Mexico reviews

10
Mexico
KvdW17 was hier 31 Aug 2018
Wat een geweldige bestemming is Mexico. Je kunt er letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Hoewel sommige steden en tempels behoorlijk toeristisch zijn, zijn er ook genoeg plekken waar je je ontdekkingsreiziger voelt en alleen maar locals tegenkomt. De afwisseling tussen bounty stranden, jungle, koloniale steden, bergen en uitgestrekte landschappen zorgt ervoor dat je je in Mexico nooit hoeft te vervelen.
Land
Review geplaatst op 2019-04-05
7
Mexico
ThijsVDenBurg was hier 30 Jun 2018
Veel mensen zijn bekend met de terrassen van kalkafzettingen in het plaatsje Pamukkule in Turkije. Een apart samenspel van geografische eigenschappen creeert hagelwitte badkuipen. Maar naast de locatie in Turkije zijn er nog twee plekken op de wereld waar dit bijzondere verschijnsel voorkomt. Deze liggen beide in Mexico in de deelstaat Oaxaca. Het verschil is dat dit een tientallen metershoge versteende waterval is die steeds wordt aangevuld door de afzettingen. Het is vooral een trekpleister voor de lokale bevolking en wat toeristen die hier met een tour komen. Neem je zwemkleding mee en warme kleren als er een flinke wind staat. Je kan badderen in de ietwat troebele baden maar over de rand hangend heb je een fantastisch uitzicht. Er zijn ook nog kleine paadjes naar andere plekken voor andere uitzichten. Let wel op waar je gaat en staat want niet overal is het even veilig. Op de weg er naartoe heb je een prachtig zicht op deze kalkwaterval en zie je pas echt hoe groot het is.
Land
  • De weg er naartoe is mooi met prachtige uitzichtpunten
  • Klein entreebedrag
  • Zwemmogelijkheden met prachtig uitzicht
  • Minder bezocht door toeristen van buitenaf
  • relatief koud water
  • veiligheid rondom paadjes de rotspunten op
  • Wat primitieve faciliteiten
Review geplaatst op 2018-11-21
8
Mexico
Frank was hier 15 Mar 2018
Mexico heeft voor een aantal een negatief imago. Bende oorlogen, criminaliteit of berovingen. Wij hebben het allemaal weleens gehoord of gelezen. Zo had ik ook mijn vooroordelen over dit land, maar niets is minder waar. Wij zijn in september terug van een prachtige vakantie in Mexico. Wij verbleven in het plaatsje Playacar. Dit is wel een toeristische plaats en kun je natuurlijk niet vergelijken met Mexico-stad. Playacar kenmerkt zich door de luxe hotels en resorts. 70% van de toeristen inkomsten komt uit dit gedeelte van Mexico. Voordat je Playacar binnenkomt moet je eerst voorbij de security en bij elke hotel staat ook bewaking. Ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld. Wij verbleven in Riu Palace. Een droom op aarde.prachtig gelegen aan het parelwitte strand en azuur blauwe zee. Naast dit fantastisch resort kun je op 100meter afstand getuigen zijn van de geboorte van zeeschildpadden (afhankelijk van seizoen). Buiten de resorts zijn tal van mogelijkheden om dingen te ondernemen. Je kunt shoppen op 5th avenue. Een winkelstraat van ca 5km met gezellige bars en restaurants met daartussen bekende modewinkels. Dit allemaal op steenworp afstand. Zelf zijn we naar Chichén Itzá geweest. Dit was een van de belangrijkste steden van de Maya's.. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Houd je van cultuur, natuur of relaxen. Mexico heeft alles. Een veelzijdig land waar nog genoeg te zien, beleven en ontdekken is. Een echte aanrader!
