Canada image

Canada


Reviews

Canada
Noord en Midden Amerika
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Canada Newfoundland
Saskiahamminga was hier 14 Jul 2022
Het is niet de meest voor de hand liggende bestemming voor reizigers die richting Canada gaan, maar Newfoundland is zeker de moeite waard! Het eiland ligt ten oosten van Canada in de Atlantische Oceaan en behoort tot de provincie Newfoundland en Labrador. Newfoundland is 108.860 km² groot en wordt door 468.000 mensen bewoond. Wij boekten 3 verschillende mooie Airbnb's aan de kust, met uitzicht op langs zwemmende walvissen en vissende zeearenden. Newfoundland is leeg, met vooral veel uitgestrekte wouden, maar ook een schitterende kustlijn. Je kunt hier uitstekend walvissen spotten: er leven meer dan twintig soorten walvissen rond het eiland. Vooral bultruggen zwemmen hier tussen mei en september, ook wij zagen deze vanuit Witless Bay. Ook is Newfoundland een paradijs voor vogels. Wij zagen duizenden zeekoeten, Jan van Genten en de schattige papegaaiduikers. In mei en juni is Twillingate een 'must go': ook wel ' Iceberg Alley' genoemd. Hier drijven dan ijsbergen langs die in Groenland van gletsjers zijn afgebroken. Ook heeft Newfoundland diverse national parks, zoals Gros Morne National Park en Terra Nova National Park, en beroemde wandelroutes langs de kust, zoals de beroemde 'East Coast Trail'. Wij hadden hier helaas geen tijd voor, dus nog een reden om terug te gaan!
Highlight
 • Walvissen spotten
 • In het late voorjaar kun je de ijsbergen zien langsdrijven, uniek!
 • Veel outdoor activiteiten mogelijk, zoals kayaken, wandelen, varen en vissen
 • Veel rust en weinig toeristen
 • Op Newfoundland kun je geweldig papegaaiduikers van dichtbij spotten
 • Natuur!
 • De hoofdstad St. Johns:De hoofdstad is St. John's; een leuke stad met gekleurde huisjes en veel restaurants waar je heerlijk vis kunt eten. Je kunt hier ook Signal Hill bezoeken: op deze heuvel staat een toren die belangrijk was in de geschiedenis van het
 • Je kunt last hebben van muggen (bij ons in juli nog klein beetje)
 • Het kan regenen door het zeeklimaat
 • Groot deel is onherbergzaam
Review geplaatst op 2022-08-30
8
Canada Yukon
Abytravel was hier 04 Sep 2019
Voor onze expeditie over de Dempster Hwy gebruikten we Whitehorse, de hoofdstad, als aanvlieghaven. Hier verbleven we enkele nachten alvorens door te vliegen naar Dawson City het startpunt van de Dempster. We overnachtten in het kleinschalige Sundog Retreat even buiten de stad, waar we alvast werden getracteerd op prachtig Noorderlicht. Whitehorse zelf is ruim opgezet en een typisch noordelijke Canadese stad aan de Yukon River. Zodra je van de hoofdstraten af gaat, is het wegdek gravel. Bijzonder is, dat er zo ontzettend veel grafitti te vinden is in de stad. Varierend van enorme murals, tot kleine kunstwerkjes op elektriciteitskastjes, watertanks ed. Verder is de stad van alle moderne gemakken voorzien, winkels, restaurants en zelfs een hospitaal. Een wandeling langs de rivier is ook een aanrader. In de omgeving kun je geweldige excursies maken, zoals Carcross en het Yukon Wildflife Preserve
Regio
 • Rechtstreekse vluchten naar het noorden, zoals Dawson City
 • Goede uitvalsbasis voor excursies in de omgeving
 • Alle faciliteiten aanwezig
 • Eigen luchthaven vlakbij de stad
Review geplaatst op 2022-04-26
9
Canada Parker-ridge-trail
Feathergraphy was hier 31 Jul 2019
Geweldige locatie om een tijd te hiken. We gingen 'S ochtends vroeg op pad en daardoor was het heel rustig. Toen we terugkwamen stonden er al wel wat meer auto's. Overigens wordt het relatief rustig gehouden daar door een maximum aan parkeerplaatsen. Het is een stevige hike naar boven, maar je wordt rijkelijk beloond met een glacier die in de zomer smelt en een ijsblauw meer als resultaat met zich mee brengt. In de zomer zie je ook in de verte een aantal watervallen door de smeltende glacier. Het landschap is op zichzelf al adembenemend. Zeker een aanrader om dit pad te nemen als je door Nationaal park Banff rijd! Let wel op dat je vroeg gaat, zodat je toch het pad voor je zelf hebt.
