Charita

'538463' door Charita '538463' door Charita

RuslandSiberie

RuslandSiberie

Machinist

Charita

Tja, als je in de Transsiberië Express op weg bent naar Ulaanbaatar heb je natuurlijk een overdosis aan tijd! Loop dan naar de achterste wagon van de trein, vaak is de trein niet zo lang op weg naar Ulaanbaatar dus kan je makkelijk even een stukje lopen! Het is een megabijzondere plek om door het raampje te kijken, terwijl je bedenkt dat je de allerlaatste bent van alle treinpassagiers die over dit spoor raast. Het is een heel ander perspectief dan opzij kijken uit je hokje!

'538107' door Charita '538107' door Charita

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Flamingo's in...Hongk

Charita

Je verwacht het totaal niet aan te treffen in een metropool als Hongkong, maar het is écht waar! In Kowloon Park zijn echt flamingo's! Het is heerlijk om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven met grote dieselbussen, duizenden Chinezen, de gebouwen boven je en de vele toeristen. Je kan heerlijk naar deze 'rare vogels' kijken en genieten van deze roze verenmantels! Ik ben te weten gekomen dat ze kunnen zwemmen, en met die lange poten ziet dat er echt heel leuk uit! Je kan ze op je gemakje observeren terwijl je voetjes even rusten van de wandelingen. Kowloon Park ligt in het centrum van Tsim Sha Tsui, langs Nathan Road. Je bent er zo en kan hier mooi even genieten!

'538105' door Charita '538105' door Charita

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Sprookjes...winkelcen

Charita

Bij een bezoek aan Moskou gaat natuurlijk iedereen naar het Rode Plein, wat natuurlijk niet zo gek is! Maar wat niet zo heel veel reizigers doen is naar het Rode Plein in de avond! Het is dan gezellig druk, de gebouwen zijn bijzonder verlicht en je ziet veel lokale Russen. Ik vond persoonlijk het Gum winkelcentrum het allermooiste verlicht! Zoveel lampjes geeft je echt het idee dat je in een sprookje bent belandt. En dan zie je daarnaast het bijzondere St. Basil's Cathedral! Je reis kan dan niet meer stuk hoor!!

'536897' door Charita '536897' door Charita

MongoliëNoord Mongolie

MongoliëNoord Mongolie

Tip voor de...Transmo

Charita

Als je met de trein reist, zoals in dit geval de Transmongolië Express, is het echt een aanrader om in de zeeën van tijd die je aan boord hebt, naar de laatste wagon te lopen! Het verhaal van ons: we worden wakker in de vroege ochtend, en beginnen weer met het ochtendritueel, na vele dagen in de trein vanaf Moskou, heb je een heel ritme gekregen. De ochtend begint met een beetje opfrissen, toiletbezoekje, kopje koffie maken met water uit de Samovar. En dat even een wandelingetje maken, we besluiten om naar achteren te lopen, want daar zijn we nog niet geweest. We doen de deur open en tot onze grote verbazing zijn wij de allerlaatste wagon geworden!! We zijn in de nacht afgekoppeld, zonder dat we het merken zijn wij nu de allerlaatste personen die op het laatste moment nog mee kunnen met de trein (: Dit plekje houden we geheim, we hangen hier lekker en krijgen geen genoeg van dit plekje, met het mooiste uitzicht, bijna hetzelfde als wat de machinist ziet, maar dan vanaf de andere kant. Op dit plekje voel ik me zo gelukkig, ik ben écht in de Transmongolië Express!!! Dus, mocht je ook een treinreis maken, loop dan zeker naar de, als kan, allerlaatste wagon, en....geniet ervan! Het is een onbeschrijvelijk gevoel!

'536793' door Charita '536793' door Charita

RuslandBaikalmeer

RuslandBaikalmeer

Baikalmeer, Rusland

Charita

Als je met de Transsiberië Express reist, dan kom je langs Irkutsk. Als je de treintickets boekt, zorg er dan voor dat je er hier uit gaat, want het Baikalmeer mag je echt niet missen. Je kan met een shuttle naar dit meer worden gebracht, de makkelijkste plek daarvoor is Listvjanka. Ook kan je er heerlijke Omulvis kopen wat plaatselijk wordt gevangen en gerookt. Een echte delicatesse. Nadeel is wel dat er meerdere reizigers zijn... Toch zou ik het zeker aanraden! Het is het grootste zoetwatermeer ter wereld, het is net iets groter dan België. Daarbij is het ook nog eens het diepste meer ter wereld, op het diepste punt is het wel 1.637 meter diep! Het bevat wel 20% van de zoetwaterreserve van de hele wereld, ijsbergen niet meegerekend. Het water is erg helder, je kan tot 40 meter diep kijken. Ook is het water zuurstofrijk waardoor ook in de diepte dieren/organismen kunnen leven. Er leven 1.500 diersoorten en er komen wel 1.085 verschillende plantensoorten voor. Zo'n 67% daarvan komt alleen in het Baikalmeer voor.

