Israël

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Doop in de Jordaan

Israël


De plek waar de foto genomen is - De Jordaan - ligt op de grens van Israël en Jordanië. De Jordaan ontspringt op de Hermon, loopt door het meer van Galilea en mondt tenslotte uit in de Dode Zee. De rivier is bekend vanwege Jezus' doopsel en veel pelgrims e.a. laten zich dan ook in de rivier dopen. Een bijzondere plek!

Toen ik op groepsreis naar Israël ging een aantal jaren terug, gebeurde er iets vreemds met me toen ik weer thuis was: ik had heimwee. Fascinerend want ik ben niet gelovig opgevoed en heb geen Joodse roots, maar op de een of andere manier heeft het land mijn hart veroverd. Het is een prachtig land qua cultuur en natuur. Daarna ben ik nog twee keer teruggegaan met een groepsreis, ben ik Hebreeuws gaan leren en heb nog steeds contact met de gids van toen (die pas nu weer een beetje kan beginnen met gidsen, want door corona heeft de toeristische sector daar jaren stil gelegen).

Ik heb sindsdien veel over Israël gelezen en mij is opgevallen dat er nauwelijks boeken met reisverhalen zijn over sec het land zelf, dus los van geloof of politiek. Vanaf 7 april 2022 ga ik een jaar in m'n uppie als 61-jarige Adventure Girl reizen, low budget en met backpack. Ik start in Istanbul, maar ik hoop gedurende dat jaar (najaar?) ook een maand of twee in Israël te kunnen zijn en daar een reisboek of reisverhalen over te kunnen schrijven (met foto's uiteraard) en daarmee te laten zien dat Israël - los van politiek of geloof - echt een prachtig land is met een grote schat en diversiteit aan natuur en cultuur.