Puebla

Foto door Reisreporter geervannesmeed

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Puebla

Beste foto's & tips van Puebla

'842793' door geervannesmeed '842793' door geervannesmeed

MexicoPuebla

MexicoPuebla

El Popo

geervannesmeed

De 5.450 meter hoge Popocatépetl (Azteeks voor “Rokende berg”) die zo'n 70 kilometer ten zuidoosten van Mexico stad ligt, is een van de 14 actieve vulkanen in Mexico. Toen wij er in 2006 waren, was hij rustig, maar “El Popo”- zoals de vulkaan wordt genoemd-, is de meest actieve van allemaal. Hij leek sinds 1927 ingeslapen, maar is sinds 1994 met grote regelmaat uitgebarsten. Ongeveer elke paar jaar is het wel raak. Bij een grote uitbarsting in 2000, moesten 40.000 mensen worden geëvacueerd. Bij de eruptie in 2016, die gepaard ging met hoge rookwolken, spuwde de vulkaan as en gingen gloeiend hete stenen twee kilometer de lucht in. Enkele stenen kwamen 3,5 kilometer verderop op de grond terecht. De asregen die ontstond na de uitbarsting bedekte de omgeving van de vulkaan onder een dikke laag as en er moesten vluchten van vliegmaatschappijen geannuleerd worden. Het alarmniveau was toen fase 6; het een na hoogste. De volgende fase betekent: noodtoestand met massale evacuaties Men heeft na een uitbarsting in november 2017 ontdekt dat er zich een nieuwe krater met een diameter van 370 meter heeft gevormd in de oude krater. Het is te voorzien dat er weer een uitbarsting aan staat te komen. Op dit moment is El Popo namelijk weer actiever dan normaal. Het is te hopen dat het meevalt. Men is in elk geval gewaarschuwd. Het is allemaal te volgen op: http://webcams.volcanodiscovery.com/Popocatepetl

'1112335' door silver '1112335' door silver

MexicoPuebla

MexicoPuebla

Niet te missen

silver

Ben je in centraal Mexico dan zijn de vele kerken niet te missen. In het oude centrum van Puebla bv Is er amper een straat te vinden zonder kerk. En de een is nog groter dan de ander. Ga je er binnen dan sta je vaak versteld van de rijkdom die er soms vanaf straalt. Soms zijn het sobere maar vaak rijkversierde kerken met pracht beelden of schilderijen.

'1111602' door silver '1111602' door silver

MexicoPuebla

MexicoPuebla

Ondergronds in Puebla

silver

Bezoek je Puebla in Mexico vergeet dan de ondergrondse tunnel niet. Je gaat niet al te diep maar wel 500 m lang onder de stad door. Onderweg krijg je veel over de geschiedenis te zien. Op een leuke en leerzame manier ga je door +/- 200 jaar geschiedenis van deze stad. Er is overal net genoeg ligt om het niet angstig te maken maar wel spannend. De ingang is net een metro ingang en de uitgang is in Zona Histórica de Los Fuertes dit is een heel groot park waar ook van alles te beleven is. Ook kan je hier dan bij goed weer Popocatépetl met zijn rookpluim zien. Vanuit het park is het ongeveer een half uur lopen naar het oude centrum.

Laat kaart zien