'536725' door Charita '536725' door Charita

RuslandSiberie

RuslandSiberie

Transsiberië Express.

Charita

De Transsiberië Express stopt natuurlijk meerdere keren bij grote steden, als Perm, Omsk Jekaterinburg en Krasnojarsk. Bij die stops, en ook bij stops in kleinere steden, kan je vaak wandelen en heb je zo'n half uur om rond te wandelen. Ga dan de brug over het spoor op, dan heb je een schitterend uitzicht over de sporen, vele wagons en goederentreienen. Overigens ook een beetje goede lichaamsbeweging om die trappen op te lopen (:

'536723' door Charita '536723' door Charita

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Moskou Rode Plein

Charita

Voordat je begint met de Transsiberië Express gaat beginnen, heb je natuurlijk eerst tijd om de stad te bekijken. Het is enorm, en het Rode Plein mag natuurlijk echt niet ontbreken. Het is echt een aanrader om er ook in het donker naar toe te gaan, het gum (winkelcentrum) met de duizenden lichtjes is dan zo mooi!

'529188' door Charita '529188' door Charita

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Galleria Vittorio...E

Charita

Op 7 maart 1865 legde de koning de eerste steen van de schitterende Galleria in Milano. Je kunt er heerlijk rond wandelen, alle highlights en toeristische trekpleisters zijn bij elkaar in de buurt. De Galleria is echt een plek die je moet hebben gezien, zelfs als je meer van de natuur houdt dan van steden. Het is echt de moeite waard! Tip: slaap bij het Lago di Como, een schitterend meer, zo kan je heerlijk genieten van de natuur, en toch een drukke stad bezoeken! Met een huurauto of je eigen auto zit je er zo en is het een leuk uitstapje.

'513513' door Charita '513513' door Charita

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Kahler Asten,...Sauer

Charita

In de winter is het natuurlijk heerlijk om er een weekje tussenuit te gaan, en de sneeuw op te zoeken. En dat kan heel dichtbij! Check de sneeuwradar voor bijvoorbeeld Winterberg. Het beste is om door de week de Kahler Asten op te gaan, dan zijn er weinig mensen. In het weekend staat er soms zelfs een file naar de berg. Je kan een heleboel wandelroutes volgen, maar natuurlijk ook lekker van de paden af en tussen de bomen lopen. Je zal waarschijnlijk niet verdwalen als er zo'n dik pak sneeuw ligt vanwege je voetsporen. Tenzij het heel hard sneeuwt (: Neem ook lekker koffie of chocolademelk mee! Het enige is, is dat de koeken die je meeneemt, waarschijnlijk een beetje, heel erg bevroren zullen zijn (:

'506805' door Charita '506805' door Charita

MaltaMalta

MaltaMalta

St. Pauls Bay

Charita

Handelingen 27 en 28 laat het ziet dat Paulus op Malta, in St. Pauls Bay aan land ging. Dat is toch wel even speciaal om te bedenken als je daar staat! Het eiland is schitterend, en je moet beslist naar St. Pauls Bay, want het heeft een gezellig sfeertje! Wij hebben een overnachting gedaan buiten de steden en de drukte. Het is natuurlijk wel fijn om ook in alle rust te zitten en te kunnen genieten van je eigen plekje!

'495197' door Charita '495197' door Charita

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Riviertje

Charita

In Kruger kom je genoeg schitterende plekjes tegen, je kan er eindeloos rondrijden, het het gaat nooit vervelen, het ziet er altijd anders uit. Deze rivier stroomde best hard, en er liepen olifanten in de buurt! Op zo'n plek moet je even stilstaan!

'495196' door Charita '495196' door Charita

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Apenboom

Charita

Kruger zit er vol mee: apen! De aapjes zitten soms erg goed verstopt, zoals in deze boom. Ze hadden ook kleintjes, te schattig!! Vaak zitten deze Vervetaapjes vooral in de buurt van parken waar ja kan slapen, dus als je ze nog niet gezien hebt: grote kans op zulke plekjes!

'495102' door Charita '495102' door Charita

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Gestreept paard

Charita

In het Krugerpark stikt het van de zebra's. Soms zitten ze zo dichtbij dat als je je raampje opendraait en je hand uitsteekt je ze zo zou kunnen aaien! Maar dat gaan we maar niet proberen, vooral niet bij deze. Hij lijkt niet zo blij te zijn met ons bezoek.

