Canada image

Canada


Reistips

Canada
Noord en Midden Amerika
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vakantieplannen voor Canada? Op onze website vind je de leukste bezienswaardigheden, activiteiten, bijzondere plekjes en routes buiten de gebaande paden. Van de mooiste wandeling van Jasper NP tot een treinreis door de Rocky Mountains. En van de beste plek om beren te spotten tot tips voor de mooiste route van Canada: Icefields Parkway.

Pak een tussenstop mee op de Icefields Parkway

Pak een tussenstop mee op de Icefields Parkway - tip foto

De Icefields Parkway loopt van Lake Louise, een van de hoogtepunten van Banff National Park, tot aan Jasper National Park over een traject van 230 kilometer. Er zijn legio mogelijkheden voor een tussenstop langs de mooiste route van Canada. Wij tippen de natuur nabij de Beauty Creek Canyon., vlak bij Jasper NP. Vanaf de Beauty Creek Canyon tot aan de Stanley Falls kom je langs de ene na de andere waterval. In dit watervallenwalhalla is de keuze reuze; het zijn er zó veel dat sommigen zelfs geen naam dragen. Veel mensen rijden hier aan voorbij, dus grote kans dat je alleen bent!

Zoek de geheime grot in Banff National Park

Zoek de geheime grot in Banff National Park - tip foto

Een van de populairste wandelingen van Banff National Park gaat naar de Johnston Canyon. De kloof zelf is zeker de moeite waard, maar vrijwel niemand weet dat het echte hoogtepunt van de wandeling heel ergens anders is. Net voor Upper Falls vind je deze secret cave. Zo'n 50 meter voor de splitsing naar het lower viewpoint enerzijds en upper viewpoint anderzijds, kan je rechts het pad verlaten en richting de Johnston Creek stappen. Ónder de klif bevindt zich deze verborgen grot. Een kleine waterval, stromend water langs een sterk overhellende, gigantische rots, het blauwe water en het idee dat andere bezoekers - nietsvermoedend - boven langs lopen maakt dit een unieke ervaring.

Kano door de Rocky Mountains

Kano door de Rocky Mountains - tip foto
Het Banff National Park is onderdeel van de Canadese Rocky Mountains en een goede uitvalsbasis om de bergtoppen te bewonderen. Een van de mooiste perspectieven krijg je vanaf het water. Verschillende campgrounds in Banff NP helpen je op weg voor de echte back to nature-ervaring: veel wildlife, kampvuurtje, picknicktafels en de oorverdovende stilte van het buiten zijn. Daar komt nog bij dat er bij Two Jack Lackeside kano's klaarliggen om door de natuur te glijden, tegen het schitterende decor van de naaldbossen en de Rocky Mountains.

Ontmoet de beer

Ontmoet de beer - tip foto

Tijdens een vakantie in de Rocky Mountains is de kans om beren te zien levensgroot. Maar met wilde dieren blijft er altijd een onzekerheidsmarge. Bij de Blue River Safari is de kans op een ontmoeting met een beer zo waarschijnlijk dat het grenst aan zekerheid: gidsen schatten het op 98 procent. De beren volgen het water en met de bootsafari kruis je hun pad op gepaste afstand. Het stadje Blue River ligt net buiten Jasper National Park in westelijke richting. De Blue River Safari staat goed aangegeven op de borden als je vanaf de Icefields Parkway via de Southern Yellowhead Highway (5) richting Clearwater rijdt.

Ga voor het mooiste uitzicht op Lake O'Hara in Yoho NP

Ga voor het mooiste uitzicht op Lake O'Hara in Yoho NP - tip foto
Het Yoho National Park is een van de hoogtepunten van British Columbia. Dit park wordt mede gevormd door Lake O'Hara, een prachtig meer met een enorm aanbod van wandelroutes. Verkeer is verboden en in geen velden of wegen te bekennen. Vanaf Opabin Prospect breng je de ervaring letterlijk en figuurlijk naar grote hoogten. Hier word je volledig één met de natuur, als de bergtoppen, Lake O'Hara en de uitgestrekte bossen zich onder je ontvouwen. Opabin Prospect is één van de mooiste uitzichtspunten van Canada.

