MiaSpierings

profiel MiaSpierings

Naam

Mia Spierings

Reviews

1

Foto's & tips

367

Blogs

0

Lid sinds

10 October 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Zweden

Fav. stad

Lissabon

Over mij

Geniet altijd van het reizen en het plannen van de volgende reis.

Mijn Motto

'Blijf je verwonderen'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS80D

Overige

Tamron 18-270mm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (367)

'369223' door MiaSpierings '369223' door MiaSpierings

NoorwegenStavanger

NoorwegenStavanger

Zwaard in steen in...

MiaSpierings

In de nieuwsbrief over bezienswaardigheden in Stavanger mis ik toch het volgende monument. Sverd i fjell. Dit monument aan de hafrsfjord bestaat uit drie enorme zwaarden die in de rots steken. Het imposante monument is een nagedachtenis aan koning Harald Schoonhaar, die in 872 een koninkrijk van Noorwegen maakte. Het monument vertegenwoordigt vrede, eenheid en vrijheid, en werd in 1983 onthuld door Koning Olav. De heften van de zwaarden zijn kopieën van oude vikingzwaarden die op diverse plaatsen in Noorwegen zijn gevonden. Dit monument voor het ontstaan van het koningkrijk Noorwegen mag toch eigelijk niet op het lijstje met bijzonderheden ontbreken. In het kleine parkje dat bij het monument ligt kun je heerlijk genieten van het uitzicht over de fjord.

'401875' door MiaSpierings '401875' door MiaSpierings

SpanjeGalicia

SpanjeGalicia

Horreo in Galicië

MiaSpierings

Tijdens onze reis door noord Spanje viel ons oog op voor ons onbekende bouwwerkjes. Bij heel veel huizen stond zo'n bouwwerkje op hoge palen. Ook naast onze camping stond zo'n "huisje" achter een hoge heg. Bij navraag bleek het een opslagplaats te zijn voor mais en graan. Door de open structuur kan de wind er door waaien en ongedierte kan er niet van onder in doordat de horreo op hoge palen staat. Het zijn typische schuurtjes voor deze streek.

'479472' door MiaSpierings '479472' door MiaSpierings

ItaliëRome

ItaliëRome

Nederlandse...begraaf

MiaSpierings

Campo Santo Teutonico is het kleinste kerkhof van Rome dat binnen de muren van het Vaticaan ligt. Op het terrein liggen vooral Duitsers en enkele Belgen en Nederlanders begraven. Vanaf de koepel van de Sint Pieter is de begraafplaats aan de zuidkant goed te zien. Als Nederlander kun je de begraafplaats bezoeken. Om bij het kerkhof te komen moet je vanaf het Sint-Pietersplein door de zuidelijke zuilenrij (als je naar de Sint-Pieter kijkt links) naar Piazza del Santuffizio gaan. Aan de Zwitserse garde moet je toestemming vragen om het Campo Santo te mogen bezoeken, als Belg of Nederlander is dit normaal gesproken geen enkel probleem. Het was bij ons bezoek grappig om de reactie van enkele Japanse toeristen te zien die de toegang tot de begraafplaats werd geweigerd. Ik heb een foto van de begraafplaats geplaatst. Kijk hiervoor bij mijn foto's onder de titel "Nederlandse begraafplaats binnen de muren van Het Vaticaan". Het terrein is alleen ´s ochtends voor publiek geopend.

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (16)

'480001' door Konne000 '480001' door Konne000

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Istanbul bekeken vana

Konne000

Ge je naar Istanbul en wil je de stad en omgeving eens anders bekijken, doe het dan vanaf het water en wel vanaf de Bosporus. Elke dag vertrekt er vanaf kade 3 in Eminönu om 10.35 uur ( ten oosten van de Galatabrug) een rondvaartboot van de IDO-maatschappij ( logo=dolfijn springend door ring). Het betreft hier een boottocht over de Bosporus richting Zwarte Zee, waarbij je onderweg meerdere haventjes aandoet en waar je ook uit kunt stappen. 's Middags stap je dan gewoon met je kaartje weer op en laat je terugbrengen. Op deze tocht zie je onderweg vele prachtige bezienswaardig-heden, maar dan vanaf het water. Vanaf Eminömu eerst natuurlijk een prachtig zicht op de Galata toren ( 6e eeuw, 60 meter hoog en te beklimmen aan land), het Dolmabahçe Paleis ( 19e eeuw), de Ortaköy Moskee, de fantastische Bosporusbrug waar je onderdoor vaart ( de belangrijkste verbinding in Turkije tussen Europa en Azië. Bouw begonnen in 1970 en voltooid op 29 oktober 1973, de 50-ste verjaardag van de Republiek Turkije. 1074 m. lang en middenin 64 m. boven het water), Göksu Paviljoen. Als eindpunt, vlak voor de Zwarte Zee heeft de boot na 11/2 uur, Anadolu Kavagi, een heerlijk plaatsje, wwar je in het haventje fantastisch vis kunt eten. Totdat de boot om 15.00 uur weer richting thuishaven vertrekt, heb je alle tijd om de heuvel te beklimmen om de ruïnes van Yoros Castle te bezichtigen. Een heerlijk terras biedt je daar de gelegenheid om een drankje te nuttigen en van het prachtige uitzicht over de Bosporus te genieten. Zoals gezegd 15.00 uur de boot weer terug naar het startpunt Eminönu, waar je om !6.30 uur weer arriveert. Een heerlijke dag voor maar 25 TL ( ca. 11 Euro). Daar hoef je het niet om te laten! Genieten!

