image
Zwitserland Toerisme

Eindeloos genieten in Ticino: zo haal jij het maximale uit de regio

De Zwitserse regio Ticino is door Columbus-reisjournalisten Anna Smorek en Eliane Roest volledig in kaart gebracht met hun favoriete tips en bezienswaardigheden. Maar voor wie er geen genoeg van kan krijgen, heeft Ticino nóg meer te bieden. Reis met ons mee langs sprookjesachtige restaurants, een magische zonsondergang en de beste berghut van Ticino.

Bezoek de beste restaurants van Ticino

Grotto America is het best beproefde traditionele restaurant van Ticino. © Ticino Turismo/ Luca Crivelli

De mediterrane keuken en een overweldigende selectie van wijn staan centraal in Osteria Winebar Trani. In het hart van Lugano, langs de befaamde Via Cattedrale, ga je hier voor een gezonde dosis fine dining. Even verderop in Lugano is Grand Café Al Porto een van de uithangborden van de stad. Het pronkstuk van het restaurant is de Florentijnse dinerzaal met een plafond uit de zestiende eeuw en bijbehorende fresco’s aan de muur. Voor een traditioneel diner zet je koers naar Grotto America in Ponte Brolla. De grotti vormen het speerpunt van de lokale keuken, met grotto America als een van de best beproefde.


Wandel naar een magische zonsondergang

Vanaf de Monte Boglia heb je een geweldig uitzicht over Lugano en omgeving. © Lugano Region/ Milo Zanecchia

Het karakteristieke dorpje Brè is gelegen op de bergen rondom Lugano. Het spectaculaire uitzicht over de stad, de wijde omgeving en de bergmeren is adembenemend bij daglicht en bij zonsondergang ronduit magisch. Brè bereik je gemakkelijk met de bus, vanwaar wandelpaden gaan naar Monte Boglia. Zorg ervoor dat je een hoofdlamp meebrengt, zodat je na zonsondergang nog de weg naar beneden kunt inzetten.

Meer weten over Lugano? Anna en Eliane brachten een bezoek aan de stad en werden meteen verliefd. Hier lees je waarom.

Slaap in de mooiste accommodaties van Ticino

De aperitivo smaakt buitengewoon goed vanaf Art Hotel Riposo. © Svizzera Turismo/ Nicola Fuerer 

Een goede accommodatie is veel meer dan een prettige kamer. In Ticino is dat principe goed begrepen. De traditioneel, alom gewaardeerde, aperitivo smaakt nergens beter dan in het Art Hotel Riposo in het hart van Ascona, met een rooftopterras met zwembad en prachtige uitzichten. Het diner in de eetzaal, volledig bedekt met fresco’s, zal vervolgens goed smaken. Of wat te denken van Alpe Nimi, de berghut op 1718 meter hoogte met formidabele gastronomie van enkel huisgemaakte producten? Voormalig bankier Pietro Zanoli, wars van het gehaaste leven, verwezenlijkte zijn droom in de wildernis - hoog in de bergen, tussen de bossen. Zijn geiten houden hem gezelschap en voorzien in een eindeloze stroom verse producten. De berghut is te bereiken via vier verschillende hikes met een minimum van vier uur lopen.


Word helemaal zen met sup en yoga

Lago Maggiore is een heerlijke plek om te suppen. © Svizzera Turismo/ Nicola Fuerer

De befaamde meren van Ticino, met Lago Maggiore als highlight, verken je vanaf een stand-up paddleboard (sup). Door het mediterrane klimaat in het zuiden van Zwitserland, tegen de grens van Italië, vormt het meer een heerlijke afkoeling op zomerse dagen. En vanuit de sup verken je het gebied niet alleen vanuit een nieuw perspectief, maar kom je ook geestelijk tot rust terwijl je fysiek inspant. Nog meer één met de natuur word je tijdens een yogasessie in het Tassino Park in Lugano. Midden in de natuur word je tijdens een rustgevende wandeling door verscheidene bordjes door de oefeningen geleid.


Breng een bezoek aan een fantastische berghut

Capanna Cadagno ligt prachtig gelegen in de Piora-vallei. © Capanna  Cadagno

Capanna Cadagno is een berghut die voldoet aan alles wat je wenst van een berghut. Gelegen in de prachtige Piora-vallei zijn de uitzichten op de omriggende bergen werkelijk adembenemend. De bergmeren van Cadagno en Ritom liggen om de hoek, met uitgestippelde wandelpaden ernaartoe. In 2013 heeft Capanna Cadagno een renovatie ondergaan, waardoor het van alle gemakken is voorzien. De mogelijkheden om het alpiene landschap te verkennen zijn eindeloos. En na een pittige wandeling wacht op het terras niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook een welverdiend koud biertje.


Kun je geen genoeg krijgen? Kijk dan ook eens hier:


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!