Bezoek de wildlifeshow van walvissen, dolfijnen, orka's en zeeleeuwen

Bezoek de wildlifeshow van walvissen, dolfijnen, orka's en zeeleeuwen - tip foto
Johnstone Strait is een kanaal van 110 kilometer lang, langs de noordoost kust van Vancouver Island in British Columbia. Deze wateren zijn zeer voedselrijk, wat een even diverse als spectaculaire wildlife lokt. Walvissen, dolfijnen, orka's en zeeleeuwen komen op de vissen af, terwijl zeearenden vanaf boven willen meesmullen. Telegraph Cove is de beste plek om het spektakel mee te maken. Dit dorpje leefde vroeger van de visserij, maar mikt nu op het (eco)toerisme.

Ontdek de Rocky Mountains per trein

Ontdek de Rocky Mountains per trein - tip foto
De Rocky Mountaineer is de beste optie voor vervoer én sightseeing in de Canadese Rocky Mountains. De particuliere trein kent drie trajecten, die allemaal starten in Vancouver. Klassieker (niet voor niets) is de treinreis richting Banff, met vergezichten over meren, door de canyons en langs het hooggebergte. De coupés zijn grotendeels van glas, waardoor je de spectaculaire uitzichten beter in je opneemt. De reis duurt twee hele dagen, met een overnachting in een hotel onderweg – bij de prijs inbegrepen, net als twee keer ontbijt en lunch, vanaf € 1173.

Bewonder de Athabasca gletsjer van een ander perspectief

Bewonder de Athabasca gletsjer van een ander perspectief - tip foto

De Athabasca Glacier is een van de zes uitlopers van het Columbia Icefield. Het is gelegen in de Canadese Rocky Mountains, langs de bekende Icefields Parkway. De gletsjer is ongeveer zes kilometer lang en het ijs is tussen de 90 en 300 meter dik. Hoewel dit nog steeds een enorme gletsjer is, heeft de opwarming van de aarde ervoor gezorgd dat de gletsjer ieder jaar zo'n twee tot drie meter terugtrekt. In het hoogseizoen kan het enorm druk worden aan het begin van de gletsjer en op de Glacier Skywalk. Er zijn verschillende aanbieders die een stuk hoger, bovenop, de gletsjer komen en zo enigszins weg van de massa treden. Toch heb je de mooiste uitzichten, zonder hordes toeristen, niet op de Athabasca gletsjer zelf. Daarvoor trek je naar Wilcox campground voor een wandeling met de mooiste uitzichten op de gletsjer. Je wandelt eerst door het bos (sssst, mogelijk ontmoet je een beer) en komt na een flinke klim boven de boomgrens. Nu staat er niets meer tussen jou en de Athabasca Glacier voor de mooiste uitzichten.

Ga op zoek naar de grizzly rond Lake Louise

Ga op zoek naar de grizzly rond Lake Louise - tip foto
Lake Louise is een van de broedgebieden van de grizzly beer. Grote kans dus dat je de ontzagwekkende dieren hier tegen komt. In het voorjaar komen de grizzly's met hun welpen naar het meer. Tijdens de zomer en vroege herfst zijn er grizzly's te vinden op de vlaktes van de Zes Gletsjers Trail. Rond Morain Lake kruisen de grizzly's de wandelpaden. Soms worden er delen van trails afgesloten of zijn er andere beperkingen, zoals wandelen met een minimum van zes personen, om ontmoetingen met de wilde dieren niet te intiem te maken. Rondom Lake Louise Gondola verzamelen grizzly's zich in de zomer op de groene skihellingen. De grizzly's laten zich nooit helemaal voorspellen, maar met deze tips vergroot je de kansen op een ontmoeting!