Abisko NP

Foto door Reisreporter dianethone

Hoga Kusten, oftewel de Hoge Kust, is een kustgebied in Abisko NP dat zich bevindt in Ångermanland aan de westkust van de Botnische Golf. Je vindt er eilanden, meren, baaien en vlakke heuvels die reiken tot een hoogte van 350 meter. Het gebied is één van de veertien werelderfgoederen in Abisko NP die op de werelderfgoedlijst staan.

Informatie over Abisko NP

Beste foto's & tips van Abisko NP

'1000469' door dianethone '1000469' door dianethone

ZwedenAbisko NP

ZwedenAbisko NP

Plaggenhut

dianethone

Zweeds Lapland -Abisko National Park. Ligt net over de grens met Noorwegen ,je bent in een wip van Narvik naar Abisko. Een heleboel natuurschoon ,wandelingen van kort tot dagenlang en ook nog dit Sami dorp. Het nomadische bestaan van de Sami werd in de winter effe 'on hold' gezet. Ze bouwden dan een plaggenhut (foto) om de barre tijd door te komen. En een kleinere versie plaggenhut was bestemd voor de geiten die sommigen hielden terwille van de melk.

'1003909' door dianethone '1003909' door dianethone

ZwedenAbisko NP

ZwedenAbisko NP

Abisko N.P. 3

dianethone

Abisko N.P. In de buurt van Narvik / Noorwegen of Kiruna / Zweden ? Dan is het Abisko N.P. niet veraf ! Korte hikes of enkele dagen backpacken en genieten van de onbezoedelde natuur... Een aanrader !

'1102264' door MVerstegen '1102264' door MVerstegen

ZwedenAbisko NP

ZwedenAbisko NP

Wander & Wonder

MVerstegen

In het noorden van Zweden: Abisko National Park. Je kan hier prachtige korte en langere wandelingen maken. Makes me wonder & wander, hoe zou deze fantastische plek er in de zomer uitzien... Dit uitzicht was de dag; in de nacht alleen een houten huisje, geen verlichting, alleen de glooiende dans van het noorderlicht!

Laat kaart zien