Sigrid de Reus

profiel Sigrid de Reus

Naam

Sigrid de Reus

Reviews

1

Foto's & tips

20

Blogs

0

Lid sinds

20 March 2022

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Israël

Fav. stad

Jeruzalem

Over mij

M'n hele leven - ik ben 61 jaar - ben ik een gezellige huismus geweest, met leuk gevarieerd werk en een fijn gezin met lieve partner en vier kinderen. De laatste jaren ben ik de wereld wat meer gaan ontdekken door groepsreizen naar Cyprus en Israël, reizen in mijn uppie naar Portugal en Curaçao en stedentrips met mijn partner naar o.a. Lissabon en Barcelona.
Door corona stopt mijn eigen onderneming in de culturele sector binnenkort en omdat ik een doener ben en nog geen afscheid wil nemen van een arbeidzaam leven, heb ik mezelf stoer omgedoopt tot schrijver en fotograaf en een spannend en avontuurlijk plan bedacht: binnenkort ga ik een jaar over de wereldbol reizen als 'Adventure Girl', in mijn uppie, low budget, met backpack en zonder plan vooraf. Ik start op 7 april 2022 in Istanbul met mijn partner. Op 11 april vliegt hij terug naar Nederland en dan ben ik een jaar 'on my own', niet wetende wat mijn volgende bestemming zal zijn.
Als dit alles goed bevalt willen mijn partner en ik vanaf de zomer 2023 samen als 'ouwetjes' met backpack gaan reizen.
Graag deel ik mijn avonturen in woord en beeld!

Mijn Motto

'Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Panasonic

Model

Lumix DC-TZ200

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (20)

'1136701' door Sigrid de Reus '1136701' door Sigrid de Reus

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Dierenpracht op...Cur

Sigrid de Reus

Even een close up van een leguaan, omdat het zulke fascinerende dieren zijn. Ik vind hun huid en kleur echt iets magisch hebben en kan er uren naar kijken.

'1136650' door Sigrid de Reus '1136650' door Sigrid de Reus

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

'Ons Kloosterpad' in.

Sigrid de Reus

In de zomer van 2021 liep ik als 60 jarige - voor het eerst als backpacker! - in mijn uppie Ons Kloosterpad. Een prachtige wandelroute in 15 etappes door Noord-Brabant, langs kloosters. Als leidraad is er een mooi Bindboek te bestellen met de routekaarten, maar de routes zijn ook te downloaden op de mobiele telefoon. In diverse kloosters is het mogelijk te overnachten. Ik puzzelde vooraf op de overnachtingen zodat ik niet voor verrassingen zou komen te staan en sliep op hele verschillende locaties: kloosters, B&B's, hotel, boshuisjes en zelfs een caravan. Er is zelfs een heuse stempelkaart (geen must, maar voelt toch leuk als je zo'n volle kaart hebt). Het landschap was in 1 woord prachtig, en heel divers. Van bos tot duin, van dorpjes tot langs de Maas, van hei tot weilanden. Als je wilt, deels ook laarzenpaden. Je ontmoet af en toe medewandelaars, maar niet constant (dat vond ik erg prettig) en als je in je uppie loopt en een open blik hebt zie je de mooiste dingen en heb je fijne ontmoetingen. Achter de foto zit een mooi verhaal. Een groep runderen met kalfjes blokkeerde mijn pad. Ik kon er op geen enkele manier omheen en terug lopen was ook geen optie. Overal staan borden dat je ze niet op een kleine afstand moet passeren, dus ik was best een beetje zenuwachtig om er dwars doorheen te lopen. Bovendien zag ik horens en in mijn naïeve onwetendheid (inmiddels weet ik beter ....) dacht ik dat er ook stieren bij waren. De foto heb ik dus pas gemaakt toen ik veilig en wel door de groep heen was gelopen en me op veilige afstand bevond.

'1137061' door Sigrid de Reus '1137061' door Sigrid de Reus

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Op avontuur in Petra

Sigrid de Reus

Nog 2 nachtjes slapen en dan ga ik een jaar backpacken en dan kan ik hopelijk mooie nieuwe foto's hier plaatsen. Nu nog een ouwetje van een groepsreis Israël/Jordanië een paar jaar geleden. We gingen naar Petra; ik ontsnapte al snel aan de gids en ook aan alles waar de horden toeristen op afgingen. Verderop bleek een uitgestrekte rotsvlakte te liggen, waar ik heerlijk in een rotsopening zat en genoot van al het moois (daar was geen enkele toerist te zien!). Als je Petra binnenkomt lopen daar allemaal 'uitgedoste' kamelen rond, waar je je tegen betaling op kunt laten vervoeren. Maar op de achteraf plek waar ik me had genesteld, stond ik ineens oog en oog met een jonge kameel (zonder bepakking etc.). Zo ontzettend gaaf! De foto is met m'n mobiel gemaakt en heb zeker een half uur lang dit jonge dier kunnen bewonderen; ik kon zo dicht bij hem komen dat ik 'm kon aanraken, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik de schoonheid van de kameel in een natuurlijke omgeving niet wilde verstoren. Ik heb andere bezienswaardigheden in Petra gemist, maar deze mooie herinnering neemt niemand me meer af!

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (6)

'1137017' door Dreamer666 '1137017' door Dreamer666

Costa Rica

Costa Rica

Roodoogmakikikker

Dreamer666

Deze roodoogmakikikker is enkel actief 's nachts. In het daglicht valt hij amper op want ze rusten meestal onderaan een blad. Hij zit dan helemaal bij elkaar gedrukt en dan lijkt deze prachtige gekleurde kikker een groen hoopje. Ik moet er niet bijvertellen zeker dat we vele avonden op zoek zijn gegaan naar deze prachtige exemplaren?

'1136918' door Antwan '1136918' door Antwan

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

IJsvogel onder water

Antwan

De IJsvogel is voor mij een van de mooiste vogels die er in Nederland zijn. Als je hem gedurende langere tijd observeert dan is het vooral bijzonder hoe hij, vanaf een takje, het water in duikt en met een visje weer boven komt. Extra bijzonder is het om deze vangst onder water vast te kunnen leggen. Dat je ziet hoe hij met volle kracht het water induikt, zijn vleugels spreidt om te remmen en ondertussen met zijn snavel een visje probeert te grijpen.

'1136835' door Jarno Huijsman '1136835' door Jarno Huijsman

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Local in Varanasi

Jarno Huijsman

Tijdens onze wereldreis bezochten we Varanasi, India. Een hectische en heftige plaats om te bezoeken en zeker ver weg van het massa toerisme. We kwamen in gesprek met deze local en hij was zo blij om ons te zien omdat wij de eerste toeristen waren die hij zag in 2 jaar tijd.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier