Panama stad

Met ruim 1,1 miljoen inwoners is Panama stad-Stad verreweg de grootste stad van het land. Het is ook gelijk de hoofdstad. Het stadsbeeld wordt voornamelijk bepaald door de moderne wolkenkrabbers. Om de stad zelf ligt een ring van tropisch regenwoud. Sla Panamá Viejo zeker niet over tijdens je bezoek aan de hoofdstad.

Informatie over Panama stad

Beste foto's & tips van Panama stad

'515393' door RoelBeurskens '515393' door RoelBeurskens

PanamaPanama stad

PanamaPanama stad

Urbex Panama City

RoelBeurskens

De oude stad van Panama stad wordt in snel tempo opgeknapt tot een koloniale parel. Gelukkig voor de fotografen onder ons zijn er nog genoeg vervallen stukken te vinden. Vaak staan de muren nog recht over eind maar is het dak volledig ingestort. Als de bouwval nog enigszins veilig is wordt dit op creatieve wijze gebruikt voor kunstprojecten en horeca. Een geweldige locatie om een trip door Panama te beginnen of eindigen!

'445243' door herman m '445243' door herman m

PanamaPanama stad

PanamaPanama stad

Casco Viejo

herman m

Wandelen door de smalle straatjes van Casco Viejo, het oude centrum van de stad Panama, is een leuke activiteit. Je komt dan in aanraking met het rijke verleden van de stad. Vele gebouwen dateren uit de Spaans koloniale periode. Diverse panden verkeren in een vervallen positie. Aan de andere kant worden kosten noch moeite gespaard om het historisch erfgoed voor het nageslacht te bewaren. Op diverse plekken vinden herstelwerkzaamheden plaats en wordt het houtwerk weer voorzien van de nodige lagen verf met frisse kleuren. Deze foto heb ik op afstand gemaakt van twee dames die de activiteiten op straat gadesloegen vanaf een balkonnetje met een gietijzeren afscherming.

'303245' door corriedewinter '303245' door corriedewinter

PanamaPanama stad

PanamaPanama stad

Bijzondere boom

corriedewinter

In het parque Natural Metropolitano, het enige bosreservaat in tropisch Amerika dat binnen de grenzen van een stad ligt, kwamen we deze bijzondere boom tegen. Op het eerste oog lijkt er een vreemd uitstekende tak aan te zitten. het is echter de Common Potoo (Nyctibius griseus) een nachtvogel met schitterende camouflagekleuren. Hij is 38 cm groot. De vogel zit in rust met de kop horizontaal, maar nu wij naar hem kijken, houdt hij de kop verticaal. Zijn gele ogen, die wat op die van een uil lijken, zijn verborgen achter spleetjes, waardoor het lijkt alsof hij slaapt. De vogel leeft van grote insecten, maar hij eet ook jonge vogels. Het vrouwtje legt tussem december en maart slechts een ei op een kale tak of boomstronk.. Voor meer informatie over het reservaat: zie mijn tip.

Laat kaart zien