Wendyleijten

'1109220' door Wendyleijten '1109220' door Wendyleijten

GriekenlandThessaloníki

GriekenlandThessaloníki

Hondenleven

Wendyleijten

Deze lieverds in de bijzondere wijk Ano Poli in Thessaloniki begroetten ons vrolijk. Van achter het blauwgekleurde hek houden zij alles in goed in de gaten. Als hondenliefhebber moest ik dit leuke stel natuurlijk even vastleggen.

'1109207' door Wendyleijten '1109207' door Wendyleijten

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Karakteristiek...Cada

Wendyleijten

Dit prachtige witte kunstenaarsdorpje aan de Costa Brava biedt de ideale combinatie van cultuur, strand en natuur. De charme van dit dorpje vind je terug in de smalle steegjes en knusse pleintjes. Geen wonder dat deze plaats een inspiratiebron was voor Dalí. Dit romantische dorpje verrast.

'1109201' door Wendyleijten '1109201' door Wendyleijten

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Het spoor bijster

Wendyleijten

Deze foto maakte ik tijdens zonsondergang op een decemberdag in Kopenhagen, Denemarken. Voordat ik zelf in de trein naar de luchthaven stapte, maakte ik nog snel deze foto van het treinstation. Helaas zat dit reisje er alweer op!

'1109199' door Wendyleijten '1109199' door Wendyleijten

Griekenland

Griekenland

Antiparos: een oase..

Wendyleijten

Wat een rust op het Griekse eilandje Antiparos dat ik met de boot vanaf het grotere buureiland Paros bezocht. Een bezoek aan dit mini-eilandje is een leuk dagtripje bij een verblijf in Paros. Hier vind je een authentieke, ongedwongen Griekse sfeer. Bij een wandeling door het kleine gelijknamige havenplaatsje kwamen we bij dit vervallen maar prachtige pleintje uit. Omdat het Pasen was, kregen we zelfgebakken koekjes van een vrouw die op het balkonnetje verscheen. Ondanks de taalbarrière een bijzondere ontmoeting. ευχαριστώ!

'1107540' door Wendyleijten '1107540' door Wendyleijten

SpanjeGranada

SpanjeGranada

De kat uit de boom...

Wendyleijten

Tijdens de wandeling naar de Sacromonte grotten op de berg van Granada, spotte ik deze katjes. Samen schuilen voor de regen met een dakje boven het hoofd, wel zo gezellig.

'1107539' door Wendyleijten '1107539' door Wendyleijten

SpanjeGranada

SpanjeGranada

El ritmo del flamenco

Wendyleijten

Vanaf een heuvel met een panoramisch uitzicht op het Alhambra in de ondergaande zon, genoot ik van de klanken van deze groep flamencoartiesten. Een lust voor het oog en de oren.

'1107537' door Wendyleijten '1107537' door Wendyleijten

SpanjeGranada

SpanjeGranada

Groen en geel

Wendyleijten

In de bijzondere Generalife tuinen van het prachtige Alhambra paleizencomplex in Granada spotte ik deze felgeel gekleurde bloemen. De locatie is fenomenaal, op een berg uitkijkend over de stad Granada.

'1107536' door Wendyleijten '1107536' door Wendyleijten

MarokkoRabat

MarokkoRabat

Rust in Rabat

Wendyleijten

In dit kleine straatje in de hoofdstad van Marokko was het verrassend rustig. Ook al wint Rabat het qua charme misschien niet van Marrakech, toch heeft deze moderne stad mij veroverd. In de sfeervolle steegjes wordt je met een beetje geluk getrakteerd op zonnestralen in je gezicht.

'1107535' door Wendyleijten '1107535' door Wendyleijten

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Reflejos

Wendyleijten

Tijdens mijn bezoek aan de Spaanse stad Gerona, viel deze mij bijzonder. op Deze Pont de les Peixateries Velles is ontworpen door Gustav Eiffel en contrasteert met de gotische architectuur in de stad. Een kijkje door de brug heen geeft een mooi uitzicht over de gekleurde huizen langs de Onyar rivier.

'1107534' door Wendyleijten '1107534' door Wendyleijten

MarokkoRabat

MarokkoRabat

Werk aan de winkel?

Wendyleijten

Soms is het even wat minder druk voor de kleermaker in Rabat. Deze meneer lijkt er niet heel erg mee te zitten en kijkt vanuit zijn kleine ateliertje toe.

'1107057' door Wendyleijten '1107057' door Wendyleijten

NederlandBreda

NederlandBreda

In het ochtendgloren

Wendyleijten

Praktisch vanuit mijn achtertuin maakte ik deze foto. Deze winter heeft er zich een groep van 12 reeën gevormd die 's nachts leeft en zich iedere ochtend verplaatst naar hun slaapplek. Deze 'sprong' is opeens erg hecht en laat elkaar niet in de steek. Een bijzonder gezicht. Op de foto heb ik 3 van deze prachtige reeën vast kunnen leggen. Daarbij straalt deze foto voor mij winterse kou maar toch warmte uit, door de gouden gloed in de lucht en de bevroren grond.

'1107056' door Wendyleijten '1107056' door Wendyleijten

Marokko

Marokko

Lokale ontmoetingen i

Wendyleijten

Tijdens mijn verblijf in Marokko bezocht ik Rabat en de aangrenzende stad Salé. Ik heb met veel bewondering ervaren hoe de lokale bevolking leeft van de medina, markt en allerlei werkzaamheden. Een overrompelende ervaring tussen alle drukte en slimme handelaren. Maar bovenal is mij de vriendelijkheid en gastvrijheid van de locals bijgebleven. Begroet worden alsof iemand je al jaren kent. Deze foto staat dan ook voor hartelijkheid. Een praatje maken met buurtgenoten, daar wordt altijd tijd voor gemaakt. شكرا

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier