Icefields Parkway

De Icefields Parkway (ook wel Alberta Highway 93) is een 230 kilometer lange weg door het westen van Icefields Parkway. De highway voert je langs veel natuurschoon in de Rocky Mountains, waaronder canyons, gletsjers en rivieren. Onderweg zul je onder andere het Columbia-ijsveld en de Athabascawaterval tegenkomen. De Icefields Parkway loopt van het beroemde Jasper National Park tot aan Lake Louise in Banff National Park.

Informatie over Icefields Parkway

Beste foto's & tips van Icefields Parkway

'486209' door vulture1960 '486209' door vulture1960

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Wandeltocht Athabasca

vulture1960

Athabasca Glacier nis enorm, al wordt hij snel kleiner dat kan je aan de markeringspunten zien met de jaartallen. Het is er hoog en het is fris. Je kan een excursie nemen onder leiding van een geoefende gids om over de gletsjer te wandelen. Niet zonder gevaar want je verdwijnt zo in een spleet. Wij hebben alleen genoten van het uitzicht, Beetje pech het was een mistige frisse dag! Maar toch genoten van al het moois!

'494189' door RobHoekstra '494189' door RobHoekstra

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Louise wandeling

RobHoekstra

Canada is een mooi land qua natuur vond ik. Als je een echte hiker bent (wat ik dus niet ben) kan ik me voorstellen dat je dit land vaker bezoekt. De natuur is er prachtig. Een van de weinige hikes die ik daar gedaan heb was er eentje van een paar uur vanaf Lake Louise. Je bent er even mee zoet maar het verveelt niet. Hier zie je de bron van het meer. Het smeltwater stroomt hier het meer binnen. Je ziet hier ook goed de sedimenten wat het smeltwater met zich meebrengt. Dit zorgt voor de bekende groenblauwe kleur van het water.

'460424' door hansdewildt '460424' door hansdewildt

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Boothuis !

hansdewildt

Het was vroeg en erg koud bij Lake Louise. Van al die prachtige bergen en de weerspiegeling in het kleurrijke water was nog weinig te zien. Het was zelfs zo vroeg dat het boothuis nog niet open was. Ja, wie komt er met deze kou ook zo vroeg………Ik dus ! !

Laat kaart zien