Verenigde Staten

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Staten image

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 2 Grand Teton NP

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
Kburgers1

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 2 Grand Teton NP

Vanuit Rocky Mountain National Park zijn wij door gereden naar Grand Teton National Park. Onderweg kwamen we ontelbaar veel gaffelantilope (ofwel gaffelbok) tegen. Leuke beesten om te zien. De meeste toeristen verblijven in Jackson aan de voet van het park. Wij verbleven buiten het park in de Togwotee Mountain Lodge. Jackson vonden wij erg toeristisch. Wij hebben er enkel geshopt en onder bogen gemaakt van geweien doorgelopen die als toegangspoort dienen voor een parkje.
Om het park heen ligt de highway 191. Vanuit deze highway hadden we prachtige uitzichten over Grand Teton National Park. We zagen onder andere de bergen South Teton, Middle Teton en Grand Teton. Ook zijn we vanaf de highway 191 afgeslagen naar de Mormon Row waar we 2 oude fotogenieke barns troffen. Echt een toeristische trekpleister die wij niet wilden missen. Rondom Mormon Row lopen ook wilde bisons rond. Wij zagen een kudde van wel 200 bizons bij elkaar. Leuk om deze enorme beesten te zien grazen.

-Grand Teton National Park-
Aangekomen in Grand Teton National Park hebben we de enige hoofdweg (Teton Park Rd) genomen door het park heen. Terwijl we stopten om een groep elks te bekijken met de verrekijker kwam er ineens een eland uit de struiken. Dit prachtige beest op zijn lange poten stapten zo de weg op om over te steken, hoe leuk is dat! Vervolgens zijn we op Signal Mountain gaan genieten van een prachtig uitzicht over het park. Het was prachtig weer dus we zagen Jackson lake en alle bergtoppen heel goed. Ook vanuit het uitkijkpunt Oxbow bend hadden we later op de dag nog een mooi zicht op Grand Teton. In het water zagen we ook nog een witte pelikaan. Verder hebben we in en rondom het park veel grondeekhoorns gezien en twee coyotes. In het park wonen ook beren maar die hebben wij, helaas, niet gezien.
Wel hebben we de Moose-Wilson road net buiten het park richting Jackson nog gereden omdat je daar kans hebt op elanden. Wij hadden geluk! We zagen een moeder eland en 2 kalfjes.

In onze ogen bestaat het Grand Teton National Park eigenlijk uit een lange prachtige bergketen waar je langs op rijdt. Met aan de ene kant van de weg de bergketen en aan de andere kant een uitgerekt vlak landschap waarin bisons, elanden, beren en nog veel meer wildlife grazen. Het is echt een aanrader op weg naar Yellowstone NP om dit park een aantal dagen aan te doen.

Foto's

cd276.jpg
cd276.jpg
Kburgers1
bd642.jpg
bd642.jpg
Kburgers1
4d26c.jpg
4d26c.jpg
Kburgers1