Tegucigalpa

Tegucigalpa is de hoofdstad van Tegucigalpa. De stad ligt in het centrale zuiden van het land. Tegucigalpa is geen populaire toeristische attractie, maar wordt vooral bezocht door toeristen op doorreis. Plaatsen die door toeristen worden bezocht zijn de Sint-Michaëlslkathedraal in het stadscentrum, en een aantal kleine parken, waaronder het Parque la Leona.

Informatie over Tegucigalpa

Beste foto's & tips van Tegucigalpa

'532634' door corriedewinter '532634' door corriedewinter

HondurasTegucigalpa

HondurasTegucigalpa

De bus naar...Tegucig

corriedewinter

Het is lang wachten bij de grensovergang van Nicaragua naar Honduras in de buurt van Danli. De vrachtwagens staan in dikke rijen opgesteld en wij staan daar met ons eenvoudige busje tussen. We zijn op weg naar Tegucigalpa, de hoofdstad, waar we meteen het vliegtuig zullen nemen naar het eiland Roatan, waar je de mooiste koraalriffen hebt die ik tot nu toe heb gezien. Deze bussen gaan ook naar de stad, natuurlijk zijn ze volgeladen met alles wat mensen maar nodig kunnen hebben, zoals groente en andere handelswaar. Het zijn oude Amerikaanse schoolbussen maar ze doen het goed en zijn hier niet overvol. Honduras en zeker Tegucigalpa is niet zo populair onder toeristen omdat het er gevaarlijk zou zijn. In het verleden waren er criminele bendes actief en nog in 2013 reden militairen mee in de stadsbussen om overvallen tegen te gaan. Er wordt wel hard gewerkt om het land veiliger, schoner en netter te maken. Zo komt er bijvoorbeeld een extra werf voor cruiseschepen en duurzaamheid krijgt ook aandacht. Ik hoop het, want het land verdient het.

'531220' door RobHoekstra '531220' door RobHoekstra

HondurasTegucigalpa

HondurasTegucigalpa

Gezellig Tegucigalpa

RobHoekstra

Als ik schrijf dat Tegucigalpa absoluut een bezoek waard is dan zou ik liegen. Ben er twee dagen geweest en vond dat meer dan genoeg destijds. Het is een van de weinige plekken waar ik me tijdens het reizen niet altijd helemaal "veilig" heb gevoeld. Gelukkig kent Honduras naast zijn hoofdstad genoeg andere plekken die een bezoek meer dan waard zijn vind ik.

'270047' door PLavrijsen '270047' door PLavrijsen

HondurasTegucigalpa

HondurasTegucigalpa

Hoogspanning

PLavrijsen

Twee mannen proberen in deze wirwar van stroomdraden orde in de chaos te scheppen. Maar aan de blik te zien gaat dat nog wel even duren.

Laat kaart zien

Laatste Tegucigalpa artikelen

Le-vens-gevaarlijk: ’s werelds beruchtste luchthaven

Dit vliegveld vormde het decor voor vele zware crashes. Pas geleden nog brak er een privéjet in drieën tijdens de landing. Wij slaan een vlucht naar deze hoofdstad tóch effe over.

Dit vliegveld vormde het decor voor vele zware crashes. Pas geleden nog brak er een privéjet in drieën tijdens de landing. Wij slaan een vlucht naar d...