Wandelroute Meer Activiteit Natuurgebied Highlight
 • Rustig in de ochtend
 • Uitdagende hike
 • Adembenemend landschap
 • Stevige hike. Mensen met knieproblemen kunnen het zwaar krijgen
Review geplaatst op 2019-11-11
10
Canada Parc-national-de-lile-bonaventure-et-du-rocher-perce
Kburgers1 was hier 31 Aug 2018
Vanuit Percé, in Quebec Oost-Canada, kan je met de boot naar het eiland Bonaventura. Op dit eiland broeden en voeden in de maanden mei t/m oktober 100.000 Jan van Genten hun kuikens. De boot doet eerst een tocht om het eiland heen, waarbij je de Jan van Genten op de rotsen ziet zitten en met duizenden tegelijk het water in ziet vliegen. Zodra de boot aan de andere kant van het eiland heeft aangelegd moet je minimaal 2,6 km lopen tot je aan de kant van het eiland komt waar ze zitten. Dit is de kortste wandelroute. Je kan ook een van de andere 3 langere wandelroutes over het eiland nemen. Onderweg hoor en ruik je de Jan van Genten al. Je kan zo dichtbij komen dat je ze bijna kan aaien. Een prachtige ervaring!
Highlight
 • Leuke wandelpaden op het eiland
 • 100.000 Jan van Genten
 • Leuke boottocht naar het eiland
 • Boottocht kost wel +/- 35$ pp.
Review geplaatst op 2018-10-25
10
Canada Tadoussac
Kburgers1 was hier 31 Aug 2018
Tadoussac in Quebec Canada staat bekend om de beluga whales die hier wonen. Daarnaast is het water voedselrijk en kan je er dwergvinvissen, vinvissen, blauwe vinvis en bultrugwalvissen zien. Je kan een tour per boot/zodiac doen om deze geweldige beesten te spotten. Echter kan je langs de kant de walvissen ook gewoon op het blote oog spotten. 4 van de 4 dagen hebben we walvissen vanaf de kant gezien. Cap-bon-Desir is hier een prima plek voor. Dat komt omdat het vanaf de kant meteen 300 meter diep is het water. Een ranger verteld je welke walvis er langs zwemt. De beluga whales kan je met een beetje gelukt (en dat hadden wij) aantreffen vanaf Pointe de I'Islet. Ook is het CIMM onderzoekscentrum is leuk om te bezoeken, zij vertellen je alles over de beluga's. En als je net als ons geluk hebt zie je door het museumraam een dwergvinvissen en beluga's langs komen!
Highlight
 • Pointe de I'Islet
 • CIMM onderzoekscentrum
 • Cap bon Desir
 • Walvissen spotten vanaf de kant
Review geplaatst op 2018-11-01
9
Canada Banff National Park
Baatjes was hier 31 Jul 2018
Bankhead is een oud mijndorp midden in Banff National Park aan de voet van Cascade Mountain. Tegenwoordig is 'dorp' verlaten. Je vindt er overblijfselen uit de tijd dat Bankhead een florerend mijndorp was. Zo staan er geraamtes van oude gebouwen en vind je er oude machines. Overal vind je duidelijke uitleg met de functie van het gebouw of machine. Op een aantal dagen in de week kun je in de ochtend met een gids Bankhead verkennen zodat door de verhalen van de gids het dorp nog meer tot leven komt. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, en waren juist blij even geen andere toeristen te zien na een drukke ochtend bij Lake Louise. Bovendien kom je met een beetje inbeeldingsvermogen een heel eind. We hebben een behoorlijke tijd door het 'dorp' gelopen en vonden het interessant en een leuke afwisseling met al het overweldigende natuurschoon van Banff NP. En als kers: geen andere toerist gezien.
