Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waarom een bezoek aan Oatman, Arizona?

Arizona,
Verenigde Staten


Wat zijn de andere redenen naast de wilde ezels voor een bezoek aan Oatman?

Wie wil nou niet op zijn roadtrip door de USA een stukje over de oude route 66 rijden? Oatman ligt aan deze route en het schijnt dat het deel van deze route vanaf de Californische grens tot aan Kingman een van de mooiste delen is.
Wij reden vanaf Kingman over deze historische route het eerste deel tot aan Oatman leek al 66 jaar niet onderhouden (wat een hobbels) en er reed historisch weinig verkeer, maar was erg gaaf om te rijden.

In Oatman wordt de ligging aan de route 66 wel behoorlijk commercieel uitgebuit.
Overal vind je verwijzingen naar de route.

Zo ook in de bar van het historische Oatman hotel. Dit hotel is de volgende reden dat Oatman 'world famous' is.

Het schijnt te spoken in dit hotel! De meest bekende spoken zijn die van Clark Gable en Carole Lombard die hun huwelijksnacht hier hebben doorgebracht. Ze vonden het zo fijn dat ze er nu dus nog zouden rondzweven.

In de bar van het hotel zijn de muren en plafonds volledig bedekt met 1 dollar biljetten. Bezoekers schrijven hun naam, of een tekst op het biljet en hangen het aan de muur. Hier hangt wel voor een paar duizend dollar aan biljetten!

Als je besluit te gaat eten in deze bar kan ik je de 'stinky burger' aanraden. Lekker!! Een hamburger belegd met stukjes fijngehakte knoflook!

Het hotel zelf is nu een museum.

Last but not least voor een bezoek aan Oatman is het feit dat het als filmset heeft gediend voor 'How the west was won'. Als western liefhebber kan je dit stadje dan echt niet over slaan!