Land
  • Veelzijdig en veel te zien en te doen
  • Heeft een prijskaartje
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Mexico
Ananda was hier 15 Mar 2018
'cuidado con el cocodrilo' of wel 'Kijk uit voor de Krokodil' stond op het ietswat verbleekte groene bordje. Mijn zus en ik stonden aarzelend aan de rand van een prachtig brakwatermeer aan de rand van het hippie kust dorpje Thulium (ongeveer 130 kilometer zuidelijk van Cancun). Ik was 15 en was met mijn moeder en zus op bezoek bij kennissen in Mexico. Ik kon langer weg blijven van school als ik mijn stage ook in Mexico zou doen. Dus mijn zus en ik kregen het geweldige ietswat bizarre idee om 130 kilometer verderop in een stranddropje in een hotel te gaan werken. Thulium is een echte aanrader. Ik weet niet waarom maar alle toeristen die in Thulium zijn komen hun hotel niet uit dus als je iets buiten de gebaande paden gaat kom je op prachte haast onontdekte plekjes. De mensen zijn er relaxt, de stranden prachtig en je wordt niet elke twee minuten gevraagd of je met een baby aapje op de foto wilt, wat ons in de rest van Zuid-Mexico wel veel gebeurde. Maar op dit moment hadden we allebei de ochtend vrij dus hadden besloten om te gaan zwemmen in een redelijk 'zoet' water meertje. Het enige probleem was dat er dus een krokodil scheen te zitten. Wij waren de enige stomme toeristen die dom genoeg waren om ook echt in bikini te gaan zwemmen en waren na een uur dus ook al helemaal verbrand. Toch lieten we ons door de locals overhalen om te gaan zwemmen, het water was prachtig helder en koelde mijn rode huis af, de krokodil hebben we gelukkig niet gezien.
Land
  • heerlijk weer
  • vriendelijke mensen
  • relatief ontouristisch
  • veel ruimte voor avontuur
  • niet altijd goede voorzieningen
  • slecht openbaar vervoer
  • kraanwater niet drinkbaar!
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Mexico Playa del Carmen
Natascha was hier 15 Mar 2018
Wat een super bestemming is deze badplaats. Zowel het dorpje zelf met een lange straat vol gezellige restaurantjes, barretjes en winkeltjes, als de ligging. Een goede uitvalbasis naar Playa de akumal om te snorkelen met de schildpadden, om met de jeep naar Punta allen te gaan, te duiken in Cenote dos Ojos en de tempels te bezichtigen in Tulum. De boot richting Cozumel vertrek ieder uur om daar de prachtige onderwaterwereld te ontdekken of met de buggy over het eiland te crossen en te eindigen met de Tequila tour op het eiland. Een dag heerlijk aan het strand is ook geen straf. De parel witte stranden en de palmbomen maken het plaatje af. Het is een badplaats waar van alles te doen is en erg leeft van de toerisme. Achterin de lange winkelstraat ligt het hotel Shalala waar je slaapt in een boomhut. Het is er een oasen van rust waar je echt kunt genieten van je vakantie. Er zit een klein restaurantje bij het hotel waar ze de versgevangen vis voor je bakken. Een kleine supermarkt en apotheek om de hoek. Tevens zit er een kleine kiosk waar ze verse sappen voor je maken met de ingrediënten erin die jezelf kiest. Om te dansen kan je naar een van de vele strandtenten, maar wat de bekendste discotheek is voor jong en oud is de Coco Bongo. Waar je alleen een kaartje aan de deur kan kopen, anders is het verspilde geld. Kortom voor ieder wat wils en van alles te doen!
