Dominica foto's & tips

'298025' door corneliev '298025' door corneliev

DominicaPortsmouth

DominicaPortsmouth

Exotische planten

corneliev

geen idee welke maar bijzondere en prachtige tropische bloemen en planten overal zoals deze. oh, is dit niet genoeg woorden???? ik heb er niet meer over te vertellen!!

'499276' door silver '499276' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Water, groen en weer.

silver

Dominica is je bewegen van het ene water naar het andere en daar tussen is groen, groen en nog eens groen. Overal waar we ook maar even de benen strekten was het groen en stuiten we al snel op een beek of rivier. Ze zeggen ook niet voor niets in Dominica dat ze een rivier voor elke dag hebben. Het mooiste is dat dit water overal kraak helder is. We hebben buiten de stad nergens ook maar iets in het water gevonden dat er niet thuis hoorde. Geen plastic, geen blikjes of wat dan ook. Alleen kraak helder water, planten vissen, krabben en insecten en ga maar door. Alles zoals wij het graag willen hebben. ;-)

'493919' door silver '493919' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Spanny water fall

silver

Na een uurtje door life intratuin wandelen (nergens hangen prijskaartjes aan) kom je bij de eerste van 2 watervallen van Spanny water fall. De wandeling zeker de moeite waard en de prijs. Je begint met een kaartje te kopen voor 3$ pp. Je denkt dan waarom moet ik voor een bospad betalen. Totdat je een minuut of 5 onderweg bent, dan ben je blij dat die mensen voor zo weinig zo'n mooi pad aanleggen en onderhouden. De paden zijn redelijk vlak gemaakt en aan de randen staan de mooiste planten die je anders alleen ziet tussen het stuikgewas of zelfs helemaal niet. Nu laten ze via de berm zien wat er allemaal groeit en bloeit in Dominica. Hierdoor heb je ook nog kans om kolibries en vele vlinders te zien. Na +/- 30 minuten kom je zo ver de jungle in dat het pad anders wordt en dat er zelfs trappen gemaakt zijn om redelijk verder te kunnen, het is zeker geen rolstoelpad. De begroeiing is anders en je verwacht elk moment dat Tarzan voorbij komt. Na de nodige calorieën verbrandt te hebben kom je dan bij een prachtige waterval waar ze een mooi bordes hebben gemaakt. Hier staand kan je alles goed overzien zonder natte voeten te hoeven krijgen. Vanaf hier kunnen de fitste onder ons nog naar waterval 2. Je klimt dat via een pad waar ze een touw bij gemaakt naar boven. Zonder dit touw is het wel erg lastig om er te komen. Je herkend dan ook het pad bijna niet. De terugweg gaat over hetzelfde pad, maar dat merk je alleen omdat je het weet, zo anders ziet het er uit. Mensen zonder richting gevoel hebben het niet in de gaten.

'515885' door silver '515885' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Alleen op de wereld

silver

Op Dominica kan je het gevoel krijgen dat iedereen op de wereld verdwenen is. Kilometers strand en niemand te zien of te horen. Het is dat Dominica zo lastig te bereiken is maar anders was het er denk heel wat drukker. Je kan er nog uren wandelen zonder iemand te ontmoeten. De weinige mensen die je tegen komt zijn super vriendelijk Overal natuur je waant je in een heeeeeel groot tuincentrum. Rijden gaat er overigens heel goed het is er zo rustig op de weg dat je soms vergeet om links te blijven rijden. Prima wegen, alleen ligt soms een rotsblok op. Het kan er ook behoorlijk regenen en dan kan het zijn dat je wegdek er uitziet als een rivier. Een uur later ben alweer vergeten dat er regen was. Zorg dat je genoeg eten en drinken bij je hebt er staat niet elke kilometer een tentje waar je iets kan kopen. In de weinige dorpjes die je tegen komt moet je goed opletten soms wordt er gewoon aan huis van alles verkocht. Dat zie je dan met de hand beschreven kartonnen platen of planken.