'495100' door Charita '495100' door Charita

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Kiekeboe

Charita

Dit schitterende vogeltje zat zomaar in een boompje langs de weg. Na het vogeltje te hebben gespot zaten we een seconde later met onze neuzen tegen het voorruit. Camera snel gepakt, en eindelijk vliegt dit vogeltje eens niet weg als de camera nét is aangezet!! Als iemand weet hoe dit vogeltje heet zou ik het heel graag horen!

'495098' door Charita '495098' door Charita

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Egeltje

Charita

En opeens kregen we bezoek van dit schattige egeltje, inmiddels Prikkie genaamd. Egeltjes eten kattebrokjes, maar je mag ze absoluut geen melk geven. Dankzij dit lieve egeltje konden we schitterende foto's maken. Gelukkig dat ie lekker rustig was!

'494962' door Charita '494962' door Charita

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Max. doorrijhoogte:..

Charita

Als je je op het Afrikaanse continent begeeft kom je heel wat opmerkelijke vervoersmiddelen tegen. Soms zijn het echter normale vervoersmiddelen met een opmerkelijke vracht, zo ook in dit geval! Ik vraag me af hoe ze het doen als er een als ze toevallig een tunnel tegenkomen,...En wat ik me ook afvraag: 'hoe krijgen ze die stapels hooi er ooit weer vanaf?! En hoe krijgen ze het erop?

'494961' door Charita '494961' door Charita

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Bloemdames

Charita

In het Atlasgebergte zie je om de zoveel kilometer ezeltjes met een hele berg bloemetjes op hun rug. Daar moet je al erg vaak om lachen, want je ziet soms niet eens dat het een ezel is, je ziet dan alleen de poten en hun kop uit de berg met bloemetjes steken. Dit verschijnsel was wat bijzonderder, we zagen nu niet een wandelende bloemetjesberg met 4 poten maar met 2 poten! Na van de achterkant te hebben omgekeken bleken het twee dames te zijn. (:

'494841' door Charita '494841' door Charita

MarokkoTodra Gorge

MarokkoTodra Gorge

Todrakloof

Charita

Deze schitterende plek kom je vanzelf tegen als je enkele meters door de kloof rijdt. Zeker de moeite waard, er zijn hier gek genoeg vrijwel geen toeristen en daarom is dit een fantastische plek om even te picknicken en de auto te laten afkoelen, goed excuus toch?

'494840' door Charita '494840' door Charita

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Winterkoninkje

Charita

Nederland heeft heel wat Winterkoninkjes. In onze tuin staat een boom en het Winterkoninkje brengt ons vaak een bezoekje, altijd op hetzelfde plekje in de boom! De hele week hebben we met de camera op de bank gewacht op het minivogeltje eens op de foto te zetten, en ja hoor, gelukt!! Zelfs in je eigen tuin kan je de schitterende 'wildlife' van Nederland spotten (:

'494820' door Charita '494820' door Charita

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Dakterras uitzicht!

Charita

In Marokko ben je natuurlijk niet alleen voor de schitterende natuur en lieve mensen maar ook voor de fantastische koningssteden. Een tip is om een restaurantje te zoeken met een dakterras, dan heb je meestal een schitterend uitzicht over de stad en zie je de cultuur van bovenaf! Ook leuk om eens van het grote plein af te zitten, want dan zie je wat meer de Marokkaanse plekjes voor de lokale bevolking!

'494215' door Charita '494215' door Charita

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Gorges du Dades

Charita

Op weg naar Gorges du Dades zie je deze schitterende 'vingers'. De route is zo'n 30 kilometer lang en echt de moeite waard!! De kloof wordt steeds smaller, ook stroomt er een riviertje doorheen! Als je in de buurt bent is dit echt een aanrader!!

'494213' door Charita '494213' door Charita

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Paleis in de woestijn

Charita

Deze foto is genomen in de buurt van het Atlas gebergte. Ik vond het erg speciaal omdat je midden in de woestijn opeens een schitterend paleisje ziet liggen!! Door de foto te nemen van een afstandje kan je de omgeving goed zien!

'494202' door Charita '494202' door Charita

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

'Kruger aapjes'

Charita

De Vervet aapjes vind je op heel wat plekken in het Krugerpark. Deze aapjes zie je vooral veel op plekjes waar mensen ook zijn, geluk dus, dat betekent dat je ze eerder ziet!! Je moet wel een beetje oppassen, want als je niet oplet pakken ze gewoon je zak chips van tafel, toch jammer!!

'494200' door Charita '494200' door Charita

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

De eksters van daar

Charita

Deze Glansspreeuw kom je ook overal tegen, vooral op plekken waar je kan picknicken. Omdat deze Glansspreeuw zo ongelofelijk glimt valt ie ook nog eens goed op, extra kans om dit vogeltje te spotten!! Door deze foto van boven te nemen glimt ie net wat meer en is dit beestje ook eens van de andere kant te bewonderen!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier