Israël image

Israël


Populaire bestemmingen

Israël
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Israël

Israël kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Israël naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Israël. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Ideaal voor

Lekker eten & drinken

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(6)
Bekijk reviews >

1. Leukste bezienswaardigheden van Jeruzalem

Duik in de geschiedenis van het Heilige Land

2. Leukste bezienswaardigheden van Tel Aviv

Ontdek de culturele en culinaire hotspots van deze mediterrane metropool

3. Leukste bezienswaardigheden van de Negev-woestijn

Onthaast tussen bedoeïenen, kraters en zandduinen

Reisinspiratie

Van onze community

neem de trein
neem de trein
Israël
JannavEek
De muur tussen Israel en Palestina
De muur tussen Israel en Palestina
Jeruzalem
Sanoera
Koraalduivel
Koraalduivel
Zuid Israel
Lsteentjes

Praktisch

 • Treinen rijden vooral langs de kust, verder rijden door het hele land en in de steden bussen van Egged en Dan (Tel Aviv). Met een huurauto bereik je ook afgelegen gebieden over prima wegen.

 • Check het actuele reisadvies voor Israël van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Israël dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Israël:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  Het vaccinatie advies van Israël kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: nieuwe israëlische sjekel (NIS). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Israël – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Israël, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Israël gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type HStekker type C
 • Tijdsverschil: 1 tot 2 uur later
  De hoofdstad van Israël is Jeruzalem.
  Het oppervlak van Israël is helft van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Hebreeuws en Arabisch.