Hawaï

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

North Shore Oahu 2

Hawaï,
Verenigde Staten


De North Sore bij Sunset Beach Park is een van de beste surflocaties ter wereld omdat je er kunt 'tube riden'. Er worden in bepaalde maanden van het jaar verschillende surfcompetities gehouden.

De golven kunnen een hoogte van 11 meter bereiken. Dit komt omdat er voor de kust 3 rotsachtige (uiterst gevaarlijke) riffen liggen die de hoge golven veroorzaken. Wanneer het weer het toelaat ontstaan er buisvormige golven waar de surfers doorheen (proberen te) surfen. Zelfs voor professionele surfers is het erg gevaarlijk (door de riffen met uitstekende scherpe punten) om hier te surfen, menig surfer is hier overleden. De locatie heeft een soort van 'vaste gemeenschap' surfers, nieuwelingen worden hier niet zomaar toegelaten. Beginners mogen hier dan ook sowieso niet surfen. Er worden hier ook regelmatig haaien gespot.

Toen wij er waren was het niet het surfseizoen, waren de golven niet zo hoog en was het strand ook behoorlijk verlaten op een aantal surfers na. Het was ook erg regenachtig en winderig zoals vaker aan de noordkant van het eiland.