Stad
 • Prachtige ligging
 • Weinig toeristen
 • Interessant
 • Weinig schaduw, kan warm worden
Review geplaatst op 2018-10-18
8
Canada Icefields Parkway
Baatjes was hier 31 Jul 2018
Zoals velen doen tijdens hun reis door West-Canada reden wij ook over de Icefields Parkway. Wij reden de weg vanuit Jasper naar Banff. Andersom kan natuurlijk ook prima. In ons boek staat deze route als de 'meest spectaculaire panoramaroute van Noord-Amerika' beschreven. Dat kan ik niet beweren omdat ik lang niet alle routes in Noord-Amerika heb gereden. Maar dat het mooi is, kan ik wel beamen. Je kunt bij elke parkeerplaats wel stoppen voor weer een prachtig uitzicht of een wandeling naar een watervalletje. Bij het Columbia Icefield Centre kun je de Athabasca gletsjer op, wat op zich leuk is, maar wel heel toeristisch. Het gedeelte van de Icefields Parkway dat in Banff ligt is iets minder goed voorzien van bordjes dan Jasper. Je moet hier wat meer zoeken. Om Bow Lake kun je natuurlijk niet heen. Sla deze weg echt niet over als je in de Rockies bent, en accepteer de vele toeristen.
Regio
 • Prachtige vergezichten
 • Geen vrachtwagens toegestaan op deze weg
 • Veel toeristen, vooral bij Columbia Icefield Centre
Review geplaatst op 2018-08-20
9
Canada Bankhead-in-banff-np
Baatjes was hier 31 Jul 2018
Bankhead is een oud mijndorp midden in Banff National Park aan de voet van Cascade Mountain. Tegenwoordig is 'dorp' verlaten. Je vindt er overblijfselen uit de tijd dat Bankhead een florerend mijndorp was. Zo staan er geraamtes van oude gebouwen en vind je er oude machines. Overal vind je duidelijke uitleg met de functie van het gebouw of machine. Op een aantal dagen in de week kun je in de ochtend met een gids Bankhead verkennen zodat door de verhalen van de gids het dorp nog meer tot leven komt. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, en waren juist blij even geen andere toeristen te zien na een drukke ochtend bij Lake Louise. Bovendien kom je met een beetje inbeeldingsvermogen een heel eind. We hebben een behoorlijke tijd door het 'dorp' gelopen en vonden het interessant en een leuke afwisseling met al het overweldigende natuurschoon van Banff NP. En als kers: geen andere toerist gezien.
Activiteit Wandelroute Cultuur Attractie Highlight
 • Prachtige omgeving
 • Geen andere toeristen gezien
 • Interessant
 • Weinig schaduw, kan warm worden
Review geplaatst op 2018-10-18
6
Canada Lake Louise
Baatjes was hier 31 Jul 2018
Lake Louise.....bejubelt om haar schoonheid. O, het is zeker mooi. Maar ook absurd druk. Toen we aan kwamen rijden om 06:45 was de weg naar Moraine Lake al afgesloten. En de parkeerplaats van Lake Louise liep tegen die tijd ook al aardig vol. Gelukkig hadden we nog een plekje, anders kom je op de overflow parkeerplaats, 10 kilometer verderop, te staan en moet je met een shuttlebus naar het meer. Voor ons verliest een mooie (maar zeker niet mooiste) plek zijn charme wanneer het zo immens druk is. Zelfs een wandeling naar de Valley of the Six Glaciers, kon je in ganzenpas achter elkaar aan doen. Wij hebben een wandelingtje langs het meer gemaakt en zijn daarna snel verder gegaan met onze verkenning van Banff National Park.
Stad
 • Mooi meer
 • Logistiek is goed georganiseerd
 • Charme volledig weg.
 • Immens druk
Review geplaatst op 2018-08-11
9
Canada Waterton Lakes NP
Baatjes was hier 31 Jul 2018
Het kleinste en meest zuidelijk gelegen nationale park in de Rockies is Waterton Lakes NP. Het is opgericht in 1895. Het park grenst aan Glacier National Park in de Verenigde Staten. In september 2017 heeft hier een zware bosbrand gewoed en 2/3 van het park is in vlammen opgegaan. In augustus 2018 was een groot gedeelte van het park niet te bezoeken. De infrastructuur is grotendeels vernietigd. En toch kunnen wij het park van harte aanbevelen. De toegangsweg is een bezienswaardigheid op zich. Wij verbleven in Pincher Creek en moesten gelukkig vier keer over deze weg. In het park staat het Prince of Wales hotel nog altijd fier bovenop een heuvel. Hiervandaan heb je een weids uitzicht over de meren en de bergen die deze meren omsluiten. Ook wandelen kan er nog steeds. Wij zijn naar Bertha Falls gelopen en besloten ter plekke door te lopen naar Bertha Lake. Deze bergwand is zwaar getroffen doo de brand en de bomen zijn veelal niet meer dan verkoolde stammen. Je ruikt het vuur nog altijd. Fascinerend. Het dorpje zelf is leuk om wat rond te struinen en een hapje te eten. Het park en de infrastructuur worden de komende tijd hersteld. Het was zeker het rustigste park van de Rockies.