'499264' door silver '499264' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Zoek het pad

silver

Als je in Dominica wandelt kan het zo maar zijn dat je een rivier over moet. Hoe diep die is weet je pas als je erover bent. Maar waar het pad verder gaat zie ook vaak pas als je al drijf nat bent. Wandelen in dat land is van een andere dimensie, het begin van een wandeling staat wel aangegeven maar onderweg raak je de weg makkelijk kwijt. Men wil dan ook graag wat bij verdienen als gids, ook op wandelingen van 1 tot 2 uur. Mooi is het het overal, net een grote plantentuin. Voor een planten liefhebber is het een waar paradijs. Doe je 2 stappen buiten je deur van hotel of vervoermiddel, sta je midden tussen het groen. En het ergste is dat je overal geiten die mooie planten ziet opeten. Voordat je van de schrik bekomen bent zie de volgende prachtige plant al en vergeet je de geiten snel. Het zijn er zoveel in zoveel verschillende soorten dat die geiten er lang over zullen doen om ze op te krijgen.

'493898' door silver '493898' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Op het stoeltje van..

silver

Op Dominica zijn diverse stranden te vinden die gebruikt zijn voor de films van de Pirates of the Carribean. Ook waar deze stoelen staan, en met dit uitzicht. Volgens onze gids zaten de diverse hoofdrol spelers hier regelmatig te wachten totdat ze weer op moesten. Wij zaten er te wachten totdat we weer naar een ander strand gingen. ;-) Wachten was geen straf. De stoeltjes zaten goed het weer was prima en het uitzicht en de verhalen van onze gids geweldig. En of Jack Sparrow hier echt gezeten heeft? We zullen onze gids maar het voordeel van de twijfel geven hij was tenslotte in zijn normale dagelijkse gedoe een politie agent. Tijdens een korte tussenstop bij zijn huis heeft hij ons trots zijn diploma's laten zien. Onze gids hadden we aan de rand van de weg bij een koffietentje opgepikt. In verband met carnaval was alles en iedereen aan het feesten en geen gids beschikbaar. Bij toeval troffen we hem en hij had geen zin in feesten, hij wilde ons wel alles laten zien. Als echte Nederlanders was de eerste vraag, wat kost dat? Nou ik zie het wel als jullie klaar zijn, geef maar wat het je waard is. En als je niets geeft is het ook goed hoor. Geen probleem ik heb hoe dan ook een goede dagvulling gehad als ik iemand ons mooie eiland kan tonen. Kijk daar hebben wij wel oren naar. Het was een prima gids die ons veel over het land vertelde en ons op plaatsen bracht waar we anders nooit gekomen waren. Doe je Dominica dan huur een offroad 4w dan kan je ergens komen anders is het niet te doen. De normale verbindingswegen zien er goed uit maar kunnen zomaar overgaan in een grindpad of zandweg die stijl omhoog of omlaag gaat. Op Dominica niets dan vriendelijke mensen die altijd willen helpen en een vriendelijke lach voor je hebben.

'376200' door Fransvdg '376200' door Fransvdg

DominicaRoseau

DominicaRoseau

Give me a Merry...Chr

Fransvdg

Eerste Kerstdag in Roseau, de hoofdstad van Dominica. Het is stil op straat. Dan komt deze man naar me toe. Hij vraagt waar ik vandaan kom. Bij mijn antwoord "Holland" vraagt hij of dat vlak bij Scandinavië ligt. Dan vertelt hij over een roofoverval waarbij hij zijn arm is kwijtgeraakt. Een triest verhaal dat hij afrondt met de zin: "Give me a Merry Christmas!" Voor een dollar tovert hij daarna deze innemende glimlach op zijn gezicht..... (Als je deze foto iets groter maakt staat zijn hoofd er wel helemaal op...)

'542050' door silver '542050' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Hoezo geen Stranden o

silver

Bij 3 op reis in Dominica werd ons verteld dat je niet voor het strand naar Dominica moet gaan. Ja, als je alleen bij de hoofdstad blijft hangen is dat wellicht zo. Wij hadden een heel andere ervaring. Prachtige stranden in diverse baaien die dan ook nog eens totaal verlaten zijn. Je weet dan ook meteen waarom hier zoveel scenes uit de beroemde Pirates of Caribbean films zijn opgenomen. Kilometers strand, palmen en zon in een heerlijke verkoelende bries en daarbij een alleen op de wereld gevoel. Hoeveel "Bounty" gevoel kan je op een plek vinden?

'298030' door corneliev '298030' door corneliev

DominicaPortsmouth

DominicaPortsmouth

Indian River

corneliev

Een beetje een tourist trap, deze Indian River trip, maar toch de moeite waard vanwege de serene sfeer en stilte, melkachtige blauwe water en idee dat je langzaam steeds verder het moeras in doordringt... Je moet een 'officiele' riverguide betalen en een officieel toegangsbewijs van het Nationaal park kopen, beetje opgeklopt allemaal maar anders kom je er niet. Op een bepaald punt is een scene opgenomen uit een van de Pirates of the Carribbean films, daarom een toeristentrekker? zie de andere twee foto's.

