Dominicaanse Republiek image

Dominicaanse Republiek


Beste reistijd

Dominicaanse Republiek
Noord en Midden Amerika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Dominicaanse Republiek

Het weer in de Dominicaanse Republiek

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Dominicaanse Republiek te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Dominicaanse Republiek? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Noord-Dominicaanse Republiek:De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Oost-Dominicaanse Republiek: De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Zuid-Dominicaanse Republiek:
De beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek is januari t/m april. Over de temperatuur heb je in de Dominicaanse Republiek nooit te klagen. Het is alleen de regen die een zonovergoten vakantie tussen mei en november, vooral in het noorden, in de weg staat. Wie liever geen Georges of David (de grootste orkanen die de republiek troffen) ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.