Mississippi, Alabama, Louisiana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Crossroads

Mississippi, Alabama, Louisiana,
Verenigde Staten


De allerbekendste Crossroads van Amerika. Hier ontmoet Route 61 - Route 49. Robert Johnson werd geboren en getogen in de Mississippi Delta en begon gitaar te spelen in de jaren 1920. Tegenwoordig wordt hij erkend als een van de belangrijkste vernieuwers van de Delta blues. Vele fascinerende legendes omringen zijn muziek en geschiedenis, de meest prominente is zijn ontmoeting met de duivel op het "kruispunt".

De werkelijke locatie van "The Crossroads" staat uiteraard ook ter discussie. Sommigen beweren dat het op de kruising van highways 8 en 1 ten zuiden van Rosedale ligt. Anderen zeggen dat het bij Dockery Plantation was, in de buurt van Clarksdale. Clarksdale, de geboorteplaats van de blues, claimt de locatie van Highways 61 en 49 en heeft die claim ingezet met een gigantisch gitaarbord. Highway 61 staat bekend als de "blues highway" en Highway 49 is de weg naar Parchman Prison, inspiratie voor vele bluesnummers.

Ik heb een review geschreven over Clarksdale en zijn omgeving https://www.columbusmagazine.nl/reisreporter/Henk%20Vanetie/reviews