Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Little Painted Desert

Arizona,
Verenigde Staten


Badlands zijn kale, sterk geërodeerde heuvels die te vinden zijn in zeer droge gebieden. De heuvels bevatten meestal horizontale strepen in allerlei kleuren, veroorzaakt door de aanwezigheid van verschillende mineralen.
Een gebied met badlands is vaak erg ruig en moeilijk begaanbaar vanwege de aanwezigheid van diepe kloven en grillige rotsformaties.

In het noorden van Arizona ligt - tussen de Grand Canyon en Petrified Forest National Park - een groot gebied met kleurrijke Chinle badlands, die tezamen Painted Desert worden genoemd. Het gaat hier om de door wind en regen uitgeslepen overblijfselen van een oude drooggevallen zeebodem. Een belangrijk deel van Painted Desert ligt in het Navajo Indian Reservation.

Aan Interstate 40 ligt – ten oosten van de stad Flagstaff – het plaatsje Winslow. Als je vanuit Winslow via State Route 87 naar het noorden rijdt, dan zie je na ongeveer 13 mijl aan de linkerkant een korte zijweg, die uitkomt bij het kleine Little Painted Desert County Park. De afslag wordt duidelijk aangegeven.

Little Painted Desert County Park wordt beheerd door de Navajo Indianen, en het is gratis toegankelijk. Het park bestaat uit niet meer dan een parkeerplaats met overdekte picknicktafels, en een 2 mijl lange scenic drive. Vanaf de parkeerplaats heb je een overweldigend mooi zicht op een van de meest fotogenieke groepen badlands van de Painted Desert. De heuvels hebben allerlei prachtige tinten dieprood, paars, donkergrijs, lichtgrijs en geel.

In de vroege ochtend liggen de badlands voor een groot deel in de schaduw, het is dan moeilijk om goede foto’s te maken. Later op de dag is het zonlicht meestal veel te fel. Maar in de namiddag worden de badlands perfect belicht, dit is dan ook de beste tijd om het park te bezoeken.