Stad
  • Perfecte ligging om de omgeving te verkennen
  • De gezellige sfeer in de lange straat
  • Mooie witte stranden
  • Vele goede restaurants
  • Veel politie met geweren op straat
  • Veel lege geldautomaten
  • De zandzakken om sommige stranden op te vullen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Mexico The Copper Canyon
Nicole Matijssen was hier 01 Mar 2018
Voor onze reisorganisatie Travel Happiness Company zijn we in 2018 naar noord Mexico gereisd om de avontuurlijke treinreis met El Chepe te maken door de Copper Canyon. Wij hebben ervoor gekozen om te starten in Los Mochis en vervolgens met de trein richting Chihuahua te reizen. Onderweg passeer je 36 bruggen en 87 tunnels over 655 kilometer. Onze reisroute zag er als volgt uit: Los Mochis – El Fuerte – Bahuichivo – Posada Barrancas – Creel – Chihuahua. De reden dat we de route zo hebben gemaakt is dat je tussen El Fuerte, Bahuichivo en Posada Barrancas het meest spectaculaire landschap ziet. De route bouwt op deze manier mooi op! Het landschap is schilderachtig te noemen; bergketens, rivieren, valleien, watervallen. Qua overnachtingen is er weinig keus maar er zijn goede middenklasse accommodaties te vinden. Wij verbleven in Posada del Hidalgo, Hotel Mision en Hotel Mirador. De laatste heeft het meest waanzinnige uitzicht EVER! Je kijkt vanaf je privé balkon uit over de Copper Canyon, wij hebben hier uren naar kunnen kijken. De reis combineert natuur met cultuur, want in deze regio maak je ook kennis met de Tarahumara (ook wel Raramuri genoemd). Wij kijken terug op een indrukwekkend én bovenal veilige reis! Het is een regio die prima te bereizen is en zeker als je wat meer buiten de gebaande paden wilt reizen is het een aanrader.
Highlight
  • Landschap
Review geplaatst op 2020-03-08
8
Mexico Puebla
Nicole Matijssen was hier 28 Feb 2018
Puebla heb ik dit jaar in maart bezocht samen met mijn vriend (geboren en getogen in Puebla). Op een eerdere reis door Mexico had ik Puebla overgeslagen omdat ik dacht dat het niet zo leuk zou zijn als Oaxaca. MIS! Puebla is een waanzinnig mooie stad met vele koloniale gebouwen en de Spaanse invloeden zijn ook terug te zien in de architectuur. Daarnaast is het centrum van de stad makkelijk te bewandelen waardoor je je fijn kunt verplaatsen. De kleuren in de stad maken het tot een vrolijk straatbeeld wat de vakantie-sfeer zeker ten goede komt. Puebla is benoemd tot één van de Pueblos Magicos waardoor er veel geld geïnvesteerd is om de stad een flinke opknapbeurt te geven. Dit zie je niet alleen terug in de infrastructuur maar ook in de vele musea die de stad rijk is. Op zoek naar een typisch Mexicaans verblijf? Dan raad ik Boetiek Hotel Mesón Sacristía de la Compañia aan. Een traditioneel huis gevestigd in de artistieke wijk van Cajellón de los Sapos en op loopafstand van de lokale markten Los Sapos en El Parian. Het huis wordt al jaren gerund door familie Espinosa en heeft een antieke inrichting. Er zijn in totaal 10 kamers, ieder met een unieke inrichting. Mocht je ruimte in je koffer over hebben; alles wat je aan antieke meubels en accessoires ziet in je kamer kun je ook kopen! Ook heeft dit hotel een beroemd restaurant en staat het bekend in Puebla om de lekkerste mole poblano (zelf geprobeerd en inderdaad; goddelijk!) Er worden ook kooklessen gegeven door een top-chef.
Regio
  • Lokale eettentjes hebben een prima prijs-kwaliteit verhouding
  • Centrum is makkelijk begaanbaar te voet
  • Het eten; verrukkelijk!
  • Kleurrijk straatbeeld en daardoor vrolijke sfeer
  • Veel musea met historie over Puebla
Review geplaatst op 2018-12-02
4
Mexico Cancun
silver was hier 28 Feb 2017
Cancun overslaan is het beste wat je kan doen. Het heeft geen sfeer geen leuke winkelstraten en geen echte bezienswaardigheden. De stad is groot geworden doordat er de hotelstrip van 26km is gebouwd. Wil je graag mega hotels bekijken dan kan het daar. Je kan wel wat dagtrips boeken naar diverse toeristische attracties maar ga dan in Playa of Tulum zitten dat scheelt al gouw een uur minder rijden en je zit in een plaats die meer te bieden heeft. Vooral niet de stadstoer boeken voor bijna 20€ je komt alleen op de hotelstrip en kan niet hoppen. Mocht je om welke reden dan ook toch in Tulum enkele dagen zitten pak dan de boot naar Isla Mujeres of bezoek Marcado 28 of 23 en in de avond ga je naar Park Palapas. Markt 28 is een echte toeristen markt waar je nog wel wat leuks kan kopen als je goed onderhandeld. Markt 23 is voor de lokale mensen voor vis, vlees en groenten. Park Palapas komt in de vroege avond tot leven, met muziek van lokale artiesten en eetgelegenheden met echt Mexicaans eten en drinken voor weinig geld. (geen alcohol).
