Masaya vulkaan

De Masaya is een vulkaan in het westen van Masaya vulkaan, vlakbij de gelijknamige stad. De Masaya is de meest oostelijk gelegen vulkaan van een serie actieve vulkanen die samen de 11 kilometer brede Masaya-caldera vormen. In 1979 werd de calera het eerste en grootste nationale park van Masaya vulkaan, het Parque Nacional Volcan Masaya. De Masaya is de enige vulkaan op het westelijk halfrond waarbij de kraterrand per auto bereikt kan worden.

Informatie over Masaya vulkaan

Beste foto's & tips van Masaya vulkaan

'424218' door Fransvdg '424218' door Fransvdg

NicaraguaMasaya vulkaan

NicaraguaMasaya vulkaan

Een moeilijk pad

Fransvdg

Als je in Granada bent, dan is een bezoek aan de Masaya vulkaan eigenlijk een must. Maar houd er wel rekening mee dat het wandelpad rondom de kraterrand niet eenvoudig is. Regelmatig zul je op handen en voeten aan het werk moeten. En je komt soms ook heel dicht bij de steile afgrond.....maar als je gezond en wel je ronde gemaakt hebt, geeft dat wel een heel goed gevoel. (Dit is een dia-scan.)

'406915' door slijkermanesther '406915' door slijkermanesther

NicaraguaMasaya vulkaan

NicaraguaMasaya vulkaan

Masaya vulkaan

slijkermanesther

De Masaya is een vulkaan nabij de stad Masaya in Nicaragua, ca. 20 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Managua in het departement Masaya. De Masaya is de meest oostelijk gelegen vulkaan van een serie actieve vulkanen die samen de 11 kilometer brede Masaya-caldera vormen.

'526995' door CBurgstad '526995' door CBurgstad

NicaraguaMasaya vulkaan

NicaraguaMasaya vulkaan

Masaya vulkaan

CBurgstad

Vanuit de hoofdstad Managua rijden we naar de nog werkende vulkaan Masaya. De weg er naar toe is al schitterend en je krijgt hier reeds een beeld van de verwoestende kracht van lava. Eigenlijk bestaat de Masaya hij uit 2 vulkanen, de Masaya en Nindiri, die samen vijf kraters hebben. De Santiago-krater is nog erg actief en spuugt grote zwavelwolken uit. Je kunt hier tot aan de rand van de vulkaan rijden en je snuift direct de zwaveldampen op, zeker als de wind de verkeerde richting op staat. Je kunt ook nog een stuk de heuvel op lopen zodat je een mooi zicht hebt op de verschillende kraters aan de ene kant en de vallei aan de andere kant. Maar het meest indrukwekkend is toch om over de rand te leunen, de dampen te zien opstijgen vanuit de diepte en het gerommel vanuit het binnenste van de aarde te horen. Je beseft weer eens hoe nietig we zijn als mens en vrijwel niets beginnen tegen de krachten van de natuur en de aarde. Zeker in Nicaragua en de omliggende landen hebben ze dit diverse malen ondervonden. (s.v.p. even openen)

Laat kaart zien