Noordkust Dominica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spanny water fall

Noordkust Dominica,
Dominica


Na een uurtje door life intratuin wandelen (nergens hangen prijskaartjes aan) kom je bij de eerste van 2 watervallen van Spanny water fall. De wandeling zeker de moeite waard en de prijs.
Je begint met een kaartje te kopen voor 3$ pp. Je denkt dan waarom moet ik voor een bospad betalen.
Totdat je een minuut of 5 onderweg bent, dan ben je blij dat die mensen voor zo weinig zo'n mooi pad aanleggen en onderhouden.
De paden zijn redelijk vlak gemaakt en aan de randen staan de mooiste planten die je anders alleen ziet tussen het stuikgewas of zelfs helemaal niet. Nu laten ze via de berm zien wat er allemaal groeit en bloeit in Dominica. Hierdoor heb je ook nog kans om kolibries en vele vlinders te zien.
Na +/- 30 minuten kom je zo ver de jungle in dat het pad anders wordt en dat er zelfs trappen gemaakt zijn om redelijk verder te kunnen, het is zeker geen rolstoelpad. De begroeiing is anders en je verwacht elk moment dat Tarzan voorbij komt.
Na de nodige calorieën verbrandt te hebben kom je dan bij een prachtige waterval waar ze een mooi bordes hebben gemaakt.
Hier staand kan je alles goed overzien zonder natte voeten te hoeven krijgen.
Vanaf hier kunnen de fitste onder ons nog naar waterval 2. Je klimt dat via een pad waar ze een touw bij gemaakt naar boven. Zonder dit touw is het wel erg lastig om er te komen. Je herkend dan ook het pad bijna niet.
De terugweg gaat over hetzelfde pad, maar dat merk je alleen omdat je het weet, zo anders ziet het er uit. Mensen zonder richting gevoel hebben het niet in de gaten.