Stad
  • vlak bij vliegveld
  • veel betaalbare hotels
  • geen sfeer
Review geplaatst op 2017-03-20
10
Mexico Campeche
silver was hier 28 Feb 2017
Na al diverse opgravingen te hebben bezocht was het nu de beurt aan Calakmul. Ergens in de middel of nowhere ligt de geweldige opgraving. Ons vertrekpunt was xpujil, dan is het nog een 2 uur durende autorit. Eerst grote weg en dag nog 60km door de jungle. Weliswaar verharde weg maar niet een toppertje die weg. Let goed op er is op dit stuk veel te zien. Wij zagen een poema en pikaries (een soort wild varken), als ook wilde kalkoenen. Eenmaal bij de opgraving was het een verademing, geen drukte een grote met zon overgoten grasvlaktes. Wij troffen goed begaanbare door hoge bomen beschaduwde paden aan, en het leuke was dat er na een uur lopen nog niemand ons pad gekruist had. Tijdens het lopen is het goed opletten je ziet de mooiste planten en hoort een keur aan vogel geluiden. Voor flora en fauna is dit park ook een topper. De diverse gebouwen zijn nog te beklimmen, hoewel lang niet iedereen dit zal doen. Ze zijn hoog en steil. Eenmaal boven is de beloning een pracht uitzicht over de jungle. de bouwsteil is hier iets anders dan bv Coba. (rio Beck) Er zijn mensen die denken van xpujil nar Palenque te rijden en dan onderweg even Calakmul te doen, vergeet het of je moet in je auto willen slapen. Rijden in Mexico gaat over het algemeen niet met de snelheden zo als wij dat hier gewend zijn. Calakmul doen voor als een Columbus gevoel wil. Let op waar je gaat zitten wij zagen op het laatst pas dat we op 3m van een krokodil zaten.
Regio
  • geen drukte
  • midden in de verlaten jungle
  • veel mooie flora en fauna
  • niet met openbaar vervoer bereikbaar
  • geen consumpties verkrijgbaar
Review geplaatst op 2017-05-14
4
Mexico
silver was hier 28 Feb 2017
Cancun overslaan is het beste wat je kan doen. Het heeft geen sfeer geen leuke winkelstraten en geen echte bezienswaardigheden. De stad is groot geworden doordat er de hotelstrip van 26km is gebouwd. Wil je graag mega hotels bekijken dan kan het daar. Je kan wel wat dagtrips boeken naar diverse toeristische attracties maar ga dan in Playa of Tulum zitten dat scheelt al gouw een uur minder rijden en je zit in een plaats die meer te bieden heeft. Vooral niet de stadstoer boeken voor bijna 20€ je komt alleen op de hotelstrip en kan niet hoppen. Mocht je om welke reden dan ook toch in Tulum enkele dagen zitten pak dan de boot naar Isla Mujeres of bezoek Marcado 28 of 23 en in de avond ga je naar Park Palapas. Markt 28 is een echte toeristen markt waar je nog wel wat leuks kan kopen als je goed onderhandeld. Markt 23 is voor de lokale mensen voor vis, vlees en groenten. Park Palapas komt in de vroege avond tot leven, met muziek van lokale artiesten en eetgelegenheden met echt Mexicaans eten en drinken voor weinig geld. (geen alcohol).
