Hoga Kusten

Hoga Kusten, oftewel de Hoge Kust, is een kustgebied in Hoga Kusten dat zich bevindt in Ångermanland aan de westkust van de Botnische Golf. Je vindt er eilanden, meren, baaien en vlakke heuvels die reiken tot een hoogte van 350 meter. Het gebied is één van de veertien werelderfgoederen in Hoga Kusten die op de werelderfgoedlijst staan.

Informatie over Hoga Kusten

Beste foto's & tips van Hoga Kusten

'501417' door chateau '501417' door chateau

ZwedenHoga Kusten

ZwedenHoga Kusten

Wandelen in...Skulesk

chateau

Skuleskogen National Park (sinds 1984), is gelegen aan de oostkust van Zweden op een afstand van 120 kilometer ten noorden van Sundsvall. Sinds 2000 staat het op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen. Je hebt hier een grandioos uitzicht op bos, zee (Botnische Golf), talloze meren en dalen begroeid met sparrenbossen. Bovendien vind je er veel geologische verschijnselen (o.a. grote velden met rolkeien) die erop wijzen dat dit deel van Zweden uit de zee naar voren is gekomen. Hoge bergen, oerbos en de kust komen hier tesamen. Uniek in Zweden. In het park zijn wandelingen uitgezet van verschillende moeilijkheidsgraad. Wij kozen voor de wandeling naar de Slättdalskrevan, een kloof van 200 meter lang, 7 meter breed en 40 meter diep. Vanaf het hoogste punt hadden we mooi uitzicht over dalen, meren en bergen met aan de horizon de Botnische Golf.

'560289' door VerelleSmith '560289' door VerelleSmith

ZwedenHoga Kusten

ZwedenHoga Kusten

Dierbaar plekje aan..

VerelleSmith

In het najaar van 2014 gingen we voor de 5de opeenvolgende jaar met de auto naar Scandinavië. Op onze reis richting het hoge noorden kwamen we langs Skuleskogen nationalpark, hier kun je gratis in 1 van de 5 hutten overnachten. De kleinste hut staat aan het Tärnättvattnet, er is ruimte voor 4 bedden, een tafel, twee banken en een houtkachel. Hout wordt gratis door het park beschikbaar gesteld. Water haal je uit het riviertje of het meer. Dit keer hadden we de hut niet voor ons zelf, er was ook nog een dame uit Italië die alleen reisde en inmiddels weinig eten meer had. We hebben toen maar alles wat we hadden met haar gedeeld. In de vroege ochtend ben ik in mijn uppie richting de kust gelopen om de zonsopgang te zien, maar al snel rolde de mist vanaf de kust over de berg richting "ons" meertje. Het was spectaculair om het lanschap zo snel te zien veranderen, het leek of de mist de kleuren uit zijn omgeving onttrok.

'867933' door TravelGoom '867933' door TravelGoom

ZwedenHoga Kusten

ZwedenHoga Kusten

Als de mist komt...

TravelGoom

Het is vaste prik aan het eind van de middag. De warme Baltische zee brengt mist naar het schiereiland Holick. Gebruikelijk in de nazomer en wonderlijk genoeg zijn de wolken na een uurtje weer verdwenen. Voor wie van mooie luchten houd is het strand van Holick een goede plek om te gaan zitten.

Laat kaart zien