Saint Vincent en de Grenadines image

Saint Vincent en de Grenadines


Reisgids

Saint Vincent en de Grenadines
Noord en Midden Amerika
JolandaSprokholt

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Saint Vincent en de Grenadines (SVG) is een onafhankelijke eilandengroep in de Cariben, ten Noorden van Grenada. De eilanden maken deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Saint Vincent is het grootste eiland, waar 95 procent van de bevolking woont en werkt. De andere 31 eilandjes en rotspartijen zijn, los van enkele kleine dorpjes, vrijwel onbewoond. In 1675 spoelden de eerste niet-Caribische bezoekers aan op de kust. Deze zwarte slaven waren de enige overlevenden van de schipbreuk van een Nederlands schip. Zij werden moeiteloos in de maatschappij opgenomen en hun nabestaanden leven nog altijd op de eilanden. Saint Vincent en de Grenadines zijn onafhankelijk sinds 1979. Voor die tijd behoorden de eilanden zowel de Engelsen als de Fransen toe. Onderlinge strijd tussen deze twee landen was dan ook niet te voorkomen. De eilandbewoners hadden minder moeite met de Fransen en gaven hen toestemming zich als eersten te vestigen op het eiland. Na het verdrag van Parijs verloren de Fransen hun grond aan de Engelsen.
Saint Vincent en de Grenadines maken alle clichés over een turkooizen zee, stille stranden, een kleurrijke bevolking en romantische zonsondergangen meer dan waar. Als je daar niet van houdt, is er altijd nog het avontuurlijke woud of de vrij actieve vulkaan die je over de streep kunnen trekken.

Reisinspiratie

Van onze community

Landen op St.Vincent
Landen op St.Vincent
Kingstown
Weersing
Groene vluchten
Groene vluchten
Saint Vincent en de Grenadines
Elizzy
Mayreau
Mayreau
Saint Vincent en de Grenadines
Ducgirl

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Saint Vincent en de Grenadines:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Saint Vincent en de Grenadines kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Oost Caribisch dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Saint Vincent en de Grenadines – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Saint Vincent en de Grenadines, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Saint Vincent en de Grenadines gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type CStekker type EStekker type GStekker type IStekker type K
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Saint Vincent en de Grenadines is Kingstown.
  Het oppervlak van Saint Vincent en de Grenadines is 70% van Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.