Gotaland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op sledehondentocht door de Zweedse wildernis

Gotaland,
Zweden


Onvergetelijk en een avontuur voor jong en oud: op sledehondentocht door de ongerepte natuur van Zweden. Ook voor kinderen is dit een geweldige ervaring. Eerst mag je helpen met het klaarzetten van de sledes en de honden een beetje leren kennen. Deze staan al enthousiast te blaffen en aan de riemen te trekken "wanneer gaan we nou!?"
Vanuit het wintersportplaatsje Idre Fjall, in het midden van Zweden, gelegen in de noordelijke punt van het landsdeel Värmland, gingen wij met husky's en sledes de wildernis in. Als ze eenmaal los zijn schieten ze er vandoor en moet je je goed vasthouden aan de slee om er niet af te vallen. Wat is het schitterend! We glijden door het sprookjesachtige winterwonderland. Kinderen in de slee, wij achterop, hard aan het werk. Het is koud, maar we hebben er geen last van: we zijn erop gekleed en de tocht is zo prachtig dat je de koude vergeet. Het enige wat we horen is het gehijg van de honden en het geknisper van de verse sneeuw.
Na de tocht mogen we de honden knuffelen en complimentjes geven dat ze het zo goed gedaan hebben. Daarna mocht onze zoon helpen met de honden losmaken van de riemen en eten geven. Wat een geweldige tocht!

Tip: wij hebben deze tocht gedaan via 'Adventure Dreams', een klein bedrijfje van een Franse dame die nu zo'n 10 jaar in Zweden woont. Vol enthousiasme en passie vertelt ze over haar 33 honden en begeleidt ze de tocht heel professioneel. Echt een aanrader!