Land
  • vlak bij vliegveld
  • veel betaalbare hotels
  • geen sfeer
Review geplaatst op 2017-03-20
9
Mexico Yucatan
silver was hier 31 Jan 2017
Bacalar is nog echt rustig. Komen er toeristen, ja maar het zijn meestal doortrekkers voor een of twee nachten die dan even rusten op hun tocht van zeg, Cancun naar Palenque of vise versa. Het is een kleine plaats aan het water, Laguna Bacalar. Het water kleurt in alle kleuren blauw die kent en in die, die je nog nooit gezien hebt. De temperatuur van het water is heerlijk en op de meeste plaatsen kan je er zomaar 100m in lopen en komt het niet boven de 1m uit. Kristal helder is het zeker te noemen. Bacalar is niet overlopen door toeristen maar er zijn eet- en drinkgelegenheden genoeg, in diverse prijsklassen. Hoewel er de nodige westerlingen zitten met een eetgelegenheid zijn de lokale eethuisjes zeker niet de mindere. Moet of wil je aan je budget denken dan is Bacalar zeker een aanrader. Er zijn diverse prijsklassen te boeken maar in het algemeen stukken goedkoper dan het hele stuk van Cancun tot Tulum. Het is heerlijk vertoeven aan het water, over steigers die ver het water in gaan waar je gebruik van kan maken. Prima restaurantjes en barretjes aan het water. Een tochtje boeken met de boot om wat verder weg te komen is ook geen probleem. Heerlijk door het dorp slenteren en de lokale bevolking bezig zien of de lokale markt bezoeken. In de avond even in het centrale park wat drinken en muziek luisteren of een of ander optreden bekijken.
Regio
  • nog authentiek
  • niet door toeristen overlopen
  • goed betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • goed bereikbaar met openbaar vervoer
  • dat je er zou willen blijven wonen
Review geplaatst op 2017-05-14
9
Mexico
Je kent vast Mexico City, de hoofdstad van Mexico. Maar had je al gehoord van Guadalajara? Gesticht door de Spanjaarden rond 1500, komt de naam van de stad van het Arabische Wad-al-hidjara, wat "Rivier die stroomt tussen rotsen" betekent. Het leuke aan deze stad is dat het naast het oude stadscentrum, nóg een aantal stadscentra heeft, waarvan de bekendste Tlaquepaque, en het iets beter uitspreekbare Zapopan. Waar je in het centrum de historische bouwwerken vindt zoals de oude Basilica en het op de werelderfgoed-staande Cabañas (voormalig zieken- en weeshuis met muurschilderingen van José Clemente Orozco), kan je je in Tlaquepaque laten verleiden door de prachtige kleurrijke winkels, perfect voor souvenir-shoppen! Maar, de echte Tapatio (lokale persoon uit Guadalajara) weet dat je alles voor een veel voordeligere prijs krijgt in het nabijgelegen Tonalá, waar op een kilometerslange markt alles wordt ingekocht voor de duurdere winkels in de andere centra. Toch is de sfeer naar mijn mening het best in Tlaquepaque, wat dorps aanvoelt, helemaal tijdens de ‘Dag van de doden’ begin november. Waan je tussen de optochten, en de met oranje bloemen versierde altaren die onze overleden dierbaren herdenken. Zoals je misschien niet verwacht is deze dag juist één van de meest feestelijke dagen, waarbij kinderen geschminkt worden met doodshoofden en çandy-skulls' eten, terwijl ze tussen de altaren rond dansen. Zorg dus dat je tijdens deze festiviteit in Guadalajara bent!
Land
  • Meerdere stadscentra
  • Op een paar uur rijden van de kust
  • Relatief goedkope bestemming
  • Het verkeer en openbaar vervoer is chaotisch
Review geplaatst op 2017-02-15
9
Mexico
In een klein dorpje, niet ver van Playa del Carmen, kregen we een bijzonder kijkje in de lokale bevolking van Mexico. Dit was niet onze enige ‘lokale bevolking’ ervaring maar voor mij de meest inspirerende en zeker de minst toeristische van de tour, wij waren immers de enigen. We bezochten hier een kleine organisatie, genaamd 'el hongo', opgezet door een man die op een dag besefte dat hij iets goeds wilde doen voor zijn omgeving. El hongo betekent de paddenstoel, een metafoor voor groei en het uitzetten van sporen voor de volgende generatie. Kinderen uit de omgeving die in armoede leven leren hier tekenen, lezen en schrijven. Bezoekers kunnen een hapje komen eten en zij kunnen de kunstwerken die de kinderen gemaakt hebben kopen; met dit geld kan de organisatie bestaan, kunnen de kinderen eten en worden hun verjaardagen gevierd. Het is een plek die niet volgelopen is met toeristen(hoewel ze dat hier goed zouden kunnen gebruiken), maar zich echt focust op de kinderen, hierdoor zie je de andere kant van het, helaas armere, Mexico. Deze man liet mij inzien dat je geen grote daden hoeft te verrichten om levens te redden; een inspirerend bezoek.
