Missouri en Arkansas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek Anheuser - Busch Brewery St Louis

Missouri en Arkansas,
Verenigde Staten


Anheuser - Busch (kortweg A-B) is de grootste Amerikaanse bierbrouwerij, sinds 1852 gevestigd in St Louis en sinds 1879 onder deze naam. Het bierassortiment bestaat uit meer dan 35 merken waaronder enkele bijzondere. Het bekendste eigen merk is Budweiser, het Bud Light is éen van de populairste biertjes bij Amerikanen. Maar ook locale specialiteiten worden er gebrouwd en het heel bijzondere Wild Blue , dat bereid wordt met zwarte bessen
In 2008 is A-B overgenomen door het Belgische InBev en heet sindsdien officieel Anheuser - Busch InBev.
Het bierassortiment is daardoor nog uitgebreid met Europese en een Japans type bier en ligt nu rond de 60verschillende soorten.
Een bezoek aan de brouwerij in St Louis is beslist de moeite waard. Er worden dagelijks regelmatig rondleidingen gegeven,ca elk half uur start er een nieuwe groep. Onder begeleiding van een gids krijg je dan een kort kijkje achter de schermen.
De tour start in [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/missouri_en_arkansas/reisreporter/fotos/349067.html" target="_blank"]deze hal[/url]. Vervolgens ga je naar de stallen en buitenverblijven van de befaamde Clydesdale paarden, die nog steeds bij allerlei evenementen de bierkarren door de straten trekken. Vervolgens worden de verschillende stappen van het brouwerijproces uitgelegd aan de hand van de respectievelijke afdelingen. Ook de emballage en transportafdeling worden niet overgeslagen. Tot slot wordt je met een ouderwetse bus teruggebracht naar de ontvangst waar je twee biertjes naar keuze kunt proeven, begeleid door een schaaltje knabbels.
De rondleidingen worden dagelijks gehouden, tijden afhankelijk van het seizoen maar iig van 10.00- 16.00, muv zondag , dan beginnen ze om 11.30. De tour inclusief de biertjes zijn helemaal gratis. Je hoeft je niet tevoren aan te melden. Trek in totaal ongeveer 1 1/2 uur hiervoor uit.
Naast deze rondleidingen worden er ook minicursussen gehouden. Je wordt dan ingewijd in de geheimen van het bierbrouwen, proeft diverse soorten bier en ontvangt na afloop een heus diploma. Deze dagcursus is niet gratis, maar zeer de moeite waard. Hiervoor moet je je wel ( iha een paar dagen) tevoren aanmelden.
Voor verdere informatie kun je [url="http://www.budweisertours.com/z01/index.php/st-louis/overview" target="_blank"]deze site [/url]bekijken