heeft vele meren (Lake Winnipesaukee is het grootste en bekendste meer) en bergen (bijvoorbeeld Mt. Washington). New Hampshire is een rustige staat met pittoreske dorpjes en ongelooflijk mooie natuur. In september-oktober kleuren de bomen geel-rood-bruin en alleen al een autoritje over de Kancamagus Highway voelt als een unieke sightseeing trip.
Leuke en niet al te moeilijke wandelingen met een super uitzicht zijn de Mt. Potash en de Black Cap trail. Voor een uniek uitzicht (warm aankleden voor de top, het kan hier in de zomer nog sneeuwen) is er een hike naar Mt. Washington (dit is WEL erg zwaar, maar voor de iets minder 'hardcore hikers' zoals ik kun je ook met de auto naar de top!)
Langs de Kancamagus Highway (de weg die door de White Mountains loopt) zijn ook vele parkeerplekjes waar je na een wandeling kunt opfrissen in de Swift rivier. Hier heb je ook prachtige watervallen een een 'natural slide', een glibberige glijbaan die erg populair is onder de locals.