Land
  • inspirerend
  • heel vriendelijk
  • heerlijk eten
  • meet the locals
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2016-12-23
9
Mexico
suter was hier 31 Oct 2016
Fantastisch gebied met erg veel mogelijkheden voor korte trips naar cultuur, natuur maar ook gewoon shoppen. De Mexicanen zijn vriendelijk en bescheiden, erg hulpvaardig en trots op hun culturele afkomst.
Land
  • Het klimaat in combunatie met het landschap e
  • Erg veel toerisme.
Review geplaatst op 2016-12-09
9
Mexico Cancun
suter was hier 31 Oct 2016
Fantastisch gebied met erg veel mogelijkheden voor korte trips naar cultuur, natuur maar ook gewoon shoppen. De Mexicanen zijn vriendelijk en bescheiden, erg hulpvaardig en trots op hun culturele afkomst.
Stad
  • Het klimaat in combunatie met het landschap e
  • Erg veel toerisme.
Review geplaatst op 2016-12-09
8
Mexico
Mexico heeft voor een aantal een negatief imago. Bende oorlogen, criminaliteit of berovingen. Wij hebben het allemaal weleens gehoord of gelezen. Zo had ik ook mijn vooroordelen over dit land, maar niets is minder waar. Wij zijn in september terug van een prachtige vakantie in Mexico. Wij verbleven in het plaatsje Playacar. Dit is wel een toeristische plaats en kun je natuurlijk niet vergelijken met Mexico-stad. Playacar kenmerkt zich door de luxe hotels en resorts. 70% van de toeristen inkomsten komt uit dit gedeelte van Mexico. Voordat je Playacar binnenkomt moet je eerst voorbij de security en bij elke hotel staat ook bewaking. Ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld. Wij verbleven in Riu Palace. Een droom op aarde.prachtig gelegen aan het parelwitte strand en azuur blauwe zee. Naast dit fantastisch resort kun je op 100meter afstand getuigen zijn van de geboorte van zeeschildpadden (afhankelijk van seizoen). Buiten de resorts zijn tal van mogelijkheden om dingen te ondernemen. Je kunt shoppen op 5th avenue. Een winkelstraat van ca 5km met gezellige bars en restaurants met daartussen bekende modewinkels. Dit allemaal op steenworp afstand. Zelf zijn we naar Chichén Itzá geweest. Dit was een van de belangrijkste steden van de Maya's.. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Houd je van cultuur, natuur of relaxen. Mexico heeft alles. Een veelzijdig land waar nog genoeg te zien, beleven en ontdekken is. Een echte aanrader!
Land
  • Veelzijdig en veel te zien en te doen
  • Heeft een prijskaartje
Review geplaatst op 2016-12-07
9
Mexico Chiapas en Tabasco
geo was hier 30 Jun 2016
Palenque is een rustige kleine stad met een eigen vliegveld. Behalve de ruines is er eigenlijk niet veel te beleven. Het contact met de twee Indigene groepen kan veel goed maken maar de gemiddelde toerist blijft daarvoor te kort. Eens een Indigeno tot vriend kan hij/zij je op plekken brengen waar anders geen toerist komt, ik kreeg er zelfs reeds een Jaguar te zien misschien een procent van de stadbewoners kreeg al eens een te zien, meestal hoor je dit schuwe dier alleen maar. Voor mij is het de mooist renoveerde Maya site van de route Maya.