'253927' door pbroek '253927' door pbroek

DominicaRoseau

DominicaRoseau

Sunset Dominica.

pbroek

Na het verlaten van de haven van Roseau op het eiland Dominica krijgen we een sunset voorgeschotelt die we niet licht zullen vergeten,en waar kan je dat beter aanschouwen dan op zee ! Het voordeel van een cruise is, in de namiddag relaxt luisteren naar een goeie jazz band onder het genot van een drankje.

'516072' door silver '516072' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Groen is gras?

silver

Dominica is een pracht eiland. Voor natuur liefhebbers de hemel op aarde. Dieren die zich goed laten fotograferen en planten in alle soorten en maten, kleuren en vormen zo als we ze hier in de grootste tuincentra niet vinden. Nou ja een kolibrie op de plaat zetten blijft moeilijk ook in Dominica. Je moet wel goed opletten, denk je dat je een flinke uitgedroogde grasmat te zien met rare groene vlekken zitten er gewoon leguanen, kameleons of ander gekruips tussen de grassprieten. Dominica is goed te bereiken vanaf Sint Maarten. Dagelijks meerdere vluchten van diverse maatschappijen. Een slaapplaats hoef niet erg duur te zijn. Zoek wel goed uit waar ze ligt, wij waren er al 3x voorbij gereden zonder ze te zien. Alles is in het groen verscholen. Nou ja een dorpje zie wel. Maar soms liggen de huizen iets van de weg en dan kan je ze zomaar missen. En je komt niet elke minuut iemand tegen om iets te vragen. Overal kom je watervallen tegen. Gewoon even stoppen en bezichtigen. Je ziet dan van alles. Vogels, kikkers, maar ook vissen het water is overal kraak helder. Alle planten die je in welk tuincentrum dan ook tegenkomt kan je er vinden. Je moet er wel even aan wennen dat hier die dure bloemen van ons door de geiten gewoon opgegeten worden. :-)

'377512' door Fransvdg '377512' door Fransvdg

DominicaRoseau

DominicaRoseau

Brian

Fransvdg

Eerste kerstdag in Roseau. De winkels waren dicht en het was stil op straat. Ik ontmoette alleen een paar kansarme mannen. Ze begonnen graag een praatje, in de hoop om ook wat geld te krijgen. Deze man stond bij een huis te wachten. Even later werd er een raam geopend en kreeg hij een zakje brood aangereikt. Hij vroeg mijn naam en stak nogal onsamenhangend van wal. Toen ik zijn naam ook vroeg antwoordde hij: "Brian." Ik moest meteen aan de film "The life of Brian" van Monty Python denken. Ik vrees dat het leven van deze Brian minder grappig overkomt dan dat van die uit de film.....

'298043' door corneliev '298043' door corneliev

DominicaCaribische kust

DominicaCaribische kust

Soufrière bay en...ui

corneliev

Scott's Head ligt in de Soufrière bay, waar aan het einde een heuveltje is dat is genaamd Scott's Head, weer zo'n strategisch punt. De baai zelf is een krater en een eindje verderop vind je de 'champagne pools' waar je kunt badderen in natuurlijk verwarmd thermisch water, aan de kust.

'377181' door Fransvdg '377181' door Fransvdg

DominicaRoseau

DominicaRoseau

Er gekleurd op staan

Fransvdg

Met zo'n woning sta je er al gauw gekleurd op. Heel wat huizen in het Caribisch gebied zijn in vrolijke kleuren geschilderd, ook al zijn ze lang niet allemaal van hout gemaakt. Deze foto maakte ik op eerste kerstdag in Roseau, de hoofdstad van Dominica. Het was stil op straat, maar deze mannen hadden wel tijd voor een gezellig praatje met elkaar.

'298046' door corneliev '298046' door corneliev

DominicaPortsmouth

DominicaPortsmouth

Tropische flora

corneliev

Wederom geen idee welke bijzondere plantensoort mij hier nu weer aankijkt maar wel prachtig al die bloemen die hier maar gewoon staan te groeien en bloeien...

