Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alaska image

5. Kenai Fjords vanuit Seward

Alaska
Verenigde Staten
Imac1963

5. Kenai Fjords vanuit Seward

Vrijdag 20 juli – Na een snel ontbijt gaan we van Anchorage op weg naar Seward. Maar niet voordat we een stop bij Starbucks maken voor een heerlijke Cappuccino. Vanuit Seward willen we varen naar de Kenai Fjords. Via een prachtige weg langs het water komen we uit bij de Portage Gletsjer. Bij het visitor centre bekijken we een indrukwekkende film over global warming en de gevolgen daarvan op de gletsjers van Alaska. Het effect is daar ook heel duidelijk zichtbaar. In onze reisinformatie stond dat je hier hele mooie ijsbrokken in het meer zou aantreffen. De gletsjer is echter al zo ver teruggetrokken dat hij bij lange na niet (meer) in meer uit komt en er dus ook geen ijsbrokken te zien zijn.

Het lijkt wel of iedereen een weekendje weg gaat om te vissen, omdat er maar 1 weg vanuit Anchorage naar het zuid-westen gaat, staan we behoorlijk lang in een file!!!!! En alsof dat nog niet genoeg is begint het ook weer eens te regen. In de stromende regen komen we in Seward aan. Het is maar goed dat we vanuit Nederland een campingplaats aan het water hebben gereserveerd, de gehele camping staat vol. Vanuit onze RV kunnen we de zee-otters vlak voor ons in het water zien spelen.

Zaterdag 21 juli –Vandaag staat er een boottocht naar de Kenai Fjorden op het programmen. Na enige minuten varen zien we al de eerste walvissen. Vele zee-otters en Bald Eagles worden “gespot”. Voordat we bij de fjorden aankomen zien we nog een aantal walvissen half uit het water springen. Een prachtig gezicht. Jammer dat de schipper er op een grote afstand vanaf blijft.
In de mist varen we tot achter in de fjord naar de gletsjers. Daar zien we een aantal grote ijsstukken afbrokkelen. Op de weg terug merken we dat de wind de golven behoorlijk heeft opgehoogd en het regent behoorlijk. We zijn met een relatief kleine boot. In de kajuit slingeren we alle kanten op. Aan het einde van de trip worden we toch nog beloond door moeder natuur. Voor de boot springen de orka’s uit het water. Omdat het heel hard regent en waait kunnen we dit helaas niet vastleggen op foto of film. Junior krijgt er wel 1000 punten voor. Iedere vakantie waar we de kans hebben op het spotten van wildlife, doen we een wedstrijdje met punten. Ieder beest is bepaalde hoeveelheid punten waard. Hij moet wel bevestigd worden door minimaal een van ons. Zo maken we het voor Junior extra leuk om als eerste iets te zien. Een springende orka scoort natuurlijk beter dan het zien van een beer, eerlijk is eerlijk. Aan het einde van de vakantie hebben we een officiële ceremonie voor de winnaar. Tot nu toe was dit altijd Junior.
Eenmaal aangekomen in Seward kopen we eindelijk een verse zalm. Ze worden hier alleen per stuk verkocht niet per moot en ter plekke wordt hij voor ons gefileerd. Niet veel later zitten we heerlijk te smullen.

Zondag 22 juli – Het is zowaar droog. We gaan op ons gemak richting onze volgende bestemming. Dat is vandaag maar een kleine 60 mijl rijden. Na een aantal stops arriveren we bij Cooper Landing. We hebben hier een camping vlakbij de Russian River. Gewapend met camera’s gaan we meteen richting de rivier. In de rivier staan overal vissers op zalm en forel te vissen. Op de weg terug zien we een beer aan de overkant met ons mee lopen. De vissers die eerst nog in het water stonden zoeken hun heil op de kant. In plaats van met een hengel staan ze nu met een revolver in de hand. Gelukkig hoeven ze dit keer niet te schieten.
Eenmaal terug bij onze camper gaat Junior een vuurtje stoken. Ik buig me over het 2e stuk zalmfilet. Niet veel later ligt de vis in aluminiumfolie op het vuur. Morgen gaan we op weg naar Homer om daar een tocht te maken naar Katmai NP.

Wordt vervolgd met Katmai Natinal Park

Foto's

bff26.jpg
bff26.jpg
Imac1963
b0519.jpg
b0519.jpg
Imac1963
b4e51.jpg
b4e51.jpg
Imac1963
853bb.jpg
853bb.jpg
Imac1963
b0519.jpg
b0519.jpg
Imac1963
b4e51.jpg
b4e51.jpg
Imac1963