Saint Vincent en de Grenadines

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Fort Duvernette

Saint Vincent en de Grenadines


Het liefst wil ik iets bekijken waar de grote massa geen oog voor heeft. Fort Duvernette is zo iets. Het ligt ten zuiden van het oude vliegveld naast Kingstown achter Young Island. Young Island is drukker bezocht. Daar trouwen mensen en is meer een party eiland. Ik ben met de taxi vanuit Kingstown naar een Paradise Beach gegaan daar gevraagd kan je een bootje voor me regelen en dat kon dus. In een kleine rubber boot naar het eiland gebracht en de mijn "veerman"zou beneden wachten zodat ik naar boven kon gaan om foto's te nemen. Een redelijke klim en ik ben blij dat ik het in de betrekkelijke koelte van de ochtend heb bezocht.
Naast het mooie uitzicht staan er op de top wat kanonnen. Kijkend naar die kanonnen dacht ik hoe hebben ze die boven gekregen, dat is een onmenselijke taak geweest. De "veerman" kon dat bevestigen en vertelde me dat ze met een heel dik touw vanaf Saint Vincent de kanonnen omhoog moesten hijsen. En "Ze" zijn dus de slaven.
Een aanrader voor wie wat anders wil zien. Ga je met een klein groepje dan valt de prijs echt mee. Alleen maakt het duurder maar weer wel bijzonder.