Connecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stadswandelroute: the Freedom Trail

Connecticut, Rhode Isl, Massachusetts,
Verenigde Staten


Boston heeft iets wat veel Amerikaanse steden niet hebben: de mogelijkheid om de stad per voet te verkennen (OK behalve New York dan, dat is ook een wandelstad). Er is zelfs een speciale wandelroute die bezoekers langs de historische highlights leidt: De Freedom Trail.

Startpunt is Boston Common, het 'central park' van Boston. Je zult hier ook veel koloniaal geklede gidsen vinden, Benjamin Franklin of Paul Revere dubbelgangers, en niet te missen door de luidruchtige promotie die ze doen rondom het Visitors Centre.

Wij kozen ervoor om de tour op ons eigen gemak te doen....zodat we ook de kans hadden om gedurende de makkelijk doordat de route is gemarkeerd door rode bakstenen op de stoep, ze leiden je zelfs het zebrapad en de brug over. Verdwalen is vrijwel onmogelijk! Voor de historici: er zijn 16 Freedom Trail 'sights' die elk een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Boston en de VS. Al was dat zeker ook interessant, wij hebben vooral genoten van de heerlijke wandeling door deze, soms Europees-lijkende stad. Onderweg zijn er namelijk ook veel niet-historische attracties die je van de trail afleiden. De 80+ knusse (voornamelijk) Italiaanse restaurantjes in de North End (ook wel Little Italy genaamd) of de cafe's en winkels rondom het marktgebouw Faneuil Hall.

De trail eindigt bij Bunker Hill Monument (onderdeel van Boston Historical National Park) aan de andere kant van de rivier, na een wandeling van ca. 4 km. Als je nog puf hebt kun je in deze toren/obelisk 67m omhoog klimmen, dat biedt een mooi uitzicht over de rivier en de stad. Ook is er een gratis museum. Dit is voor de Amerikanen een belangrijke plek: in de 18e eeuw was het de plek waar de 'battle' met de Britten plaatsvond.

Inmiddels ben ik meer dan 6 keer in Boston geweest en elke keer loop ik wel weer een gedeelte van de route, omdat het een verbindingslijn is van de leukste plekjes van de stad. Voor iedereen biedt het wel wat, ook als je niet in de geschiedenis geinteresseerd bent. Zie de [url="http://www.thefreedomtrail.org/education/education.html" target="_blank"]website link [/url]voor de officiele pagina van de Freedom Trail - hier kun je ook een kaart vinden met de route, interessante festivals/activiteiten langs de route en zelfs speciale kinder-activiteiten.