The Copper Canyon

Foto door Reisreporter JMoerkens

Bezoek The Copper Canyon in het hart van de bergen van Tarahumara en dompel jezelf onder in een van de meest spectaculaire natuurlijke landschappen van The Copper Canyon. Je kunt het gebied ook verkennen per trein.

Informatie over The Copper Canyon

Beste foto's & tips van The Copper Canyon

'546854' door JMoerkens '546854' door JMoerkens

MexicoThe Copper Canyon

MexicoThe Copper Canyon

Kamperen in de...Kope

JMoerkens

De enorm omvangrijke Copper Canyon (Koperkloof) vormt het thuisgebied van de inheemse bevolkingsgroep Raramuri. Zij hechten zo min mogelijk aan geld en bezittingen, en des te meer aan de natuur. Wanneer je dit prachtige gebied bezoekt, is kamperen dan ook een passende beleving. Wanneer de temperatuur daalt (en die daalt flink, dus zorg voor een warme slaapzak), drink je nog een tequila bij het kampvuur. Wanneer je eenmaal in de tent ligt, hoor je hooguit de wind zacht door de bomen waaien, of een varken knorren. Of je hoort een dronkenlap zijn gezang in de verte door de vallei galmen. Je voelt je in ieder geval echt in de wildernis. Wat een belevenis! Onze tent (op de foto) stond aan de voet van grillige rotsformaties die de omgeving kenmerken. Deze formaties omzoomden het kleine dorp San Luis de Majimachi, waar we naast kamperen ook kennis maakten met de Raramuri en hun tradities.

'537390' door JMoerkens '537390' door JMoerkens

MexicoThe Copper Canyon

MexicoThe Copper Canyon

Mijn 1000-ste: Micael

JMoerkens

Met mijn 1000-ste foto vier ik al het moois dat Columbus Travel magazine en de RR community me gebracht heeft! De absolute hoogtepunten zijn natuurlijk dat ik de titel Reisreporter van het Jaar 2015 mag dragen, en de reportagereis naar Mexico die ik daardoor heb mogen maken. Uiteraard is mijn duizendste foto er dan ook eentje van die reis. Dit is Micaela. Zij woont in een kleine Raramuri-gemeenschap in de bergen van de Copper Canyon, in het dorp San Luis de Majimachi. Haar leefstijl is eenvoudig en grotendeels nog volgens tradities die dit inheemse volk al eeuwen in stand weet te houden. Tijdens de reis die ik met journaliste Ynske maakte, logeerden we een nacht op haar terrein. Ze was authentiek, enigszins verlegen, maar bovenal ontzettend vriendelijk. Je leest meer over deze bijzondere ontmoeting in de reportage die over ongeveer twee weken in de winkels ligt. Lieve medereporters, ik wil meteen nog even van de gelegenheid gebruik maken jullie allen te bedanken voor al jullie fijne reacties en mooie foto's en tips! Het is fijn om elkaar zo te kunnen inspireren!

'547509' door JMoerkens '547509' door JMoerkens

MexicoThe Copper Canyon

MexicoThe Copper Canyon

Per Spoor door...Noor

JMoerkens

Wanneer je de 16 uur durende treinreis van Chihuahua naar Los Mochis maakt, zul je al snel begrijpen waarom dit tot de allermooiste treinreizen van de wereld behoort. Met de El Chepe door de Copper Canyon (de Koperkloof) is een ervaring die op zichzelf staat. De diversiteit aan landschappen is enorm, vaak ook heel anders dan hoe je je Mexico voorstelt. Het allermooiste stuk bevindt zich tussen Bahuichivo en El Fuerte. Stijle rotswanden torenen hoog boven je uit en na elk van de vele tunnels ontvouwt zich een nieuw sprookjesachtig landschap. Wow! Goede plekken om uit te stappen zijn Divisadero (waanzinnige uitzichten over de Koperkloof) en Creel (kleurrijk dorp met authentieke sfeer van waaruit veel excursies te maken zijn). Je betaalt ongeveer 140 euro voor de rit met de Copper Canyon Express, maar je legt dan ook een aardige afstand af en hebt de unieke mogelijkheid om zo middenin de Koperkloof te kijken.

Laat kaart zien