image
Vellah

Brabant: kom dichterbij eindeloos genieten in Eindhoven, Tilburg, 's-Hertogenbosch en Breda

In Brabant ligt de natuur altijd om de hoek. Je combineert een citytrip dus heel gemakkelijk met groen. En ook in de stadscentra van Eindhoven, Tilburg, 's-Hertogenbosch en Breda vind je alle rust en ruimte. Ga je mee op ontdekkingsreis? In Brabant is alles dichterbij dan je denkt!

Dichter bij Dutch Design in Eindhoven

Strijp-S in EindhovenStrijp-S in Eindhoven. © Visit Brabant.

Eindhoven werd meerdere keren uitgeroepen tot meest inventieve stad ter wereld. Het barst er dan ook van de energie: van de levendige binnenstad tot in het creatieve district Strijp-S. Op dit voormalige Philips-terrein vind je tussen het industrieel erfgoed de leukste conceptstores, horecazaken en creatieve hotspots. Groen is in Eindhoven volop aanwezig. Niet alleen buiten, ook binnen! Breng 's avonds bijvoorbeeld een bezoek aan restaurant Phood Kitchen. Hier wordt je eten niet alleen vers bereid, maar worden de planten die je eet ook onder je neus gekweekt op water. Volledig ecologisch, duurzaam en natuurlijk lekker. En wat dacht je van een bezoek aan de Trudotoren op Strijp-S, waar het eerste verticale bos van Nederland wordt gerealiseerd?


Dichter bij creatieve vrijheid in Tilburg

Tilburg Plushaven - Visit BrabantPlushaven in Tilburg. © Visit Brabant

Tilburg is uitdagend, spraakmakend en experimenteel. Het is een bruisende stad met naast vele verborgen pareltjes ook spraakmakende musea zoals De Pont en het TextielMuseum. Groen vind je hier verspreid door de hele stad, bijvoorbeeld in de Piushaven, dé culinaire boulevard waar het heel goed toeven is op de vele terrasjes aan het water. En in de hippe en rauwe Spoorzone vind je het Spoorpark. Beklim de dertig meter hoge Kempentoren, strijk neer op het terras aan het water bij het T-huis of leef je uit in Stadsbos013 voor een van de meest technische mountainbikepaden van Nederland. Op zoek naar nog meer uitdaging? Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa, ligt om de hoek.


Dichter bij culturele ontdekkingen in 's-Hertogenbosch

Moerputtenbrug in Den Bosch - Visit BrabantMoerputtenbrug in 's-Hertogenbosch. © Visit Brabant

In 's-Hertogenbosch is het heerlijk om door de oude, levendige straatjes te struinen, langs pleinen vol terrassen en natuurlijk de imposante Sint-Jans Kathedraal. Ontdek het verhaal van de Brabantse meesterschilder Van Gogh in Het Noordbrabants Museum en geniet van de prachtige tuin. En dit is niet de enige plek in de stad waar je even helemaal tot rust komt. Groen en historie komen samen bij de Bossche Vestingwerken en ook de Jeroen Bosch Tuin is een oase van rust midden in de stad. Een bijzondere ervaring is een vaartochtje over de Binnendieze die dwars door (en deels onder) de stad loopt. Hoewel je midden in de stad bent, is het muisstil op het water. En waar de stadsmuren eindigen, begint een groene route door Het Bossche Broek. Of je stapt meteen natuurgebied De Moerputten in met de bekende Moerputtenbrug.


Dichter bij bontgekleurde doorkijkjes in Breda

Valkenbergpark in Breda - Visit BrabantValkenbergpark in Breda. © Visit Brabant

Ook Nassaustad Breda is omgeven door groen en daarmee een ideale bestemming voor buitengenieters -en je hoeft daarvoor de stad niet eens te verlaten. In het Veemarktkwartier in hartje centrum dwaal je door de levendige straatjes vol ambachtelijke winkeltjes tot de rust je overvalt in het Begijnhof. Iets verderop geniet je in het Havenkwartier in een industriële setting van een hapje en een drankje. Stadsleven en buitenleven komen in Breda op creatieve wijze samen. Op een supboard of met een bootje vaar je over de singels langs het Valkenbergpark of door de Belcrumhaven. De Blind Walls Gallery nodigt je uit om aan de hand van meer dan honderd muurschilderingen wandelend of fietsend de verhalen van de stad te ontdekken. En waar je ook bent in Breda, binnen een paar minuten sta je in het Mastbos of in het Markdal, waar de slingerende beek je de weg wijst door de uitgestrekte natuur.

Kijk voor meer inspiratie voor een weekendje weg in Brabant op visitbrabant.com. Noord-Brabant. Dichter bij jou.Meer tips voor dagjes uit of weekendjes weg in Nederland? Lees dan nu de nieuwste editie van In Eigen Land en kijk voor meer tips op Vakantie in Nederland.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!