Kansas en Nebraska beste reistijd

Het weer in Kansas en Nebraska

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kansas en Nebraska te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kansas en Nebraska? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kansas en Nebraska

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in midden Kansas en Nebraska: 
Reisadvies
Voor Kansas en Nebraska geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Kansas en Nebraska

Beste foto's & tips van Kansas en Nebraska

'486456' door neretslok '486456' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff National

neretslok

Scotts Bluff National Monument is een klein natuurpark met als blikvanger de bijna 300 meter hoge rots. Het ligt aan de North Platte rivier in Nebraska, nogal afgelegen, dus veel mensen komen hier niet. Ik zal over het mooie maar onbekende Nebraska binnenkort nog een blog uploaden. Dit ' monument' is van oudsher een herkenningspunt op de lange trail die immigranten moesten afleggen, op weg naar een nieuw leven, naar Oregon en Californië.

'441055' door Lione Kolsteren '441055' door Lione Kolsteren

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff

Lione Kolsteren

In de 19e eeuw trokken honderdduizenden immigranten van oost naar west in de Verenigde Staten, in de hoop op een beter leven. Een veel gebruikte route voerde langs Scotts Bluff in Nebraska. Hier hield de eindeloze prairie op en begonnen de bergen. Een tocht vol ontberingen. Bewakers stonden boven op de rots op de uitkijk, zodat de lange stoet veilig langs kon trekken. Een landmark die een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van de USA.

'494889' door neretslok '494889' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff

neretslok

Ik houd niet zo van patriottisme maar in dit geval vond ik de vlag op dit plaatje wel leuk, in combinatie met de strakblauwe lucht en de mooie rots. Bij zoiets moois mag wel een vlag wapperen vind ik. De foto is genomen in juni, mooi lenteweer, bij Scotts Bluff in Nebraska. De route die je door het midden westen van de USA kunt afleggen om louter hoogtepunten te zien, noemden wij de Denver-Denver route. Start in Denver, aankomst in Denver; daar tussen 4000 km in ruim 20 dagen, we hebben van iedere kilometer genoten. Prachtige natuur, soms met geen pen te beschrijven zo mooi, en zeer vriendelijke mensen, gezellige stadjes waar alles te krijgen is en bijzonder goede wegen. Een roadtrip kun je hier rustig een feest noemen. De huurauto’s zijn goed, dat moet ook wel, want de Amerikaan wil hier een goede huurauto. Ook de motels onderweg voldoen prima. Alles is hier ingesteld op de ‘verwende’ bezoeker. Wat hij krijgt zijn cadeautjes van Moeder Natuur. De route loopt globaal gezien in een cirkel: Denver, noordwaarts de Rocky Mountains in – Estes Park-, noordwaarts naar Cheyenne, noordwaarts via Nebraska naar South Dakota – Custer (de 4 presidenten), Rapid City, Wall, Deadwood-, westwaarts naar Wyoming – Buffalo en Cody-, Yellowstone, zuidwaarts naar Grand Teton, -Jackson Hole- , zuidwaarts naar Utah –the Arches- en via Durango, Colorado oostwaarts naar Gunnison, Colorado Springs en Denver. We hebben bekende dingen gezien, maar zijn ook veel echte verrassingen tegen gekomen. We waren bijna drie weken in een prachtig ruig en nog redelijk onaangetast berggebied dat zijn weerga bijna niet kent.

Laat kaart zien