Hoga Kusten beste reistijd

Het weer in Hoga Kusten

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Hoga Kusten te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Hoga Kusten? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Hoga Kusten

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Zweden:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Zweden: 
De beste reistijd voor Hoga Kusten is maart, juni en eind augustus. Als je in de zomer naar het zuidelijke gedeelte van Hoga Kusten gaat, ben je vrijwel verzekerd van goed weer en natuurlijk... een heleboel mensen. Vermijd juli, de Hoga Kusten hebben dan ook vrij en gaan begin augustus weer aan de slag. In juni begint de middernachtzon. Het noorden van Hoga Kusten heeft twee maanden continue zon en dan begint de winter alweer, met tientallen graden onder het vriespunt. De wintersportgebieden zijn fenomenaal. Je kunt er het best terecht in februari en maart, tenzij je in het donker wilt skiën. In het zuidelijke deel van Hoga Kusten kan het ook flink koud worden en wekt desondanks geen sombere indruk dankzij de straalblauwe luchten.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Hoga Kusten

Beste foto's & tips van Hoga Kusten

'501417' door chateau '501417' door chateau

ZwedenHoga Kusten

ZwedenHoga Kusten

Wandelen in...Skulesk

chateau

Skuleskogen National Park (sinds 1984), is gelegen aan de oostkust van Zweden op een afstand van 120 kilometer ten noorden van Sundsvall. Sinds 2000 staat het op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen. Je hebt hier een grandioos uitzicht op bos, zee (Botnische Golf), talloze meren en dalen begroeid met sparrenbossen. Bovendien vind je er veel geologische verschijnselen (o.a. grote velden met rolkeien) die erop wijzen dat dit deel van Zweden uit de zee naar voren is gekomen. Hoge bergen, oerbos en de kust komen hier tesamen. Uniek in Zweden. In het park zijn wandelingen uitgezet van verschillende moeilijkheidsgraad. Wij kozen voor de wandeling naar de Slättdalskrevan, een kloof van 200 meter lang, 7 meter breed en 40 meter diep. Vanaf het hoogste punt hadden we mooi uitzicht over dalen, meren en bergen met aan de horizon de Botnische Golf.

'560289' door VerelleSmith '560289' door VerelleSmith

ZwedenHoga Kusten

ZwedenHoga Kusten

Dierbaar plekje aan..

VerelleSmith

In het najaar van 2014 gingen we voor de 5de opeenvolgende jaar met de auto naar Scandinavië. Op onze reis richting het hoge noorden kwamen we langs Skuleskogen nationalpark, hier kun je gratis in 1 van de 5 hutten overnachten. De kleinste hut staat aan het Tärnättvattnet, er is ruimte voor 4 bedden, een tafel, twee banken en een houtkachel. Hout wordt gratis door het park beschikbaar gesteld. Water haal je uit het riviertje of het meer. Dit keer hadden we de hut niet voor ons zelf, er was ook nog een dame uit Italië die alleen reisde en inmiddels weinig eten meer had. We hebben toen maar alles wat we hadden met haar gedeeld. In de vroege ochtend ben ik in mijn uppie richting de kust gelopen om de zonsopgang te zien, maar al snel rolde de mist vanaf de kust over de berg richting "ons" meertje. Het was spectaculair om het lanschap zo snel te zien veranderen, het leek of de mist de kleuren uit zijn omgeving onttrok.

'867933' door TravelGoom '867933' door TravelGoom

ZwedenHoga Kusten

ZwedenHoga Kusten

Als de mist komt...

TravelGoom

Het is vaste prik aan het eind van de middag. De warme Baltische zee brengt mist naar het schiereiland Holick. Gebruikelijk in de nazomer en wonderlijk genoeg zijn de wolken na een uurtje weer verdwenen. Voor wie van mooie luchten houd is het strand van Holick een goede plek om te gaan zitten.

Laat kaart zien