'479689' door Konne000 '479689' door Konne000

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Eyüp Sultan-moskee en

Konne000

Reeds tijdens de voorbereiding thuis hadden we een bezoek aan de Eyüp Sultan-moskee gepland. Hiertoe ok uitgenodigd door een tip op deze site van Paul de Roos (Bowral). Deze hadden we meegenomen, maar aangekomen op het Beyazit-plein, daar waar alle bussen vertrekken, bleek lijn 21 (zoals Paul het beschreef) niet meer naar Eyüp te gaan, maar nu was het lijn 39 geworden. Geen probleem, even zoeken, kaartje voor 2 Turkse Lira bij de kiosk gekocht en in een half uurtje ben je in Eyüp. Wij waren er niet op een vrijdag, zoals Paul dat aanbevool, maar ook op deze donderdag was het er een drukte van belang. Vele moslims uit alle windstreken bezoeken ook dan deze meest heilige plek van Istanbul. Dit alles vanwege het feit dat hier de tombe staat van Eyüp Ensari, de vaandeldrager van Mohammed, welke tegenover de moskee staat. Prachtige taferelen en mensen zijn hier te bewonderen. Achter de moskee ligt heuvel opwaarts de grote Eyüp begraafplaats. Als je deze gaat bewonderen en dat is zeker de moeite waard, kom je na ongeveer twintig minuten klimmen uit bij een zeer bijzonder café, n.l. het Pierre Loti Café. Heb je geen zin om te lopen, kun je ook het kabelbaantje nemen voor 1 TL. Deze leidt je over de begraafplaats naar het café. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn. Het café is genoemd naar de Franse romancier en turkofiel Pierre Loti, die tijdens zijn verblijf in 1876 een café in Eyüp frequenteerde, naar men zegt dit café. Ga je te voet naar boven, dan voert het pad langs een mooie reeks grafstenen, waarvan de meeste uit de Osmaanse tijd dateren. Net voor het café aan de rechterkant staan enkele lange, onbeschreven zerken, de graven van de geëxecuteerden. Adres Pierre Loti-Café: Gümüssuyu Karyagdi Sok 5, Eyüp; dagelijks geopend van 8.30 u.-0.00 uur.

'479658' door Konne000 '479658' door Konne000

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Yerebatan Saray, je..

Konne000

Door Istanbul lopende vallen de bijzondere locaties direkt op. De Hagia Sofia, de Blauwe Moskee, andere moskeeën, het Topkapi Paleis, alles staat overal aangegeven of ze valle dadelijk in het oog. De Yerebatan Saray, of wel de Basilica Citerne (ook Yerebatan Sarnici of Yerebatan Cisterne) doet dat echter niet en wel om het feit dat deze bezienswaardigheid nder de grond ligt. Het geheel werd ongeveer tussen 532 en 542 door de Byzantijnse keizer Justinianus aangelegd als wateropslagplaats voor zij paleis. Hij werd aangelegd om in tijden van belegering over voldoen-de schoon drinkwater te kunnen beschikken. De cisterne ligt onder het voormalige Hippodroom vlakbij de Hagis Sofia. Het water werd d.m.v. een aquaduct aangevoerd vanaf het 19 km. ten noorden van Istanbul gelegen Belgradowoud. De Basilica Cisterne is een grote ruimte van 143 bij 65 meter en omstreeks 9 meter hoog, waardoor de capaciteit ongeveer 80.000 kubieke meter bedraagt. In de ruimte staan 336 zuilen, die het gedeelte het aanzicht van een basiliek geven. Twee zuilen staan op een sokkel met het hoofd van de Griekse mythologische figuur Medusa. De herkomst hiervan is niet bekend. Eén hoofd staat op de kop, de ander ligt plat.Boven het water liggen Lopend over de loopbruggen boven het water waan je je even in een totaal andere wereld. Een aantal scénes van de James Bond-film 'From Russia with Love', met Sean Connery, zijn hier opgenomen. Adres: 13 Yerebatan Cad, Sultanahmet; dagelijks geopend van 9.00 uur- 17.30 uur ( okt.-april 8.30-16.00 uur). Entree: 10 Turkse Lire (ca. 5 euro).

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier