Saint Vincent en de Grenadines image

Saint Vincent en de Grenadines


Reisgids

Saint Vincent en de Grenadines
Noord en Midden Amerika
JolandaSprokholt

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek


Saint Vincent en de Grenadines maken alle clichés over een turkooizen zee, stille stranden, een kleurrijke bevolking en romantische zonsondergangen meer dan waar. Als je daar niet van houdt, is er altijd nog het avontuurlijke woud of de vrij actieve vulkaan die je over de streep kunnen trekken.

Reisinspiratie

Van onze community

Snorkelen op de Tobago Keys
Snorkelen op de Tobago Keys
Grenadines
JolandaSprokholt
Filmset van Pirates of the Carribean
Filmset van Pirates of the Carribean
Saint Vincent en de Grenadines
JolandaSprokholt
Fort Duvernette
Fort Duvernette
Saint Vincent en de Grenadines
Autominded

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Saint Vincent en de Grenadines kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Oost Caribisch dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Saint Vincent en de Grenadines – welke stekker heb je nodig?

  Stekker type AStekker type CStekker type EStekker type GStekker type IStekker type K
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger

  Het oppervlak van Saint Vincent en de Grenadines is 70% van Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.