Highlight
 • Fantastische toegangsweg
 • Rustigste park van de Rockies
 • Mooi wandelgebied
 • Op dit moment is niet alles toegankelijk door bosbrand
Review geplaatst op 2019-02-14
9
Canada Head-smashed-in-buffalo-jump
Baatjes was hier 31 Jul 2018
Wanneer je hoort over een plaats met de fascinerende naam Head-Smashed-In Buffalo Jump, dan moet je daar natuurlijk naar toe. Hoe komt een plaats aan zo'n naam? Dat kom je te weten door het bijbehorende bezoekerscentrum te bezoeken. Je leert hier over de 'buffalo jump' en hoe de Blackfoot-indianen deze jump gebruikten bij hun jacht. De jump zelf is leuk om te bekijken en je te bedenken wat zich hier duizenden jaren (geleden) heeft afgespeeld. De getoonde film is erg informatief en de tentoonstelling interessant. Daarnaast kun je via wandelpaden naar de voet van de jump lopen (mits de paden open zijn en er geen beren gesignaleerd zijn, wat bij ons het geval was). In de loop van de eeuwen heeft zich onderaan de voet van de Buffalo Jump een negen meter dikke aardlaag met beenderen, pijl- en speerpunten opgehoopt. Ik weet niet of je hier ook daadwerkelijk nog wat van ziet aangezien wij er dus niet bij konden komen. Er zijn meer buffalo jumps in de omgeving, maar geen met zo'n fascinerende naam. Je wil nu natuurlijk weten hoe deze plaats aan zijn is gekomen...volgens de legende stond een jonge indiaan onderaan de Buffalo Jump toen er een aantal bisons op zijn hoofd terecht kwamen en hij dus een ingeslagen hoofd had.
Cultuur Attractie Highlight
 • Interessant stuk geschiedeni
Review geplaatst op 2018-11-15
9
Canada Head-smashed-in-buffalo-jump
Baatjes was hier 31 Jul 2018
Wanneer je hoort over een plaats met de fascinerende naam Head-Smashed-In Buffalo Jump, dan moet je daar natuurlijk naar toe. Hoe komt een plaats aan zo'n naam? Dat kom je te weten door het bijbehorende bezoekerscentrum te bezoeken. Je leert hier over de 'buffalo jump' en hoe de Blackfoot-indianen deze jump gebruikten bij hun jacht. De jump zelf is leuk om te bekijken en je te bedenken wat zich hier duizenden jaren (geleden) heeft afgespeeld. De getoonde film is erg informatief en de tentoonstelling interessant. Daarnaast kun je via wandelpaden naar de voet van de jump lopen (mits de paden open zijn en er geen beren gesignaleerd zijn, wat bij ons het geval was). In de loop van de eeuwen heeft zich onderaan de voet van de Buffalo Jump een negen meter dikke aardlaag met beenderen, pijl- en speerpunten opgehoopt. Ik weet niet of je hier ook daadwerkelijk nog wat van ziet aangezien wij er dus niet bij konden komen. Er zijn meer buffalo jumps in de omgeving, maar geen met zo'n fascinerende naam. Je wil nu natuurlijk weten hoe deze plaats aan zijn is gekomen...volgens de legende stond een jonge indiaan onderaan de Buffalo Jump toen er een aantal bisons op zijn hoofd terecht kwamen en hij dus een ingeslagen hoofd had.
