Centraal Honduras

Het Lago de Yojoa is het grootste meer van Centraal Honduras. Het ligt in het centrale deel van het land. Als je tot rust wil komen dan ben je hier op de juiste plaats. Andere bezienswaardigheden in Centraal-Honduras zijn de Pulhapanzak waterval en de hoofdstad van het land, Tegucigalpa.

Informatie over Centraal Honduras

Beste foto's & tips van Centraal Honduras

'440662' door Cobinho '440662' door Cobinho

HondurasCentraal Honduras

HondurasCentraal Honduras

Een lugubere shock?

Cobinho

We hebben een lange reisdag, eerst rijden twee en een half uur over de Panamerican Highway, dan doorkruisen we het smalste stukje Honduras binnen drie uur naar de grens met El Salvador. In de bus wordt wat gelezen, geslapen, naar muziek geluisterd en/of naar buiten gekeken. In eens rijden langs een landbouwveld vol met grote zwarte zakken, allemaal keurig gesorteerd. Je ziet een ieder denken `het zal toch niet’. Die zwarte periode uit de geschiedenis van Midden-Amerika hebben ze toch ondertussen achter hun gelaten? Toch zie je twijfel… Een lijkzak is een zak bestemd voor transport en opslag van lijken. De zak is gemaakt van een niet-poreus materiaal dat bestand is tegen verschillende chemische stoffen die vrijkomen bij de ontbinding van een menselijk lichaam. Lijkzakken worden voornamelijk gebruikt in oorlogen en bij rampen om lijken van slachtoffers snel veilig te stellen. Overheden hebben doorgaans een grote voorraad lijkzakken ter voorbereiding op dit soort gebeurtenissen. Op televisie en in films worden lijkzakken vaak weergegeven als gemaakt van dik zwart plastic. (bron: Wikipedia). Onze gids geeft aan dat dit de lokale manier is van het opslaan koffie vlak voor het transport. We kijken nog eens goed… moeten we haar geloven?

'422444' door Summer76 '422444' door Summer76

HondurasCentraal Honduras

HondurasCentraal Honduras

Papegaai

Summer76

Tijdens ons bezoek aan Copan in Honduras moest je bij binnenkomst eerst door een kleine jungle. Hierin leven allemaal papegaaien/ara's die je echt van dichtbij kan bewonderen. Ze zijn semi vrij en worden getraind om in de jungle geheel vrij te laten. Echt een bijzonder project bij een bijzondere bezienswaardigheid..

'320097' door Rsteeghs '320097' door Rsteeghs

HondurasCentraal Honduras

HondurasCentraal Honduras

Kleine jongen groot..

Rsteeghs

Op reis kom je natuurlijk diverse grote merken tegen in het straatbeeld en vaak op een net iets andere manier dan in Nederland. Zo staan merken soms levensgroot geschilderd op muren (in plaats van luxe billboards). Deze schildering van Pepsi zag ik in een kleine plaats in de bergen in het Noord-Westen van Honduras, San Juan. In dit dorp wonen 1500 inwoners en er komen niet veel toeristen toeristen. Er wordt koffie geproduceerd en je kunt dit op verschillende plekken in het dorp en de omgeving zien (zie eventueel mijn tip hierover: "Verse koffie! Fantastische plek om de productie van koffie zelf te beleven - West Honduras, Honduras". Maar dat er niet alleen koffie gedronken wordt in het dorp laat deze Pepsi reclame zien. Ik vond het contrast tussen het groot afgebeelde merk en de kleine jongen die uit een zakje chips staat te eten mooi om te zien.

Laat kaart zien