Israël image

Israël


Reistips

Israël
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

De redactie van Columbus Travel tipt de leukste activiteiten voor een vakantie in Israël weg van de massa. Authentiek en zo duurzaam mogelijk. Van de stranden en culturele hotspots van Tel Aviv tot de zandduinen van de Negev-woestijn. En van de Oude Stad van Jeruzalem tot de watervallen van de Golanhoogten.

Leukste bezienswaardigheden van Jeruzalem

Leukste bezienswaardigheden van Jeruzalem - tip foto
 1. Bekijk de historie vanuit een ander perspectief Wandel over de vestingmuur of de daken van de Oude Stad van Jeruzalem. De toegang tot de muur vind je achter de Toren van David, tegenover de Jaffa-poort, of bij de Damascus-poort. De wandeling over de daken bereik je via een smalle metalen trap, op de hoek van Chabad Street en St Marks Street.
 2. Ga het gesprek aan Keer op keer, want ieder kent hier zijn eigen variant op de geschiedenis: de pelgrim in de Oude Stad, de Arabische marktkoopman, de Joodse gids, de Palestijnse taxichauffeur en ga zo maar door.
 3. Sponsor lokale kunst op de Bezalel Arts Fair, met lokaal handwerk en kleding van (jonge) designers, vrijdag van 10-16 uur rondom de straten van Bezalel HaKatan.
 4. Bezoek de beste markt in Jeruzalem, Machane Yehuda Hier komt iederéén, van orthodoxe gezinnen en moslima’s tot hippe studenten, en wordt álles verkocht, van Irakese en Armeense specialiteiten tot lokale lekkernijen zoals geitenkaas, humus en olijven.

Leukste bezienswaardigheden van Tel Aviv

Leukste bezienswaardigheden van Tel Aviv - tip foto
 1. Duik in het nachtleven Stappen kan overal in Tel Aviv, maar de hippe voorhoede is op dit moment te vinden in Florentin, voorheen een oude arbeiderswijk waar steeds meer creatieven en jonge professionals neerstrijken. Overdag verrassende winkeltjes en een levendige markt, ’s nachts hot and happening.
 2. Maak een stadswandeling langs de leukste bezienswaardigheden De Columbus-redactie ging je voor en tipt in dit artikel over Tel Aviv drie stadswandelingen waarop je de grootste culturele attracties, beste restaurants en gezelligste buurten van de stad te zien krijgt. Met elke stadswandeling ben je een complete dag zoet!

Leukste bezienswaardigheden van de Negev-woestijn

Leukste bezienswaardigheden van de Negev-woestijn - tip foto
 1. Vraag de bedoeïenen de jurk van het lijf In het voor reizigers opgezette bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim  zijn alle medewerkers bedoeïen en het levende bewijs van een eeuwenoude, lokale leefwijze.
 2. Fiets dagenlang door de woestijn Vanaf de op de rand van de spectaculaire Ramon-krater gelegen Desert Shade Eco Lodge, door een landschap met zandduinen, droge rivierbeddingen, kloven en uitgestrekte woestijnvlaktes. Je slaapt in de Eco Lodge en in authentieke bedoeïenengemeenschappen.

Leukste bezienswaardigheden van de Golanhoogten

Leukste bezienswaardigheden van de Golanhoogten - tip foto
 1. Hike langs oude ruïnes en spectaculaire watervallen in de groene Golan. Een gemakkelijke hike vind je in Gamla Nature Reserve, dat bekendstaat om zijn gierenpopulatie, ruïnes en de hoogste waterval van Israël (45 minuten lopen), waar je een verfrissende duik kunt nemen. De mooiste waterval vind je in Nationaal Park Banias (even lange hike). Hier mag je níét zwemmen.
 2. Ga wijnproeven bij de hypermoderne Golan Heights Winery, een van de beste ‘wijnboeren’ van Israël.
 3. Ontmoet de Druzen in hun dorpen vlakbij de grens met Libanon en Syrië. Dit volk spreekt Arabisch, maar heeft zich in de elfde eeuw afgekeerd van de islam met een eigen interpretatie van de Koran. In de dorpen Isfiya en Daliyat word je waarschijnlijk met open armen ontvangen.

Leukste bezienswaardigheden van Safed

Leukste bezienswaardigheden van Safed - tip foto
 1. Beklim met tienduizenden pelgrims de top De top van de heilige berg Meron (1208m) welteverstaan, tijdens Lag Ba’Omer, de 33ste dag na Pesach (meestal in mei). Op die dag eren kabbala-aanhangers massaal de Thora en de grondleggers van de kabbala-beweging. De Thora-rollen worden uit Safed naar boven gedragen, men slaapt in een tentenkamp en er worden lammeren geslacht en boven vuren geroosterd. 
 2. Struin door spirituele kunstgaleries Een highlight van Safed zijn de openhartige kunstenaars die je graag te woord staan over hun visie, kunst en kabbala.
 3. Bezoek eeuwenoude synagogen Het oude centrum van Safed is de enige plek in Israël waar Joden tweeduizend jaar onafgebroken hebben gewoond.

Leukste bezienswaardigheden van Akko

Leukste bezienswaardigheden van Akko - tip foto
 1. Daal af in de krochten van Akko De historische binnenstad van havenplaats Akko mag je niet missen als je naar Israël reist. De sfeer in het oude centrum is uniek omdat er vooral Arabieren wonen, met een uitgebreide soek, veel moskeeën en op elke hoek een café of kiosk waar je een waterpijp kunt roken. Ook de stad ónder de stad is enorm indrukwekkend: een vesting uit de Kruisvaarderstijd die eerst door veroveraars bedolven is onder een laag zand, waarna de Turkse vorst Jezzar Pasha (‘de slager’) er een stad bovenop bouwde, met exact hetzelfde stratenplan, en ontdek de kruisvaardersstad die ónder de hedendaagse stad verborgen ligt. Slechts vier procent van de oude ondergrondse gebouwen is uitgegraven, gerestaureerd en toegankelijk voor publiek. 
 2. Waan je in het Midden-Oosten op de Arabische soek De overdekte markt in de smalle straatjes van het centrum is een van de sfeervolste van Israël.
 3. Vergaap je aan een ondergrondse theatervoorstelling Tijdens het Israëlische Fringe Festival voor ‘alternatief theater’, jaarlijks in september of oktober.