Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alaska image
Alaska image Alaska image

de laatste Wildernis 2

Alaska
Verenigde Staten
Jelle51

de laatste Wildernis 2

Zoals alle dagen vroeg op, we nemen ons ontbijt mee, die we een avond van te voren hebben klaar gemaakt. We hebben geen tijd te verliezen, want we moeten de shutle bus halen die ons diep het Danali N.P binnen brengt. Wij hebben een 8 uur durende excursie geboekt. Het park is 25.000 vierkante kilometer groot, en herbergt de hoogste berg van Noord Amerika “Mount Mc Kinley” op de hellingen groeien 430 soorten bloeiende planten, maar de grootste attractie is het wildleven. Er is maar één weg van 150 km. Waarvan alleen de eerste 23 kilometer open is voor toerisme.

Opgewonden als kleine kinderen die op schoolreisje gaan vertrekken we, er komen veel toeristen naar Danali, maar wij hebben geluk, er zitten bijna geen mensen in de bus, zo kunnen we aan beide kanten gemakkelijk fotograferen. We zijn nog maar net onderweg, als er een kudde kariboes voor ons de weg oversteken. De mannen hebben mooie geweien en ze grazen rustig voort. Voor de eerste keer klikken de fototoestellen. Overal zien we hoenders lopen met kuikens en de talloze grondeekhoorns kijken nieuwsgierig boven het gras uit. Op de achtergrond majestueus de Mount Mc Kinley met zijn eeuwige sneeuw.

We rijden erg langzaam en dan na twee uur vanuit de cabine: on your left side three Grizzly beers. Grote opwinding, onze eerste beren en ja aan de linkerzijde van de bus de beren, een moeder met twee jongen het is OOOHH en klik, klik, klik, klik gaan de fototoestellen. Wat een belevenis Grizzly's in het wild, de dieren trekken zich niets van ons aan. We krijgen uitgebreid de tijd om de beren te observeren. Zij eten rustig verder van de bessen, die nu rijp zijn. We zien even later nog een paar beren en ook deze worden weer uitgebreid op de kiek gezet. We vervolgen onze reis, ik zie buiten elanden voorbij trekken met hun enorme geweien sjokken ze door de rivierbedding, Wat is hier veel wild en ik geniet.

Om twaalf uur is het lunchtijd en stappen we uit de bus, deze rijd verder maar dat geeft niet want er rijden meer bussen en je kan op en af stappen waar je wilt. We hebben een lunchpakket gekregen in de bus en gaan lekker op een bankje zitten, de zon schijnt wel niet maar het is ook niet koud. Plotseling zie ik iets op de berg en door mijn verrekijker zie ik dat het schapen zijn, de zogeheten Dall schapen met hun lammeren. Het is te ver weg om te fotograferen. We zien een bus aan komen en stappen weer op. Dan na een half uur WOLVEN!! We zien twee jonge wolven in een drooggevallen rivierbedding, het zijn twee jonge wolven die met elkaar aan het ravotten zijn. En de fototoestellen gaan weer klik,klik,klik. Mijn dag kan niet meer stuk, wat hebben wij een geluk.

We willen gaan wandelen en dat kan, als je er maar voor zorgt dat je niet alleen aan de wandel gaat en wij gaan op pad met onze reis vrienden. Het landschap is prachtig overal bloeien bloemen en op sommige plekken is het helemaal paars van het bloeiend fireweed, een veel voorkomende plant in Alaska. Het is bijna allemaal lage vegetatie maar overal bloeit wat. We lopen ongeveer een uur en stappen op de bus die ons verder brengt naar Wonder lake ons einddoel. Ook hier is het weer genieten van Grizzly beren maar de fototoestellen klikken nu wat minder. Het begint te regenen en we gaan terug naar de uitgang van het park. We zijn erg moe en dan moeten we ook nog het eten klaar maken. Gelukkig zitten we op een mooie campsite waar we binnen kunnen eten en waar we een douche kunnen nemen. Wat een luxe na zo'n perfecte dag morgen gaan we fietsen en daarna gaan we weer naar een volgend hoogtepunt de Kenai Fjord cruise. Maar dat komt in het vervolg.

Foto's

Image Title Image Title
dfb82.jpg
Jelle51

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "de laatste Wildernis 2"

 • profile image comment
  Door Dereizigers• geplaatst op 07 Mar 2010 | 19:59:42

  Mooi en uitnodigend verhaal...

  Bericht aangepast op 08:13:23
 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 09 Mar 2010 | 08:46:32

  Toch net even iets anders dan de Beekse bergen vermoed ik. Gaaf hoor allemaal, klik klik klik, haha.
  Je verbazing en genieten komt terug bin je verhaal. Toptocht zo te lezen.

  Bericht aangepast op 08:13:23