Zwitserland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zwitsers tegen naakte Duitsers

Gepubliceerd: 03 feb 2009
0

Een Zwitsers dorp is klaar met Duitse hikers die naakt door de Alpen willen trekken. De lokale autoriteiten in het dorpje Appenzell treden sinds deze week op tegen de invasie van naaktlopers met een boete van $280 (ruim €200).

Beledigd
De bewoners van het pittoreske plaatsje voelen zich beledigd door de komst van de Duitsers die in enkel bergschoenen en een backpack gekleed zijn. Sinds een Duitse nudistenorganisatie de ‘natuurwandelingen’ promoot, zien de dorpsbewoners hun rustieke Zwitserleventje verstoord.

Volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel kent ‘FKK’ (vrij vertaald: vrije lichaamscultuur) serieuze beoefenaars. Hoewel de meeste dorpsbewoners blij zijn met de nieuwe maatregel, is Barbara Foley van de International Naturist Foundation minder enthousiast: “Ik begrijp dat we met z’n allen moeten samenleven in deze wereld. Maar ik hou van naaktwandelen en ik zou daarin niet gehinderd willen worden. Het is fijn om de zon op je huid te voelen.??

Bloeitijd
Naaktrecreatie kende een bloeitijd in de jaren ’20, maar werd door de nazi’s onderdrukt. Na de oorlog keerde de populariteit ervan terug. In het communistische Oost-Duitsland kende het nudisme vooral een opleving na de eenwording.

Foto 'ZWART - WIT - Zwitserland' door Vledder.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zwitserland artikelen
Reisnieuws
Ken je canyoning al? Dit zijn Europa’s leukste kloven

18 apr 2017, Wereldwijd vormen steeds meer canyons, of kloven, het decor voor canyoningtochten. Canyoning als extreme sport wordt dus steeds populairder op vakantie. Maar wat weet jij er nu eigenlijk vanaf? En wat zijn Europa’s leukste canyons? Wij lichten u...

1
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
Gespot! 5 wilde dieren die je niet verwacht in Europa

16 feb 2017, Verspreid over Europa liggen enorme lappen beschermde natuur waarin diverse wilde dieren voorkomen die niet zouden misstaan in een Afrikaans wildpark. Dus waarom constant maar weer terug naar Afrika, als je in ons eigen werelddeel óók op safari ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.