Highlight
 • Mooi modern museum
 • Interessant stuk geschiedenis
 • Open vlakte, kan er snikheet worden
Review geplaatst op 2018-11-15
9
Canada Frank
Baatjes was hier 31 Jul 2018
Onderweg van Golden naar Waterton Lakes NP kwamen we door Crowsnest Pass, een aantal kleine dorpjes die samen een gemeente vormen. Bijna elke dorpje heeft zo zijn eigen geschiedenis. Het dorpje Frank maakte diepe indruk op ons. In 1903 vond daar in de vroege ochtend van 29 april een aardverschuiving plaats. De top van Turtle Mountain brak over over een gebied van 1 kilometer wijd, 425 meter lang en 150 meter diep. Het gesteente brak in grote brokken en bedolf het plaatsje in zijn geheel. De mensen die op dat moment aan het werk waren in de mijnen overleefde dit en zij wisten zich een weg naar buiten te graven. Tot op de dag van vandaag zie je nog precies waar de brokken steen zijn terecht gekomen. Ze hebben de rotsen namelijk laten liggen omdat het geen doen was dit op te ruimen. Het dorp en de mensen die hierbij zijn omgekomen, liggen hier nog steeds begraven. Het is een indrukwekkende plaats die maar weer eens laat zien hoe kwetsbaar je bent bij natuurgeweld. Het is ook mogelijk om een informatiecentrum over de 'Frank slide' te bezoeken met veel achtergrond informatie.
Highlight
 • Plek geeft perspectief
 • Indrukwekkende plek
 • Je hoeft er niet voor om te rijden
Review geplaatst op 2018-11-06
9
Canada Peter Lougheed Provincial Park
Saskiahamminga was hier 28 Jul 2018
Tijdens onze rondreis door de Rocky Mountains verbleven we ook een aantal dagen in prachtig en ruig Peter Lougheed Provincial Park. Dit is een minder bekend gebied in de Rockies, en dus ook een stuk minder druk. Je komt hier vooral Canadezen tegen, en beduidend minder Europeanen. In dit gebied staan avontuur en outdoor-activiteiten centraal. Peter Lougheed Provincial Park is een van de grootste provinciale parken in Alberta. Het ligt in Kananaskis Country op zo'n 90 kilometer ten westen van Calgary. Er zijn een aantal mooie en ruime campgrounds, je kunt er vissen op onder meer Upper en Lower Lake, je kunt er meerdaagse wandeltochten maken, kanoën, mountain-biken en paardrijden. Tijdens een van onze wandelingen zagen we zelfs 2 jongens met ski's op hun rug de berg op klimmen, richting een van de gletsjers. Ook qua wildlife is het hier genieten; je kunt hier zwarte beren, grizzlies, elanden, herten, cougars, berggeiten en wolven tegenkomen. Wij hadden het geluk zelfs oog in oog met een laplanduil te staan. Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan dit gedeelte van Canada!
Regio
 • Mooie ruige natuur
 • Veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, kanoen, vissen en paardrijden
 • Mooie ruime campgrounds (staatscampings)
 • Veel wildlife
 • Minder druk dan de 'gebaande paden' in de Rockies
 • Mocht je van campgrounds houden met veel faciliteiten en een restaurant; dan moet je hier niet naartoe gaan ;-)
Review geplaatst op 2021-02-28
9
Canada Vancouver
Baatjes was hier 30 Jun 2018
Wanneer je net als wij maar één volle dag hebt in Vancouver moet je keuzes maken: wat ga je bekijken en wat niet. De gastheer van onze B&B gaf aan dat we de zeemuur in Stanley Park vooral moesten wandelen en dat we dan zo naar het stadscentrum konden lopen. Goed idee. Alleen de zeemuur is 8,8 km lang en als je dan ook nog hier en daar wilt rondkijken, wordt het wel een erg lange tocht. Daarom hebben we fietsen gehuurd, helm op, en gaan. Stanley Park is een mooi groen park waar je echt wel wat tijd kunt doorbrengen. Ook Granville Island is leuk om te bezoeken met zijn overdekte markt. Je kunt gemakkelijk met False Creek Ferry naar dit schiereiland varen. Ook downtown Vancouver is genoeg leuks te zien: de stoomklok is een ware publiekstrekker. Elk kwartier geeft deze klok een riedeltje weg en op het hele uur is het een waar fluitconcert. Ook de Lookout is leuk. Wat prijzig, maar je mag meerdere keren op een dag naar boven.
Stad
 • Gemoedelijke sfeer
 • Mooi park
 • Leuke, compacte binnenstad
 • Redelijk veel bedelaars
Review geplaatst op 2018-07-26