| 8.9 / 10 (21 reviews)

Bonaire Reviews

10

Categorie: Regio

Bonaire

Anjo was hier op 2018-03-15

Bonaire, leuk, maar er waren zo veel leuke dingen. Toch geweest, in begin juni. Wat een eiland, zo vroeg in het jaar nog heerlijk rustig. Hotel all inclusive waarom ? Ik weet het niet. Toen we daar aan kwamen, bleek ik bijna niet meer te kunnen lopen, verrotte knie, die opspeelde en later dat jaar geopereerd. Dus een 4-wheel gehuurd. Schitterend, het hele eiland van links naar recht en van onder naar boven vice versa. Zelfs daar kun je nog verdwalen, linksaf, rechtsaf, ga hier eens heen. Stonden we aan het eind, want de weg liep dood, staat nergens aangegeven,allemaal prachtig gekleurde vogeltjes en een nog mooiere rustige inham, niemand te bekennen. Zo apart, de stilte die helemaal niet stil is, de rust.Veel zandpaden, tussen de hoge cactussen door. Ook naar het nationale park, Washington Slagbaai(vandaar de 4-wheel) grote leguanen, de meest aparte golven en soort van geysirs, zwemmen tussen de Pelikanen. Weer de rust. De zoutpiramides, de slavenhuisje. Een keiharde regenbui, 10 minuten misschien. Teveel om op te noemen. Soms voelde je je een ontdekkingsreiziger, dat kan zelfs daar. Ik wil terug.
Het hele eiland, de natuur, de mensen, de dieren. De restaurants, soms in de middle of nowhere

Niet kunnen ontdekken
review geplaatst op 2018-03-15

8

Categorie: Regio

Bonaire

Vriendelijke bevolking; iedereen groet elkaar. Zeer relaxt leven dus je komt volledig tot rust. Altijd lekker windje dus niet te warm.Het vliegveld is dichtbij want het eiland is klein. Jeetje nodig omdat de wegen niet overal verhard zijn. Als je golft, dan beslist een rondje lopen daar. Moeilijk te vinden maar Theo rijdt voor als je het vraagt bij het reserveren. Echt een ervaring, een golfbaan met hoge cactussen, zonder gras, aan zee. Een heerlijke plek om een dag heen te gaan is: Sorobon. Goede overdekte ligbedden en heerlijk eten, plus zandstrandje. Klein-Bonaire met watertaxi te bereiken is niet veel (er is helemaal niets), maar vandaar kun je een nog mooiere onderwaterwereld inlopen om te duiken of snorkelen. Overigens, op Bonaire zelf kun je net voorbij het restaurant van het Van der Valkhotel ook een trapje af bij een pier waar - bij de pilaren van een ponton - veel vis, schildpadjes en soms een enorme rog te zien zijn.
zon en windje
subliem mooie onderwaterwereld
niet druk en schitterende roze flamingo's
prachtig eiland en fraaie kust
eco golfbaan zonder gras (uniek)

duurder dan in Nederland
weinig zandstrand dus waterschoentjes mee.
buiten het centrum diepe gaten in de weg
absoluut auto/jeepje nodig om wat te zien
review geplaatst op 2016-12-21

8

Categorie: Regio

Bonaire

AgamSmit was hier op 2016-09-01

Met een rammelende huurauto vertrokken we vanuit Kralendijk langs de kust in noordwestelijke richting. Een prima weg, als je alleen op de weg bent. Op het moment dat je een tegenligger hebt dan is het gas verminderen, terug schakelen en je halve auto in de berm prakken zodat je de tegenligger (die hetzelfde doet) kan passeren. Langs deze weg kom je verschillende parkeerplekken tegen bij duikplekken. Bij een ietwat grotere parkeerplek besloten we te gaan kijken. Na een afdaling 67 traptreden (dit hebben we ons laten vertellen, we hebben niet geteld) kwamen we bij een verstopt koraalstrandje. Een ideale plek om te duiken of snorkelen. De meeste gekleurde vissen, groot en klein, kun je direct aan de kust bekijken. Ook schildpadden zwemmen er rond. Wij hadden een actioncam mee die onder water kan met een selfiestick. Op die manier kan je de mooiste fotos maken zonder dat je dichtbij komt en de vissen afschrikt. De schildpadden daar kun je sowieso wel dichtbij komen. Dat zijn echt net zulke chille dudes als in de film 'finding Nemo'. Het strandje is goed te bereiken maar toch rustig. Wij waren er op het drukste moment met 10 personen. De trap na je avontuur weer oplopen voelt (vooral met duikbepakking) als 1000 treden. Vandaar de terechte naam '1000 steps'.
Rustig
Vissen dicht bij de kust
Goed om zowel te snorkelen als duiken
Prima bereikbaar
Adembenemend mooi uitzicht

Je moet goed opletten om het te vinden
review geplaatst op 2016-10-07

9

Categorie: Regio

Bonaire

OutOfTheBlue was hier op 2016-05-01

We wonen inmiddels 7 maanden op dit prachtige eiland. Officieel gezien is het een deel van Nederland, maar je leert al snel dat alles hier anders gaat en vooral langer duurt... dat is in het begin even wennen, maar zodra je alle Nederlandse stress loslaat en je overgeeft aan de filosofie van 'poko poko' (langzaam aan), kan je volop genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De vriendelijke mensen, de geweldige (fotogenieke) plekken, de relaxte stranden met azuurblauwe zee en de heerlijke restaurants. Bonaire is een paradijsje.
Vakantiegevoel, tropisch

Je moet geduld hebben...
review geplaatst op 2016-12-13

10

Categorie: Regio

Bonaire

Bonaire, leuk, maar er waren zo veel leuke dingen. Toch geweest, in begin juni. Wat een eiland, zo vroeg in het jaar nog heerlijk rustig. Hotel all inclusive waarom ? Ik weet het niet. Toen we daar aan kwamen, bleek ik bijna niet meer te kunnen lopen, verrotte knie, die opspeelde en later dat jaar geopereerd. Dus een 4-wheel gehuurd. Schitterend, het hele eiland van links naar recht en van onder naar boven vice versa. Zelfs daar kun je nog verdwalen, linksaf, rechtsaf, ga hier eens heen. Stonden we aan het eind, want de weg liep dood, staat nergens aangegeven,allemaal prachtig gekleurde vogeltjes en een nog mooiere rustige inham, niemand te bekennen. Zo apart, de stilte die helemaal niet stil is, de rust.Veel zandpaden, tussen de hoge cactussen door. Ook naar het nationale park, Washington Slagbaai(vandaar de 4-wheel) grote leguanen, de meest aparte golven en soort van geysirs, zwemmen tussen de Pelikanen. Weer de rust. De zoutpiramides, de slavenhuisje. Een keiharde regenbui, 10 minuten misschien. Teveel om op te noemen. Soms voelde je je een ontdekkingsreiziger, dat kan zelfs daar. Ik wil terug.
Het hele eiland, de natuur, de mensen, de dieren. De restaurants, soms in de middle of nowhere

Niet kunnen ontdekken
review geplaatst op 2016-09-08

Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50

Praktische informatie