Dominicaanse Republiek image

Dominicaanse Republiek


Populaire bestemmingen

Dominicaanse Republiek
Noord en Midden Amerika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Dominicaanse Republiek naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Dominicaanse Republiek. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Een sprong in het diepe..
Een sprong in het diepe..
Samana schiereiland
Marcvankessel
El Limon
El Limon
Samana schiereiland
Marcvankessel

Praktisch

 • Buiten de vakantieparken zijn er soms incidenten met criminaliteit, corruptie en geweld. Wees extra voorzichtig als je de toeristische gebieden verlaat.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Dominicaanse Republiek:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van de Dominicaanse Republiek kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Dominicaanse peso. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  21 januari – Dia de la Altagracia
  Nationale feestdag waarop de beschermheilige van de bevolking, Onze-Lieve-Vrouw van Altagracia, wordt herdacht.

  26 januari – Geboortedag van Duarte
  Op deze dag wordt de geboortedag van Juan Pablo Duarte gevierd. Dit was een voorvechter van de onafhankelijkheid voor de Spaanssprekende bevolking en was een vader des vaderlands.

  27 februari – Onafhankelijkheidsdag
  Op deze dag viert de Dominicaanse Republiek haar onafhankelijkheid. In 1844 scheidden de Dominicanen zich af van Haïti en daarmee van de Franse overheersing.

  16 augustus – Dag van de herovering
  Gedenkdag van de restauratie van de republiek.

  24 september – Virgen de las Mercedes
  Een nationale feestdag ter ere van Maria, die door Dominicanen ‘Nuestra Señora de Mercedes’ wordt genoemd.

  5 november – Dag van de constitutie

  25 december – Kerstmis

  In februari wordt er carnaval gevierd wat hier een heel groot feest is. De inwoners leven hier vaak al weken van tevoren naartoe. De festiviteiten bereiken een hoogtepunt op Onafhankelijkheidsdag. In juli is er een festival van de Merengue.

  Verder worden christelijke feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren ieder jaar op een andere datum gevierd. Er is geen Tweede Paas- Pinkster- en Kerstdag.

 • Dominicaanse Republiek – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Dominicaanse Republiek, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Dominicaanse Republiek gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type A
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Dominicaanse Republiek is Santo Domingo.
  Het oppervlak van Dominicaanse Republiek is iets groter dan Nederland.
  De gesproken taal/talen: Spaans.