Bonaire

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter neretslok

Bonaire is na Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en ligt vlak voor de kust van Venezuela. Tegenover de hoofdstad Kralendijk ligt het kleinere onbewoonde eiland Klein Bonaire. De bevolking van Bonaire is voornamelijk Antilliaans, Nederlands en Engels en woont in Kralendijk en de kleinere plaats Rincon. Een heel klein deel van de bevolking woont op het platteland, de kunuku.

Duiken op Bonaire

Dankzij het geweldige klimaat – de temperatuur ligt altijd tussen de 26 en 30 graden – en de mooie onderwaternatuur is Bonaire ideaal voor watersporters. Je kunt er uiteraard varen, zeilen, windsurfen, snorkelen en zwemmen, maar bovenal is Bonaire het ideale eiland voor een duikvakantie of om te leren duiken. De kleurrijke koraalriffen, vele vissoorten en oude scheepswrakken rondom het eiland behoren al jaren tot de beste duiklocaties ter wereld. De wateren rondom Bonaire zijn beschermd gebied en behoren tot het oudste marinepark ter wereld: het Bonaire National Marina Park.

De natuur van Bonaire

Bonaire kent behalve de prachtige zee waardoor het wordt omringd nog een aantal indrukwekkende wateren, zoals het Gotomeer en de lagune Lac. Onder andere flamingo’s en schildpadden kom je er tegen. Ook aan land is genoeg te doen en zien. Neem bijvoorbeeld de rotsformaties en zoutmeren in het natuurreservaat van Washington Slagbaai Nationaal Park, waar veel vogels en leguanen leven, of de grotten vol vleermuizen, verborgen kamers en rotstekeningen van Spelonk, Cueba di Roshikiri, Barcardera en Boka Onima.

Bonaire: mooi en kalm

Op Bonaire wonen nog geen 20.000 mensen, waardoor de natuur alle ruimte heeft en het er relatief rustig is. Perfect dus om te genieten van al het moois dat het eiland en de zee eromheen te bieden hebben.

Informatie over Bonaire

Beste foto's & tips van Bonaire

Bij Cai liggen hele grote bergen met deze karko schelpen. Ooit door vissers gevangen,een gaatje erin gemaakt, inhoud eruit gehaald en op de berg gegooid. Hie...

>>

Bij Captain Don's Habitat zie je wildlife bijna vanuit je luie stoel. De leguanen bij het terras heb ik al laten zien, de onderwaterwereld is niet te beschri...

>>

Het lijkt op het eerste gezicht wat ingewikkeld zo, maar deze twee staan toch echt gewoon naast elkaar.... Nabij Slagbaai NP.

>>

Kaart van Bonaire en omgeving

Locatie op de kaart
Laatste Bonaire Artikelen

Met onze reisgids Bonaire ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
De mooiste koraalriffen ter wereld. Intact en vol leven

17 mrt 2017, Klimaatverandering, toerisme en industrie vormen serieuze bedreigingen voor 's werelds mooiste koraalriffen. Zo zijn bekende riffen voor de kusten van Australië, Belize en de Malediven reeds ernstig aangetast. Gelukkig zijn er ook nog onderwaterp...

2