Zwitsers tegen naakte Duitsers image
Marieke1983

Zwitsers tegen naakte Duitsers

Een Zwitsers dorp is klaar met Duitse hikers die naakt door de Alpen willen trekken. De lokale autoriteiten in het dorpje Appenzell treden sinds deze week op tegen de invasie van naaktlopers met een boete van $280 (ruim €200).

Beledigd
De bewoners van het pittoreske plaatsje voelen zich beledigd door de komst van de Duitsers die in enkel bergschoenen en een backpack gekleed zijn. Sinds een Duitse nudistenorganisatie de ‘natuurwandelingen’ promoot, zien de dorpsbewoners hun rustieke Zwitserleventje verstoord.

Volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel kent ‘FKK’ (vrij vertaald: vrije lichaamscultuur) serieuze beoefenaars. Hoewel de meeste dorpsbewoners blij zijn met de nieuwe maatregel, is Barbara Foley van de International Naturist Foundation minder enthousiast: “Ik begrijp dat we met z’n allen moeten samenleven in deze wereld. Maar ik hou van naaktwandelen en ik zou daarin niet gehinderd willen worden. Het is fijn om de zon op je huid te voelen.??

Bloeitijd
Naaktrecreatie kende een bloeitijd in de jaren ’20, maar werd door de nazi’s onderdrukt. Na de oorlog keerde de populariteit ervan terug. In het communistische Oost-Duitsland kende het nudisme vooral een opleving na de eenwording.

Foto 'ZWART - WIT - Zwitserland' door Vledder.reisreporter.nl