'226082' door lvdmoer '226082' door lvdmoer

DominicaCaribische kust

DominicaCaribische kust

Flipper

lvdmoer

Tijdens de whalewatching-tour vanaf Castle Rock kwam deze baby-dolfijn even spelen bij de boot. Volgens de gids kwam hij af op de kinderstemmen aan boord.....

'298028' door corneliev '298028' door corneliev

DominicaPortsmouth

DominicaPortsmouth

Iguana Restaurant

corneliev

Deze eigenaren van het Iguana Restaurant waar je echt 'inheems' eten krijgt, overgoten met rastafari muziek en sfeer.... alles op 'island time' tempo (rustig aan dus). Een aanrader!

'298032' door corneliev '298032' door corneliev

DominicaPortsmouth

DominicaPortsmouth

Milky waters

corneliev

Een beetje een tourist trap, deze Indian River trip, maar toch de moeite waard vanwege de serene sfeer en stilte, melkachtige blauwe water en idee dat je langzaam steeds verder het moeras in doordringt... Je moet een 'officiele' riverguide betalen en een officieel toegangsbewijs van het Nationaal park kopen, beetje opgeklopt allemaal maar anders kom je er niet. Op een bepaald punt is een scene opgenomen uit een van de Pirates of the Carribbean films, daarom een toeristentrekker? zie de andere twee foto's.

'379947' door Fransvdg '379947' door Fransvdg

DominicaRoseau

DominicaRoseau

Bekijk het maar.

Fransvdg

"Bekijk het maar, ik ga even een uiltje knappen." Deze oude dame zit met haar handeltje op de kade van Roseau te wachten op klanten. Zo te zien komen die er op de achtergrond ook aan. Tot die tijd neemt ze het er nog even van, oud en der dagen zat. André Hazes zong ooit: "Zij gelooft in mij." Maar daar geloof ik niet in, als ik haar zo zie......

'218941' door Pleuni '218941' door Pleuni

DominicaRoseau

DominicaRoseau

Zonsondergang

Pleuni

Een mooie zonsondergang vanaf de boot op de Caribische zee. Na een bijzondere boottocht op zoek naar potvissen, welke we ook meerdere malen gezien hebben. Erg mooi!

'452369' door HenkVanetie '452369' door HenkVanetie

DominicaCaribische kust

DominicaCaribische kust

Pelikaantje

HenkVanetie

De pelikanen horen bij het caribisch gebied. Bijna iedere morgen waren wij heel vroeg op, heerlijk langs het strand op en dan zie je diverse pelikanen op jacht naar vis. Dit "pelikaantje" vloog net boven ons.

'493662' door Thieskes '493662' door Thieskes

DominicaAtlantische kust

DominicaAtlantische kust

Straatbeeld in...Cali

Thieskes

Ondanks dat Dominica geen groot eiland is, is het aan te raden op meerdere plekken te verblijven. De wegen zijn er namelijk erg bochtig, steil en smal waardoor je veel reistijd kwijt bent. Je kunt je tijd bijvoorbeeld verdelen over Calibishie, een rustig plaatsje aan de oostkust niet ver van het vliegveld en Roseau Valley van waaruit je prachtige wandelingen kunt maken.

'400186' door Roelvandersman '400186' door Roelvandersman

DominicaCaribische kust

DominicaCaribische kust

Te koop aangeboden

Roelvandersman

Te koop aangeboden gebruikte pick-up: -prijs n.o.t.k. -wordt niet bezorgd. -af te halen op Dominica langs de weg. (Dominica is niet zo groot, vind je wel :)

'493825' door silver '493825' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Onkruid van Dominica

silver

Dominica is niet echt overspoeld met toeristen. Het groen groeit er tot aan de straat en dat zijn bijna allemaal planten waar we hier veel geld voor neertellen als we ze in een boeketje willen hebben. De eerste uren kijk je je als plantenliefhebber dan ook de ogen rood van van alles wat er voorbij komt en flip je helemaal. Dan merk je dat het gewoon overal waar je komt zo is. Je rijdt of loopt letterlijk door een bloemenwinkel. De ene bloem nog mooier of groter dan de ander en je kent ze allemaal vanuit de bloemenwinkel of van Rob als hij weer eens een boeket weggeeft op tv. ;-) Het ergste is als je ziet dat de geiten de bloemen waar jij zo maar 10 euri voor neer legt gewoon staan op te vreten. Dat went niet hahaha. Heb je ooit de kans om naar Dominica te gaan doe het als je van rust en lege stranden houdt. Heel vriendelijke mensen lekker eten en drinken en vooral natuur.