Janine

profiel Janine

Naam

Janine Lowie

Reviews

0

Foto's & tips

54

Blogs

0

Lid sinds

18 January 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

India

Fav. stad

Istanbul, Madrid, New York, New Delhi, Jeruzalem

Over mij

Al meer dan 30 jaar reis ik als een nomade de wereld rond, steeds met rugzak ,terwijl ik in mijn professionele leven werkzaam ben als reisagente bij TUI België.

Tijdens mijn vele verre reizen, vaak naar ontwikkelingslanden waren mijn foto's voor mij een visueel dagboek om mijn herinneringen te behouden.

Afrika en India hebben mijn hart en ziel gestolen.

Op deze site deel ik een klein kijkje in mijn levensdagboek.

Mijn Motto

'innerlijke reis rijkdom doorgeven aan mijn dochter Lara'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (54)

'451362' door Janine '451362' door Janine

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Jokulsarlon, ijsmeer.

Janine

Jökulsárlón is het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland. Het ligt ten zuiden van de Vatnajökullgletsjer tussen het nationale park Skaftafell en het stadje Höfn. Het gletsjermeer is vrij nieuw aangezien het pas in de jaren 1934-1935 ontstond, het meer groeide echter snel van 7.9 km² in 1975 tot minstens 23 km² vandaag door het smelten van de gletsjers. Met een diepte van ongeveer 250 meter is Jökulsárlón momenteel het diepste meer van het land. Het meer is door de altijd ronddrijvende ijsbergen met fraaie ijsformaties populair bij toeristen. Er is een informatiecentrum en er zijn boottochten met onder andere een amfibievoertuig mogelijk op het meer

'506040' door Janine '506040' door Janine

VietnamSapa

VietnamSapa

Flower Hmong-vrouw

Janine

De Hmong of Mong zijn een Aziatisch volk dat voornamelijk in Volksrepubliek China, Vietnam en Laos leeft. De oorsprong van dit volk ligt in het zuiden van Volksrepubliek China. Afstammelingen zijn verspreid over Noord- en Centraal-Laos, Zuid-China, Vietnam en Thailand. De meesten wonen in gebieden boven de 1000 meter op bergtoppen of heuvelruggen. Polygamie is toegestaan. De kleding is eenvoudig. Veelal worden zwarte jassen, zwarte pofbroeken en zilveren juwelen gedragen. De vrouwen dragen hun haar meestal in een knot. Een groot deel van de bevolking leeft van de ruilhandel, waarbij ijzer vaak dient als betaalmiddel. IJzer is een belangrijke grondstof voor het maken van kapmessen en eenvoudige geweren. De voornaamste landbouwproducten zijn rijst, graan en opium.

'417592' door Janine '417592' door Janine

AlbaniëButrint

AlbaniëButrint

Meer van Butrint

Janine

Het Nationaal park Butrint (Parku Kombëtar i Butrintit) is een nationaal park in het zuiden van Albanië.Kern van het park is de archeologische site Butrint met belangrijke Grieks, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse overblijfselen, die sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Het park zelf werd in 2000 ingesteld en omvatte aanvankelijk een gebied van 26 km². In 2005 werd het uitgebreid tot de huidige omvang.Het park is sinds 2003 een internationaal Ramsargebied. Het Meer van Butrint (Liqeni i Butrintit) is een belangrijke zoutwaterlagune, die via het Vivarkanaal in verbinding staat met de Straat van Korfoe. Tot de fauna van het gebied behoren de dunbekwulp, de Middellandse Zeeschildpad en de monniksrob.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier