Noordkust Dominica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op het stoeltje van Jack Sparrow

Noordkust Dominica,
Dominica


Op Dominica zijn diverse stranden te vinden die gebruikt zijn voor de films van de Pirates of the Carribean.
Ook waar deze stoelen staan, en met dit uitzicht.
Volgens onze gids zaten de diverse hoofdrol spelers hier regelmatig te wachten totdat ze weer op moesten.
Wij zaten er te wachten totdat we weer naar een ander strand gingen. ;-)
Wachten was geen straf. De stoeltjes zaten goed het weer was prima en het uitzicht en de verhalen van onze gids geweldig.
En of Jack Sparrow hier echt gezeten heeft? We zullen onze gids maar het voordeel van de twijfel geven hij was tenslotte in zijn normale dagelijkse gedoe een politie agent. Tijdens een korte tussenstop bij zijn huis heeft hij ons trots zijn diploma's laten zien.
Onze gids hadden we aan de rand van de weg bij een koffietentje opgepikt. In verband met carnaval was alles en iedereen aan het feesten en geen gids beschikbaar. Bij toeval troffen we hem en hij had geen zin in feesten, hij wilde ons wel alles laten zien.
Als echte Nederlanders was de eerste vraag, wat kost dat?
Nou ik zie het wel als jullie klaar zijn, geef maar wat het je waard is. En als je niets geeft is het ook goed hoor. Geen probleem ik heb hoe dan ook een goede dagvulling gehad als ik iemand ons mooie eiland kan tonen. Kijk daar hebben wij wel oren naar.
Het was een prima gids die ons veel over het land vertelde en ons op plaatsen bracht waar we anders nooit gekomen waren.
Doe je Dominica dan huur een offroad 4w dan kan je ergens komen anders is het niet te doen. De normale verbindingswegen zien er goed uit maar kunnen zomaar overgaan in een grindpad of zandweg die stijl omhoog of omlaag gaat.
Op Dominica niets dan vriendelijke mensen die altijd willen helpen en een vriendelijke lach voor je hebben.