Regio
  • overwegend goede accomodatie´s
  • weinig te beleven in de stad
Review geplaatst op 2017-01-06
9
Mexico Noord Mexico
JMoerkens was hier 31 Mar 2016
Het Noorden van Mexico ontdekken levert totaal andere ervaringen op dan bijvoorbeeld een reis door het bekende Yucatan. Hier is de natuur ruig en ongerept, met prachtige bergketens, rotsformaties en kloven. De bevolking leeft vaak nog eenvoudig en traditioneel. Zo vind je er onder andere de inheemse bevolkingsgroep de Raramuri. Met hun levensstijl staan ze dicht bij de natuur en proberen ze zo onafhankelijk mogelijk te zijn van overheid, geld en bezittingen. Heel inspirerend. Vanwege de grenzen met de Verenigde Staten heeft Noord-Mexico het imago onveilig te zijn. En eerlijk is eerlijk, de drugskartels zijn in sommige gebieden zeker actief. Het is dan ook niet aan te raden om in het donker te reizen, of beruchte gebieden op te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld wel de treinreis door de Koperkloof met de El Chepe maken, één van 's werelds mooiste treinreizen. Omdat deze reis voornamelijk door toeristen wordt gemaakt, en toeristen niet het doelwit zijn in dit gebied, voelt deze reis niet onveilig. Voorzichtigheid is geboden, maar dat is bij de meeste bestemmingen zo. Laat je er niet van weerhouden, want het is een magistraal stukje Mexico!
Regio
  • Imposante en ongerepte natuur
  • Authentieke inheemse bevolkingsgroepen
  • Onontdekt gebied
  • Één van 's werelds mooiste treinreizen
  • Waakzaamheid is geboden i.v.m veiligheid
Review geplaatst op 2016-09-02
10
Mexico
Wil je aapjes zien, leguanen fotograferen, neus- en wasberen zien genieten alsof wij mensen toch niet de rare gevaarlijke reuzen zijn? Ga naar een eco resort in Playa del Carmen of Tulum en beleef een geweldige vakantie waar je groene jungle, schitterende stranden, vriendelijke mensen, en een super etentje op de fifth avenue kan beleven! Een bestemming met cultuur, avontuur en activiteiten. Zwemmen in cenotes, zip lines, Maya cultuur en ruïnes, je hebt een vakantie die altijd te kort zal zijn maar je nog jaren doet genieten van de honderden foto's die je meebrengt als souvenir... veel plezier!
Land
  • Cultuur
  • Orkaanseizoen
Review geplaatst op 2016-10-05
8
Mexico
Wat een super bestemming is deze badplaats. Zowel het dorpje zelf met een lange straat vol gezellige restaurantjes, barretjes en winkeltjes, als de ligging. Een goede uitvalbasis naar Playa de akumal om te snorkelen met de schildpadden, om met de jeep naar Punta allen te gaan, te duiken in Cenote dos Ojos en de tempels te bezichtigen in Tulum. De boot richting Cozumel vertrek ieder uur om daar de prachtige onderwaterwereld te ontdekken of met de buggy over het eiland te crossen en te eindigen met de Tequila tour op het eiland. Een dag heerlijk aan het strand is ook geen straf. De parel witte stranden en de palmbomen maken het plaatje af. Het is een badplaats waar van alles te doen is en erg leeft van de toerisme. Achterin de lange winkelstraat ligt het hotel Shalala waar je slaapt in een boomhut. Het is er een oasen van rust waar je echt kunt genieten van je vakantie. Er zit een klein restaurantje bij het hotel waar ze de versgevangen vis voor je bakken. Een kleine supermarkt en apotheek om de hoek. Tevens zit er een kleine kiosk waar ze verse sappen voor je maken met de ingrediënten erin die jezelf kiest. Om te dansen kan je naar een van de vele strandtenten, maar wat de bekendste discotheek is voor jong en oud is de Coco Bongo. Waar je alleen een kaartje aan de deur kan kopen, anders is het verspilde geld. Kortom voor ieder wat wils en van alles te doen!
Land
  • Perfecte ligging om de omgeving te verkennen
  • De gezellige sfeer in de lange straat
  • Mooie witte stranden
  • Vele goede restaurants
  • Veel politie met geweren op straat
  • Veel lege geldautomaten
  • De zandzakken om sommige stranden op te vullen
Review geplaatst op 2016-09-08