Dominicaanse Republiek

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter moerman

De Dominicaanse Republiek staat, met recht, bekend als zonaanbiddersparadijs. Het land heeft de meeste en mooiste stranden van het Caribisch gebied en volgens de inwoners zelf zijn er wel meer dan 43 duizend stranden te vinden. De kuststreken bij Puerto Plata en Punta Cana staan vol met grote all-inclusive resorts, maar er zijn ook vele stranden waar je het rijk alleen hebt. Op het schiereiland Samaná, aan de noordoostkust van het land, zijn bijvoorbeeld weinig resorts te vinden.

De stranden van Samaná liggen te midden van zeeën van palmbomen en het is dan ook niet gek dat hier een Bacardi-reclame is opgenomen (op Barcardi island). Langs het schiereiland ligt een omvangrijke baai waar jaarlijks vele duizenden walvissen paren. De twee belangrijkste strandsteden in Samaná zijn Las Terrenas en Las Galeras. Las Terrenas telt zo’n elfduizend inwoners, waarvan ongeveer tien procent afkomstig is uit Europa. Het overgrote deel van deze buitenlandse bevolking komt uit Frankrijk. Het vissersdorp Las Galeras is met zo’n vijftienhonderd inwoners een stuk kleiner en daarmee ook merkbaar rustiger.

Verder hebben eilanden voor de kust vaak schitterende stranden. Een paar voorbeelden van zulke eilanden zijn La Matica, Isla Beata, Isla Catalina en Cayo Levantado. Hoewel je perfect kan uitrusten op de paradijselijke bountystranden, kan je nog veel meer beleven op het eiland. Er zijn indrukwekkende bergen, regenwouden, woestijnvlaktes en mysterieuze grotten te bewonderen in dit land. In het westen van het land ligt een woestijnachtig dal met zoutmeren, waaronder het Enriquillomeer van wel 42 kilometer lang.

Het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek is een gebied met grote contrasten en wordt gedomineerd door hoge bergen. Het land kent ook vele watervallen die je gezien moet hebben. De meest bekende zijn de 27 watervallen van Damajagua en de Cascada de Limón. Sportieve reizigers kunnen terecht in het surfparadijs Cabarete. Het zuiden van het land is minder druk, maar de plaats Bayahibe is wel erg populair vanwege de ligging in het Nationale Park del Este.

Het is het hele jaar door lekker warm in de Dominicaanse Republiek. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 25 graden. Van de 10 miljoen inwoners, woont er 70 procent in de steden. Jaarlijks komen er tussen de vier en vijf miljoen toeristen naar het land. Tabak is het oudste exportproduct en veel Dominicanen zijn afhankelijk van de sigarenindustrie. De muziek van het land is de Merengue, een muziek- en dansstijl die is ontstaan uit zowel Europese als Afrikaanse invloeden en instrumenten. Net als de Bachata is deze muziek afkomstig uit de Dominicaanse Republiek.

Informatie over Dominicaanse Republiek

Populaire highlights van Dominicaanse Republiek

Alle highlights van Dominicaanse Republiek

Beste foto's & tips van Dominicaanse Republiek

De naam Punta Cana is afgeleid van de punt van het eiland waar veel suikerriet (cana) groeit en ligt in het gebied dat als eerste het gehele jaar voorzien we...

>>

Een excursie naar Paradise Island brengt je naar een zandbank van fijn wit zand. Vanaf deze vrij kleine plek niet ver van de kust kun je snorkelen of duiken....

>>

Op het schiereiland Samana kun je nog echte bountystranden vinden. Huur een quad en ga met een gids op pad. Die kan je naar de mooiste ongerepte stranden bre...

>>

Praktische informatie over Dominicaanse Republiek

Kaart van Dominicaanse Republiek en omgeving

Laatste Dominicaanse Republiek Artikelen

Met onze reisgids Dominicaanse Republiek ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Handige Tips
Door: Yorick Lips
Uitgerust het vliegtuig in? 4x relaxen op het vliegveld

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reportage
Dominicaanse Republiek buiten de gebaande paden

28 sep 2015, Op het schiereiland Samaná geniet je van de heerlijke zandstranden van de Dominicaanse Republiek, maar dan zonder reusachtige all-in resorts.

0
Reisnieuws
Top 10 voordelige Caribische eilanden

13 mrt 2013, Op vakantie naar het Caribisch gebied? Aantrekkelijk, maar er zit meestal wel een addertje onder het gras, want het gebied staat niet bekend om zijn ‘goedkope’ vakanties. Toch kunnen de eilanden betaalbaar zijn. Hierbij een top 10 van Caribisc...

2