Panama stad beste reistijd

Het weer in Panama stad Stad

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Panama stad Stad te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Panama stad Stad? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Panama stad Stad

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Panama stad:Heet en nat is het in Panama stad altijd, maar heet en nog natter is het tijdens het regenseizoen tussen mei en november. Je pakt dus het beste je koffers vanaf eind december tot midden april.


Reisadvies
Voor Panama stad geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
10 januari Dag van de Martelaren, 3 november Afscheiding van Colombia, 28 november Onafhankelijkheidsdag (Spanje).

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

Informatie over Panama stad

Beste foto's & tips van Panama stad

'515393' door RoelBeurskens '515393' door RoelBeurskens

PanamaPanama stad

PanamaPanama stad

Urbex Panama City

RoelBeurskens

De oude stad van Panama stad wordt in snel tempo opgeknapt tot een koloniale parel. Gelukkig voor de fotografen onder ons zijn er nog genoeg vervallen stukken te vinden. Vaak staan de muren nog recht over eind maar is het dak volledig ingestort. Als de bouwval nog enigszins veilig is wordt dit op creatieve wijze gebruikt voor kunstprojecten en horeca. Een geweldige locatie om een trip door Panama te beginnen of eindigen!

'445243' door herman m '445243' door herman m

PanamaPanama stad

PanamaPanama stad

Casco Viejo

herman m

Wandelen door de smalle straatjes van Casco Viejo, het oude centrum van de stad Panama, is een leuke activiteit. Je komt dan in aanraking met het rijke verleden van de stad. Vele gebouwen dateren uit de Spaans koloniale periode. Diverse panden verkeren in een vervallen positie. Aan de andere kant worden kosten noch moeite gespaard om het historisch erfgoed voor het nageslacht te bewaren. Op diverse plekken vinden herstelwerkzaamheden plaats en wordt het houtwerk weer voorzien van de nodige lagen verf met frisse kleuren. Deze foto heb ik op afstand gemaakt van twee dames die de activiteiten op straat gadesloegen vanaf een balkonnetje met een gietijzeren afscherming.

'303245' door corriedewinter '303245' door corriedewinter

PanamaPanama stad

PanamaPanama stad

Bijzondere boom

corriedewinter

In het parque Natural Metropolitano, het enige bosreservaat in tropisch Amerika dat binnen de grenzen van een stad ligt, kwamen we deze bijzondere boom tegen. Op het eerste oog lijkt er een vreemd uitstekende tak aan te zitten. het is echter de Common Potoo (Nyctibius griseus) een nachtvogel met schitterende camouflagekleuren. Hij is 38 cm groot. De vogel zit in rust met de kop horizontaal, maar nu wij naar hem kijken, houdt hij de kop verticaal. Zijn gele ogen, die wat op die van een uil lijken, zijn verborgen achter spleetjes, waardoor het lijkt alsof hij slaapt. De vogel leeft van grote insecten, maar hij eet ook jonge vogels. Het vrouwtje legt tussem december en maart slechts een ei op een kale tak of boomstronk.. Voor meer informatie over het reservaat: zie mijn tip.

Laat kaart zien